onsdag 22 juni 2011

Vi går mot mörkare tider......

usch, så pessimistiskt det låter, men det är ju sant! I går var ju den "riktiga" midsommaren och nu vänder det. Det känns som om vädret alltid är så här innan midsommar...........jag minns en midsommarafton för kanske 10 år sedan..........det hade varit så här kallt och regnigt och på midsommaraftons förmiddag så var det fullkomligt störskur hela, SEN plötsligt så vände det och frampå eftermiddagen så kom DEN - SOMMAREN- och vilken sommar det blev.......
Vi hade 11 grader igår och det är KALLT...........men plusgrader är shortsväder som jag brukar säga! Sen kan man ju ha nåt varmt upptill ;-)) Honungsrosen börjar slå ut och det är en härlig tid som väntar. Så bra att jag får uppleva den innan vi åker till London. Det blir väl lagom att alla blomblad ramlar ned på uteplatsen den veckan så kanske "någon" sopar undan dom tills jag kommer hem igen. "Någon" det är maken det, som ju ska hålla ställningarna hemma. Han vill inte åka till London han, en konstig prick är han ;-)


Lilla söta Petite Lisette.......som inköptes på rosariet för 30:- för några år sedan. Den har visat sig vara just en Petite Lisette, alltså inte som Constance Spry som jag köpte och som var en vildros!

Ljuvliga chokladblomman! Den är så himla söt tycker jag.


Här har vi en sötnos till, prinsessan Ester. Detta är det officiella födelsedagsfotot från hovet i Huskvarna. Känn er priviligierade.............hon fyller ju inte förren 1 juli, men ni får se det innan! Fyra år har hon hunnit bli den sköna, oj vad tiden går! Snart är hon en gammal dam......

Midsommar, jag har sagt det förr, jag är INGEN midsommarmänniska. Men vi får gäster i form av äldste son+fästmö, makens syster+man+ 4 barn så det blir huset fullt och DET är ju kul ......ibland!

På söndag jobbar jag mina sista 4 timmar innan min "ledighet". Ja, man längtar efter semester fast man bara jobbar varannan helg och lite extra ibland!

Nästa vecka så ska det packas och fixas inför resan. Det känns som det mesta är under kontroll. Jag har väl inte precis nån resfeber (men det finns det andra som har, lill-killen, har ju aldrig flugit ett "riktigt" flygplan.....). Nej, det ska bara bli kul, bara jag sitter på planet dit i rätt tid så kan jag slappna av sedan. Det är ett tag sedan jag var i London..........hmm, det var samma år som Charles och Diana gifte sig och DET är ju ett tag sedan.


Nu letade jag febrilt efter en midsommarbild.........men se det finns ju inte en midsommarstång i sikte på något av mina kort, så ni får nöja er med lite blommor;-)

Trevlig midsommar och kör försiktigt om ni ska ute på vägarna!

Jag sitter mest och hoppas på att vi ska slippa hagelovädret som vi hade för två år sedan på midsommarafton.......barnen hade ju kul!KRAM