lördag 20 december 2014

Trädgårdsfärger: gredelin

 
Gredelin, eller lila som man brukar säga, fast gredelin låter ju mycket mysigare!
 


Här kommer lite gredelin från min trädgård! Nu ska jag åka och jobba i julhandeln, tittar in senare (om jag orkar!). Jag jobbar ju i en riktig julklappsbutik, så jag vet vad jag har att vänta mig idag....


 
Hos Charlotta finns det mer bilder.
 

söndag 14 december 2014

Trädgårdsfärger: julröd

Denna vecka är det julröd som gäller. Inte helt lätt för mig för det röda i trädgården är lätt räknat! Den röda rosen och amaryllisen är inte trädgårdsblommor hos mig, men nånstans världen växer de ju i någon trädgård ;) Busken med de röda bladen är en amerikansk blåbärsbuske, som får en härlig höstfärg.
 


Hos Charlotta finns det fler julröda bilder.


 
 
*******
 
Jag skrev ju lite om min mammas sjukdom förra veckan och jag kan glädjande berätta att hon är mycket, mycket bättre. Hon fick komma hem i torsdags och nu bor hon i sin lägenhet med lite tillsyn morgon och kväll och en matlåda mitt på dagen. Dessutom har hon fått trygghetslarm. Redan på fredagen sa hon "att så mycket tillsyn kan jag ju inte ha, det springer folk här hela tiden". Då log jag och förstod att hon börjar bli bra!
 
Idag ska det pysslas lite hemmavid och sen gäller det att ta det lugnt - för nästa vecka ska jag jobba rätt mycket i julhandeln.........kul, men superstressigt och man önskar att en del kunder förstod att vi är människor och inte robotar.......men det allra flesta är trevliga som tur är!
 
Ha en fin vecka och ta det lugnt med allt - det blir jul ändå - jag lovar!