fredag 10 juni 2011

När det regnar blir det blött!

Man slipper i alla fall vattna och man nästan ser hur det växer.....men jag är glad att vi inte har en student idag.......fast vi hade i och för sig sådant här väder när de två äldsta slutade....

Den här rosen köpte jag för 40 kronor på Rosens dag i Jönköping för några år sedan. Det skulle vara en Constance Spry, men det är det ju inte. Men söt är den ändå. Antar att det är något vildskott, men hej och hå vad den växer. Den slingrar på uteplatsen och den är ca 3 m hög!


Det samlar sig jättedroppar i vissa blad. Visst ser den märklig ut? Så rund och fyllig att man nästan tror att den är av glas.

Här ser man skillnaden mellan en nyutsprungen Salmon Glow.....


..och en som har fått tampas med regnet några dagar..


Några solstrålar kikade fram igår (det gör det inte idag...) och guldöken lyste så härligt. I år är det den enda av mina alliumsorter som blommar......konstigt...


Bergklinten.......jag kan inte riktigt bestämma mig.....älska eller hata? Visst den sprider sig otroligt och ohämmat, men visst är blomman vacker........


En liten rackare som jag krockade med i går...........det är kul med makroinställning på kameran!


Som sagt "när det regnar blir det blött"...........och två som inte gillar det nåt vidare är Ester och Nitza..........fast rätt ok är det, eftersom trädgårdsdynorna måste komma in!

Ha en fin helg!

måndag 6 juni 2011

Vi hade i alla fall tur med vädret......

och inte hade vi otur med något annat heller!   Ojoj, vilka härliga dagar vi har haft.......3 dagar när alla i familjen varit lediga och vi (jag) har fått en massa gjort i trädgården.
Lite acklejarufs. Acklejorna får sköta tillökning själva och det finns en massa olika varianter.


Det här tror jag är en Black Barlow........

...och det här vet jag att det är en Nora Barlow.

En vit ackleja som har hittat hit.
Vips! Igår slog den första vallmon ut! Det är den perenna som är först, de frösådda ligger långt efter. Den överst är en Salmon Glow och den är mer laxrosa i verkligenheten än vad den blev på denna bilden.


Den här är från en såpåse med Royal Wedding, fast den är ju vit så jag antar att något annat trevlig frö har blandat sig in i den påsen. Inte mig emot...


...och så är de ju så himla läckra inuti den där perenna vallmona!

Här ser ni lite "framsiderufs" och här kan ni också se lite vad jag har pysslat med de senaste dagarna. Jag har fixat till stenkanten och passat på att "smygutöka" lite också och så har jag gjort lite "kurvor". Det växer ju igen med gräs och stenarna sjunker undan, men jag brukar göra så här en gång om året så ser det lite finare ut.

Del av fönsterlåde-innehåll.  Verbenan har jag köpt som stickling, petunian har jag sått......


...visst är den söt!

Funkiarabatten..........nu är den som finast när bladen är färska och "otuggade".....

...lite längre fram brukar sniglarna ha hittat hit och vädret har gjort sitt till för att funkian ska se lite "sleten" ut.


Woodlandparti! Nu har rodgersian tagit fart, det är den flikiga till vänster i bild. I dag fick vi vattna woodlandet. Sådana här torrperioder får man "stödvattna" lite för att växterna under träden ska klara sig.
Dagliljor, den "gamla vanliga" sorten, men fina ändå. Blommar tacksamt år från år, vilket man inte kan säga om de "finare" sorterna.
I "månskensrabatten" börjar det också komma igång. Allt i vitt förstås, med ett visst inslag av blått. Här ovan en vit blågull.

Porslinsveronika.

Här är en som har fått för mycket av det goda..........han tog sig knappt framåt så mycket hade han samlat på sina ben.
Här är en del av mina liljekonvaljer. De står rätt skuggigt så de blommar inte förrän nu. I år var det mängder av blommor!


Till sist............en bild på pappas lilla bäbis - Nitza! Det är knappt han orkar lyfta henne längre....

Nu till nåt helt annat............vi ska ju till London om några veckor småkillarna och jag. I dag har jag kollat på Boxoffice och funderat lite på att köpa det mesta av biljetterna där. Där finns till sevärdheter, rundturer, Heathrow express och tunnelbana........Är det någon av er som har någon erfarenhet av detta sätt att fixa biljetter innan man åker så får ni gärna skriva en liten kommentar.  Jag tycker det låter toppen att ha det mesta fixat och så behöver man ju inte ha med sig lika mycket pengar......