fredag 1 maj 2009

Mina egna månadsbilder - 1 maj

Jag är ju inte med i utmaningen Månadens bild, men jag gör en egen version. Har tagit kort på olika ställen i trädgården i dag den 1:a maj. Tänkte ta kort på samma ställe den 1 i varje månad, om jag nu kommer ihåg det :-)

Uteplatsen
Här växer det klängrosor och en massa annat men ännu är det rätt tråkigt.

Mitt mini-woodland Fortfarande rätt klent. Här blommar just nu kungsängsliljor, balkansippor och julrosor.

Framför växthuset

Ännu mest gröna färger får väl se om en månad om något har hänt!

Funkiarabatten
Funkian har precis tittat upp ur jorden, så det som syns nu är honungslök och näva.


Solrabatten
Trädgårdens soligaste rabatt, fortfarande mest grönt. Här växer bland annat pioner, stjärnflocka och lite annat "rafs".

Idag har jag städat lill-killens garderob och har rensat ut en massa urvuxet. Skönt, nu är det lite ordning där..............får se hur länge det varar.

Har också fortsatt att plantera och fixa och nu är de ännu trängre i växthuset.........Nu ska jag ut igen för sista trädgårdsröjet, sen blir det stortvättning och skrubbning av mig inför jobb och kalashelg!

Ha en fin dag!


Musikfoto - skolan

Det finns bara en låt som gäller inför detta tema. Den var populär samma år som jag slutade 9:an och på avslutningsdiscot spelades den hur många gånger som helst och ALLA sjöng med. Det var tider det.....

Jag tyckte om skolan till och med 9:an. I gymnasiet var det inte så kul även om jag gick en intressant linje (humanistisk). Men jag har aldrig riktig vetat vad ju "vill bli när jag blir stor" och nu är jag stor och nu VET jag. Jag skulle ju givetvis blivit något med trädgårdsinriktning.

Nog tjatat här är låten...........
och denna bild från i somras på sonens studentpresenter får symbolisera temat.

Lyssna och titta på fler bidrag här.

Fredagsfoto: protest

Protest, hmm, inte riktigt min grej. I dag är det en vanlig ledig dag som ska tillbringas med familjen. Men lite protest hittade jag. Det här är från lill-killens och min grisbränning i vintras. Ni kanske har sett "Simon & Tomas", inredningsprogrammet? Simons hatobjekt var då halmgrisar och till slut eldade han upp en......................så när lill-killen hittade den här i julpyntet så tyckte han förstås vi också skulle göra det..............

Protest?! Mot vadå? Ja, det enda skulle väl vara att den här var så indränkt i nått mystiskt medel och det tog en evighet innan den brann upp. Svårare att bränna grisen än bocken i Gävle..........


Ha en fin 1:a maj vare sig ni protesterar eller bara njuter av en ledig dag!

Fler bidrag finns det här.


torsdag 30 april 2009

Torsdagsreflektion v 18

Denna vecka har gått i trädgårdens tecken. Det ser man på mina händer och särskilt högerhanden som fått sin traditionella "sommarskrud", med ständigt jordfärgat pekfinger och jord under naglarna. I morgon får det bli storrengöring och fransk manikyr. För i helgen väntar jobb och svärfars 70-års fest. På måndag blir det väl mer jordmanikyr.......

onsdag 29 april 2009

Skogspromenad i "mitt" Småland

Följ med på en hundpromenad i "min" skog. Körsbärsträd (förmodligen Brunbär) finns det gott om i skogen och nu blommar de så vackert.
Ljuvligt!

Som jag skrev igår liljekonvaljen har knoppar och här är en.


Vitsippshaven är oändliga just nu. Nu är det väl höjdpunkten av blomning och i denna värme så börjar de nog snart att vissna.


På en halv kvadratmeter i skogen så finns det rosa vitsippor. De är rosa hela tiden och inte bara när de är på väg att blomma över.


Utsikten är ju inte heller så dum. Det är Vättern och Jönköping om någon undrar.


Gott om sten finns det förstås. Visst är det fint!


Den här bilden är väl vad jag gillar mest i Småland. Öppna hagar med härlig grönska. All "tjock" skog är ju fint, men det blir lite mycket ibland..........

"Fröken" på väg upp genom vårgrönskan.


Nu är vi hemma igen vid "vår" stig.och i trädgården blommar alla kungsängsliljor nu.......


och någon är vit, de är också fina!Nej, nu ska jag ut i det härliga vädret........finns alltid något att pyssla med!


Ordlös onsdag - stilla


Fler stillsamma bilder finns det här

tisdag 28 april 2009

Tisdagstema: Stor och liten


Denna vecka är det STOR och liten som gäller. Kikade ut genom fönstret och hittade motiven direkt! En stor boll och en liten boll, som båda används flitigt. Den stora av hunden och den lilla av maken och lill-killen. Själv har jag använt båda, men lagt karriären på hyllan *ler*

Fler bidrag finns det här.

måndag 27 april 2009

Smått och gott från trädgården.

Sommaren är här! Vad ska man annars tro när det var 23 grader varmt i eftermiddag.........helt fantastiskt. I skogen är alla grönt och underskönt. Liljekonvaljerna har redan blomknoppar. Tyvärr glömde jag kameran i morse, men jag ska ta med den i morgon.

Så det får bli lite trädgårdsbilder i brist på annat. Julrosen Green Corsican har massor av blommor nu. Gillar den mycket. Den är riktigt kraftig i sitt växtsätt.

Julrosen "Pink" har nu blivit mer rosa i sin färg, ett tag var den mer lik den mörkröda.

Min "prickiga" julros ser ju inte så prickig ut, men är söt ändå. Sorten heter Tricastin.


Humleblomster gillar jag mycket, ända sedan barndomen. För några år sedan köpte jag en planta och den har jag delat och planterat på flera stället. Man får rensa bort den emellanåt för den sprider sig mycket, men den är lättrensad.


Även förgätmigej har slagit ut i samma land. Detta landet är framför mitt köksfönster och har huset som skydd från norr och solen ligger på nästan hela dagen, så här är allt lite tidigare.

Till sist en bild på en luktolvonknopp. Det är enormt många knoppar på busken, så den lär bli väldans vacker när alla slår ut. Dessutom doftar den alldeles underbart.


I morgon ska jag åka och köpa jord och plantera min utekrukor. De får stå i växthuset ett tag till, eventuellt flyttar jag ut dom utanför och lägger fiberduk på. Vi får se i om det blåser i morgon. Idag har det blåst riktigt hårda vindar och då är det ju inte så bra att börja avhärda plantor.
Nej, nu kanske man skulle ta och krypa till kojs!
söndag 26 april 2009

Fototriss - sten

Idag passade temat mig "som handen i handsken". För sten det har jag gott om i trädgården. Både stora och små.............. Så det blir inga sten-närbilder utan mer en "översikt" över hur jag använder mina stenar.

Först ut ett av mina "berg", här uppiggat med gullvivor. I bakgrunden ser ni några stora stenar som jag gillar mycket. Två av dom fick senare flytta till mitt woodland.......


och här ser ni den.
Framför mitt växthus finns det fullt med sten både "naturliga" och ditlagda. Alla mina rabatter är för övrigt kantade med natursten (utan woodlandet som ni ser på bilden över). Bor man i Småland så blir det mycket sten........Framför växthuset har jag "terrasserat" rabatterna med små stenmurar, så det finns tre terasser att plantera i. Här är från förra året, man ser inte mycket sten när den är uppvuxet.............

men så här såg det ut för två veckor sedan. Nu blev det fyra bilder, men de två sista är ju samma bild fast vid olika tidpunkt eller hur ;-)

Så det var stenar i min närhet, annars hade jag lätt kunnat visa mina andra favoritstenar Alperna, men det slipper ni idag! De passar säkert in på nåt annat tema *skratt*

Vill ni fler stenar så kika in här.