lördag 17 januari 2015

Trädgårdsfärger: ljusa blå toner

 
Nu gör vi ett nytt försök att hänga på trädgårdsfärger. Jag fick influensa helgen efter jul och det var inte kul, men nu börjar orken komma tillbaka!
 
Ljusa blå toner - fick leta en stund, men några fick jag ihop
 
 
Nu ska jag åka och jobba, så jag får kika runt hos er senare.
 
Titta in hos Charlotta och var med!

fredag 16 januari 2015

Blommig fredag: årets trädgårdsplaner

 
I år är det inget roligt på gång när det gäller trädgårdsplanerna. Det klarade Gudrun, Pär och allt vad de heter, men Egon gav det dödsstöten. Det ser inte så illa ut på bilden kanske, men ett par fönsterrutor har blåst ned, ena hörnan har släppt och "hänger" löst.......
 
 Så nu får vi tömma det på grejor och riva det. Det är ett riktigt hemmabygge det här växthuset, min make tyckte det var kul att bygga ett och frågade om jag ville ha! Virket kommer från svågerns skog, fönsterrutorna är specialbeställda osv. Sista åren har det inte odlats så mycket grönsaker där. Gurka har jag alltid haft, tomater ibland, men mest har vi suttit där och myst.
 
 
Egentligen behöver jag inte ett rent växthus, för jag har bara en massa blommor och de har jag ute........så nu får vi se vad det blir här i stället.........en medelhavshörna med vita murar, en paviljong, ett riktigt lusthus......den som lever får se. Det blir nog inget nytt förrän nästa år.
 
Tack växthuset för alla mysiga stunder!
 
Hos "Bland rosor och bladlöss" finns det mer.