måndag 9 november 2009

Måndagstema: musik/musikk

Musik är härligt och med fyra grabbar i huset blir det mycket musik.................till och med så mycket ibland att när jag är ensam, så njuter jag av tystnaden........

Äldste sonen spelar gitarr och nu har den yngste också börjat lära sig........de tar inga lektioner utan sitter själva och spelar...............Sen med huset fullt av barn och tonåringar så blir det förstår "nutidens musik" som Guitar Hero, Rockband och Singstar.................Ja, utan musik skulle livet vara mycket tristare!!

Fler musikaliska bilder finns det på måndagstema.

19 kommentarer:

Rimkogeren sa...

Så må man ikke håbe de laver for mange unoder!!

Lillebeth sa...

Har en sådan hemmaboende fortfarande. Han är otroligt duktig på alla möjliga instrument vilket betyder att också jag njuter av tystnaden - ibland i alla fall. Men det är himla kul med musikaliska barn. Man är så stolt! Kram

Sommertid sa...

Att ha nån som spelar/sjunger i huset är en berikelse. Och visst kan det bli lite mycke ibland...och då är tystnad gott att ha.
Ha en fin måndag vidare :)

ormbunke sa...

Fin bild på gitarren. När mellansonen bodde hemma i tonåren så hade vi en hel orkester i vardagsrummet. De passade på att utrymma möblerna när vi var borta och tränade.Man undrade nog var grannarna tänkte men vi fick aldrig några klagomål.
Apropå vårt besök på HV-matchen så har vårt barnbarn flyttat till Sandhem och köpt hus. Hennes sambo kommer därifrån.Hon bodde ju på andra sidan i Jönköping innan.Jobbar fortfarande i Jönköping men väntar barn i början av nästa år.Ha en bra början på veckan. Anita

Anni sa...

Hehe, det blir mycket musik med en dotter och tre söner också... Just nu sliter jag för fullt med att få yngste sonen att välja saxofon när han får börja spela i trean (han har redan spelat fiol), men han envisas med att vilja spela säckpipa...

Vittran sa...

Tonåringar låter. Det är väl tur det, om de var tysta skulle något vara fel.
Men jag håller med om att det är skönt när det är tyst. Fast det räcker med att gå utanför dörren här så blir det tyst, kanske inte riktigt tyst för skogen har också sina ljud.
Julhandeln redan igång, stön.
Hoppas att Ester mår bättre. Det är alltid tråkigt när djuren mår dåligt. Visst har jag en hel del djur, kanske kan jämföras med småbarn ibland men för det mesta är dom lugna.
Ha en bra dag!

Donald sa...

Musik giver glæde - det er rigtigt. Dejligt at du har børn, som bringer musikken med ind i hjemmet.

Petunia sa...

Gitar er ikke det verste instrumentet. En venn av meg har en datter som ville spille fiolin. Mellom oss kan jeg si at det første året med øving, var tortur!
Men så kom det seg!
Kjempefin løsning på Musikk:)

Turid Holm Flaa sa...

Ja, barn/ungdom og musikk hører litt sammen. Det kan jo bli litt nye noen ganger, når de skal høre den samme sangen om og om igjen. Men en får en mulighet til å følge litt med på det nye. Og det er ikke alltid dumt. Her i huset har guttungen på 8 nettopp startet med tromme i korps, er litt usikker på hvor lenge interessen holder seg.

Marie sa...

Ja här har ungarna fått musiken genom båda öronen från det att de kunde höra!!! ;-) Vilket märks! Dottern sjunger i kör och spelar trummor... Digitla hemma tack och lov annars hade man väl blivit tokigt!? Sonen spelar gitarr, både akustiskt och el...

Musik är livet!!!
Trevlig kväll!
Marie

Marie sa...

Att kunna spela instrument är nå´t jag önskar jag kunde. Tyvärr har jag inte fått möjlighet att lära mig det. Tänk att få ta fram guran och dra några ackord :-)

Vestlandsjenta! sa...

Ja, guitar hero har jeg lyst å prøve meg på en dag! Virker så artig!! Og ja, musikk er en viktig del av livet!

NUSSE sa...

Ja hva hadde vel livet vært uten musikk? Må være gøy å ha en sønn som spiller gitar! :-) Stolt mamma, tenker jeg!

Hedwig sa...

Då förstår jag att det låter i alla vrår hos dig och att du emellanåt njuter när det är tyst.

linsky sa...

Datteren vår har begynt å spille gitar også. Så langt går det meget stille for seg.
Kult bilde!:-)

Mona sa...

Det är härligt med ungdomar och musik, även om det kan bli för mycket ibland...

Lotta sa...

Snygg bild på gitarren
Ja visst är det skönt med musik Vad skulle vi göra utan den
Kramizzz på dig Lotta

Gunsside sa...

Morsomt innlegg, og her går det også i singstar og guitarHero med mor,far og barn
Ha en fin uke ;)

Anonym sa...

Når en har barn i huset er det mye musikk en må finne seg i å være passiv lytter. Men noe av musikken er jo rett så fengende. Ha en gos dag!