lördag 15 mars 2014

Trädgårdsfärger: prickigt

Trädgårdsfärger blir ju denna veckan Trädgårdsmönster: prickigt
 
Den mest självklara blomman att visa är ju fingerborgsblomman. Den är en stor favorit hos mig och i år,  när våren är så tidig, så har jag ägnat mig åt att flytta fröplantor så att fingerborgsblommorna får finnas i fler rabatter!
 


Sen blev det tuffare att hitta prickigt, man får ha lite fantasi när man ser prickarna......prickar i droppform, och "nästan-prickar" på blommor blad.  Ja, liljan är ju faktiskt riktiga prickar på!Så till sist lite andra "trädgårds-prickar" som jag hittade i veckan när jag var ute med kameran en stund. Strilen på vattenkannan, bubbelplast, sten med lavar och hagelprickar.......ja, haglet är inte från i år utan från en härlig midsommarafton hmm.....Usch och fy, sicket väder det är utanför fönstret.......blåsigt och snöblandat regn.........hoppas det bara blir regn....Tur att man ska på kalas i dag, så kan man glömma vädret en stund.

Hos Charlotta finns det fler prilliga prickar! Nu får vi leta randigt till nästa vecka.......

fredag 14 mars 2014

Blommig fredag: generositet

 
Generositet är väl härlig egenskap, både bland växter och människor!
 
Tänk bara på alla frökapslar av vallmon, hur mycket fröer som helst, som ger ett hav av vallmo, som ger nya frökapslar, som ger hur mycket fröer som helst, som.............ja ni fattar va?!
 
Är det inte generositet så säg....
 
 
 
Hos Helena finns det fler bilder.

 
Hoppas ni har fått njuta av solens generösa strålar den här veckan. Det har jag - iförd solskyddsfaktor 20 (ja, och kläder förstås ;)
 
Lite små projekt har jag dragit igång. Rensat lite som blivit för mycket och planteras om en del fingerborgsblommor. Där har vi en blomma till som är generös!
 
Ha en fin vecka!

söndag 9 mars 2014

Vårteckensutmaning vecka 3........det stora "poffet".....

Nej, det har inte kommit ännu det stora "vår-poffet" när allt sätter rejält med fart, men lite växer det och krokusen blommar för fullt.
 
Hos Annica finns det fler vårteckensbloggare.