lördag 14 november 2009

Musikfoto: vatten

När jag väl kom på det, så var valet självklart.......................det här är en riktigt favoritlåt! Lyssna och njut..................vilken röst han har!0ch så min bild........lite vågor ifrån Haverdal.

******************

Sen måste jag bara få visa sonens bild. Han var i England i somras och han brås på sin mor :-) Han tog massor med kort.........på allt möjligt......skojiga skyltar, fönster och så en massa kort på vågor. Det var något som fascinerade honom där på kusten, alla vågor och tidvattnet!

Så varsågoda: fotograf Tobias Persson 12 år! Visst är hans bild fin *stolt mamma*
Nu önskar jag er en trevlig helg och kika gärna in hos Rajson och var med!

fredag 13 november 2009

Tema fredag: frostig

Här kommer min frostiga bild. Vackert är det med frost, men kallt!
Hos Carina finns det fler frostiga bilder. Trevlig helg!

Fredagsfärg: brun och gul

Kanske inte så förvånande...........här kommer lite passande blommor! Bruna och gula!


Fler fredagsfärger finns det här! En trevlig helg önskar jag er alla!

torsdag 12 november 2009

ABC-tema runda 2: bokstaven H

Dags igen för nya utmaningar.............denna vecka är det H som gäller. Jag har valt att visa två H, nämligen HAV och HIMMEL. Vackrast är dom väl när båda är blå, enligt min mening......
Kroatiens hav, adriatiska havet är väldigt klart vatten i. Märklig vilken skillnad det är från på andra sidan, i Italien. Jag antar att det beror på de olika djupen. Vid Italienska sidan är det väldigt långgrunt, medan det i Kroatien blir djupt på en gång........

Sen är det ju det där med färgen på havet............tänk att det faktiskt finns sånt i verkligheten. Man kan tro när man ser resebroschyrer att någon har fuskat med bilden......


Här har vi lite svenskt hav och himmel. Kalmarsund med Blå Jungfrun ute i havet. Bilden är tagen på Öland.

På himlen är det ibland fina "fluffmoln". Dom kan jag titta länge på!


Nog är det något särskilt med hav, himmel och solnedgång?! Det var mitt H och snart är det ett nytt H, nämligen HELG! Ha en fin vecka!


Torsdagsfoto: macro/närbildsfoto


En blomma såklart och inte vilken som helst utan en tulpan...................snart är vi där igen...........alla härliga tulpanbuketter!
Fler närbilder finns det hos Birgitta.

tisdag 10 november 2009

Tänk att det har gått tjugo år............

.......jag minns det som igår.......när Berlinmuren föll! Jag var mammaledig med äldste sonen som fyllde 20 den 31 oktober. Det var en omvälvande tid på många sätt.


Under hela min barndom har jag fasats och fascinerats över Berlinmuren och järnridån. Tänkte mycket på hur det var när Berlinmuren byggdes och familjer skiljdes åt. När C och jag började våra bilresor genom Europa så åkte vi så långt österut vi kunde i Väst-tyskland. Vi stod där på andra sidan floden och tittade på de oändlinga taggtrådsstängslet............märkligt!
Tänk att det hände till slut och här vi Brandenburger Tor var den en gränsövergång, nu är det en oändligt ström av turister ............bra mycket trevligare!

Gatstenar och järnplaketter skvallrar om var muren gick. Ja, det var en märklig känsla att ströva omkring i Berlin i somras och tänka på hur det en gång var..........
Man får vara glad att i denna tid av lågkonjunkter, miljöförstöring, våld och annat elände så händer det faktiskt fortfarande mirakel!
Ha en fin tisdag! Kanske blir det en mirakel-tisdag...........vem vet?!
måndag 9 november 2009

Måndagstema: musik/musikk

Musik är härligt och med fyra grabbar i huset blir det mycket musik.................till och med så mycket ibland att när jag är ensam, så njuter jag av tystnaden........

Äldste sonen spelar gitarr och nu har den yngste också börjat lära sig........de tar inga lektioner utan sitter själva och spelar...............Sen med huset fullt av barn och tonåringar så blir det förstår "nutidens musik" som Guitar Hero, Rockband och Singstar.................Ja, utan musik skulle livet vara mycket tristare!!

Fler musikaliska bilder finns det på måndagstema.

söndag 8 november 2009

Söndagssol........

nej, det kan jag inte ge er men en soligt gul blomma hittade jag...........i arkivet förstås.......

Ha en trevlig söndag allihop och nu ska jag åka till jobbet.............kan meddela att julhandeln har dragit igång ...........åtminstone när det gäller att köpa julpapper och tillbehör! Och så en himla massa ljusslingor förstås..........KRAM!