fredag 6 februari 2009

Musikfoto - det här gör mig glad


Lördag och dags för "musikfoto". Ännu en ny spännande fotoutmaning för mig..........hoppas det funkar med You Tube-klippet för jag har aldrig lagt in något sådant.

Det här gör mig glad - familjesemester...................Här ses delar av familjen på väg söderut. Denna gång var slutmålet Rivieran. Vi har korsat runt i Europa med bil, tält och 4 barn i många år. Vi har bland annat åkt svarttaxi i Venedig (ja, det var en båt förstås), vi har fastnat med bilen i ett parkeringshus i Amsterdam (fy, vad det var retligt) , varit i glaciärgrottor, åkt båt på en underjordisk sjö mm mm.

Oj, vad mycket vi har fått se och vad kul vi har haft! Nu är det tiden förbi.............för nu följer bara småkillarna med!
Musiken jag har valt är en favorit. Både låten och artisten. Kunde valt nästan vilken låt som helst av honom. Musiken hör väl inte precis i hop med den här bilden, men båda gör mig glada.
Musiken har spelats friskt på CD eller MP3 under många semestrar, så det gjorde den nog denna också......................

Om jag fick bestämma skulle det bara spelas sådan musik här i huset och i bilen...............


Fler bidrag till "musikfoto" finns det här

Ester min "lilla" hund!

Idag fick vi svar på Esters höftledsröntgen. För er som inte är så insatta så ska man ha A eller B för att vara "fri". Ester fick C. Hon hade C på ena höften, den andra hade B men man går alltid efter de sämsta. Så nu får vi se hur det går med hennes bevakningsträning. För egentligen måste man ha A eller B för att bli bevakningshund, men i särskilda fall kan C godkännas (efter en kompletterande undersökning).
Huvudsaken är ju förstås att hon inte mår dåligt! C är ju ett lindrigt fel och det är inte alls säkert att de kommer att märkas.
Lilla Ester, här är en valpbild. Hon är ca 9 veckor på bilden.Här är hon på sin 1-årsdag. Ligger och vilar i skuggan efter att ha mumsat i sig sin leverpastejstårta som dessutom var garnerad med köttbullar! Vi fick inte smaka....

Givetvis blev det lite julfotografering i julas också! Hon är hur smidig som helst att ha och göra med. Hon satt så snällt när vi tog kort.


Nu har hon varit ute och tränat lite med husse. Hon är så duktig..............med köttbullar eller korvbitar som muta i alla fall!


Fredagfärg: GUL och GRÅ


GUL och GRÅ är det som gäller denna fredag! Inte helt lätt (finns ju inte såååå många grå blommor *ler*). Men den här bilden med den GULA soluppgången mot den GRÅ himlen får väl duga som bidrag.......


Fler bidrag finns det här

Fredagsfoto: tro

Ett ny fotoutmaning för mig! Kul............Fler bidrag finns det här.

Tro, ett svårt tema tycker jag. Trots att jag bor i Smålands Jerusalem (eller åtminstone i tvillingstaden Huskvarna) eller kanske därför.....

Vid ett besök i en glaciär-grotta i Saas-Fee hittade jag detta altare. När man är i den underbara alpvärlden så måste man väl i alla fall tro. Tro på att "någon" har skapat allt det vackra i vår värld.........torsdag 5 februari 2009

Usch, vilken trist och tråkig dag

Nej, det har inte hänt nåt tråkigt. Bara ännu en gråtrist dag och dessutom har det snöat. Så nu måste jag pigga upp mig med lite vårblommor.......Kanske någon annan som behöver piggas upp.............så håll tillgodo.....Guldlök

Allium

Alla underbara gullvivor!
Så nu känns det lite bättre och strax ska jag åka på danspass på Friskis och Svettis. Brukar vara glad när jag har varit där!


Thursday Challenge


Beautiful clouds over my house!
Find more cloudy pictures here

onsdag 4 februari 2009

Ordlös onsdag - Skuggor


Fler bidrag till ordlös onsdag finns det här

tisdag 3 februari 2009

Tisdagstema: MJUK


Dagens tema är MJUK. Mjuk som sammet, bomull eller moln (dom ser i alla fall mjuka ut!). Jag tog en närbild av MJUK mossa. Ni som brukar titta in här börjar kanske märka min svaghet för mossa............Fler tisdagstema-bidrag finns det här.
******************
Nu får ni tänka på mig idag. Först ska jag till tandläkaren och sen ska jag ta cellprov (det där rutinprovet vi kvinnor får göra).....................Lika bra att göra alla hemskheter på en dag.

söndag 1 februari 2009

Utan ord


Fler bidrag finns hos Pumans dotter

Fototriss - så här ser det ut där jag är idag, del 2


Så här ser det ut där jag är idag.........hmm, nu skulle man ju kunna vara "smart" och vänta till solen har gått upp. Tagit lite fina frostiga bild med "solglitter", men jag ska ju åka och jobba. Så nu får ni stå ut med den "osminkade" sanningen från det Perssonska hemmet *ler*
Skulle gå ut på morgonpromenad med Ester och denna syn mötte mig vid groventrén. En inte helt ovanlig syn, tyvärr...............men ibland orkar man bara inte tjata!

Ute på framsidan. Det har börjat ljusna.

På baksidan ut mot skogen. Man ser att det kommer att bli en solig dag, men jag ska åka och jobba. Typiskt!Fler rykande färska bidrag hittar ni här