tisdag 8 maj 2012

Tid för njutning.........

Nu har det satt fart ordentligt i trädgården. Knappt man hinner med!

Lite pärlhyacinter, gullvivor, förgätmigej och ser ni längst bak - TULPANER! Inga uppätna tulpaner här inte. Jag tror rådjuren har lämnat min trädgård för gott!


Mer tulpaner............det här måste väl vara Spring Green? Den har precis slagit ut, kanske blir det lite mer vit efter nån dag......Fast jag gillar ju grönt så jag gillar den nu med;-)


Nu har min "mystiska" blomma slagit ut.............eller mystisk var det ju inte, det var bara jag som i vanlig ordning glömt vad jag hade satt. Men NU vet jag.............Fritillaria Persica - mörk klocklilja!


Vårfluff i form av porslinshyacint, kungsängslilja och gullvivor.Den här pinnen är jag mycket stolt över. Det är en gullregn som jag har drivit upp från frön. Har tagit en hel massa år att få den så här "stor".........nu återstår att se om den har tänkt sig att blomma.


Här en liten hyllning till sonen J, som går på trädgårdsutbildning. Han hade prov på träd och buskar med latinska namn och gissa vem han pluggade med ;-) En av buskarna på provet var den här Euonymus alatus - vingad benved. Den ska få en alldeles underbar höstfärg. Pinnarna runt om är bara "stridvagnshinder" alltså lite skydd från hundarna.


Hundarna ja...............så här får man göra när man inte får någon huvudkudde. Alla sätt är bra utom de dåliga. Det är Ester som kommit på detta!

Till sist............lite hälsoskvaller.................alla prover var bra så det var "bara" vanligt högt blodtryck. Inte så farligt alltså, men med min familjs sjukdomshistoria så är det nog så allvarligt, om man inte sköter det. Nu äter jag medicin och ska gå på kontroll nästa vecka och se om det är på väg åt rätt håll. 

Ska dessutom se över matbiten när jag får tillbaka krafterna......."nyttigt" salt är i alla fall inköpt.

Ha det så bra.

söndag 6 maj 2012

Söndagsmorgon!

Sitter här och njuter av tystnaden..................bara ett och annat fågelkvitter hörs utanför fönstret. Familjen och hundarna sover sött. Jag är ju morgonpigg så här års och snart ska jag åka och jobba.

Här har varit lite "tumultartat" senaste tiden (mer om det senare) men lite har det hänt i trädgården i alla fall.


Har ju varit på lite inköpsrunda och på baksidan har det planterats två nya buskar. Tack vare snälle sonen som gräver åt mamma. I den blå cirkeln en vit syren (en alldeles vanlig en). I den röda cirkeln en skogsolvon eller som den brukar kallas snöbollsbuske. Snöbollsbusken är ju placerad i min "månskensrabatt" som bara har vitblommande saker i sig. Tyckte vi behövde "ombona" lite. Så förhoppningsvis så växer dom snabbt och skyddar lite från insyn.


Hela trädgården är nu hundsäkrad. Man kan ana staketstolparna men inte syns det mycket. Det känns som om vi fått tillbaka baksidan. Jag tycker inte om att ha hundarna uppbundna, men vi har inte kunnat ha båda lösa. Ester är inga problem, men lill-tjejen har spring i benen och vill hälsa och leka med allt och alla. Det är rätt mycket "trafik" av människor, hundar, cyklar mm. på skogstigen.


Insektsholken har kommit på plats. Nu återstår att se om den får några invånare.


Tog med kameran på hundpromenaden häromdagen. Vitsipporna är verkligen fantastiskt många i år. Vår skog är en riktigt vitsippsskog. Det är ju för väl att de trivs i min trädgård också!

Nu till "tumultet"..............jo, jag var på rutinkontroll på vårdcentralen. Ett vanligt cellprov. Var där så tidigt och ingen annan patient i sikte, så jag frågade om de kunde kolla mitt blodtryck när jag ändå var där..........sen var cirkusen igång.  Jag hade jättehögt blodtryck! 

Fick gå upp till distriktsmottagning och kolla igen. Fick återkomma några dagar senare och fick tid hos läkare dagen efter.........Blev undersökt på alla möjliga sätt. EKG visade att inget var fel med hjärtat i alla fall. Skönt. Lämnade en massa prover och i morgon ska doktorn ringa mig. Förhoppningsvis så är det "bara" högt blodtryck och inget annat som ligger bakom.  Det där cellprovet har jag inte fått svar på heller............det har man liksom glömt bort!

Nu ska jag göra mig redo för jobbet. Idag börjar jag med utvecklingssamtal med chefen, vilket kan bli "intressant". Vi har inte riktigt samma syn på livet, chefen och jag ;-)

Ha en fin söndag, så ska jag försöka återkomma snart igen...............jag ser att det är mycket på G i trädgården:-)