lördag 16 mars 2013

Isigt värre!

 Härlig "vårsol" och jag läser med förskräckelse i lokaltidningen att Vättern är nära att lägga sig..............det är alldeles för sent, för lägger den sig nu då blir det en riktigt sen vår.....

Sagt och gjort - detta måste undersökas!! Så vi packade in oss i bilen och åkte till stranden och mycket is var det......Strandkanten är rena, rama isdraperiet.

Konstig is-formation på stranden!

Tänk att det är så spännande att går på isen - ibland vill man liksom inte bli vuxen.............det här är ju precis vid strandkanten och totalt ofarligt!En del "långfärdsproffs" gav sig ut lite längre, men särskilt långt kommer man inte och vi åkte utmed sjön efter strandbesöket och isen når inte särskilt långt ut. Dessutom blåste det lite och det är ju bra om man inte vill ha is!


Passade även på att besöka sonens praktikplats, Rudenstams fruktodling, två månader framåt och bakom honom ser ni hans arbetsuppgift. Klippa vattenskott på alla äppelträd, brukar visst ta 3-4 månader innan allt är klart! Men det är bra, då kan han ju det sedan ;-)

Nu får vi hoppas den riktiga våren kommer snart, även om det nu "lovas" snöoväder igen...........jaja, solen värmen i alla fall!

Kram


fredag 15 mars 2013

Blommig fredag: vatten

 Temat denna vecka är vatten..................och jag önskar verkligen att jag hade ett litet "trädgårdsvattenblänk" att visa er, men ICKE..............jag har haft små fågelblad utspritt i trädgården men om ni brukar titta in här så vet ni orsaken till att de numera är bortplockade.....


Vadå???! Är det VÅRT fel...................ja, de kan ju inte låta bli att dricka och jag tycker inte  att små fågelbad är så fräscht att dricka ur........
Men titta vad jag hittade i arkivet............lill-killen och jag gjorde ett litet "vattenäventyr" en påsk för några år sedan (rätt många år sedan måste jag väl tillägga). Någon tyckte det skulle vara ljus i vattnet och någon tyckte det skulle vara legobåtar...........................ni får gissa vem som tyckte vad ;D


Annars kan man hitta mycket tillfälligt vatten i trädgården.........som fina droppar på blad. Acklejabladen är väldigt bra på att samla vatten!


Och här kommer lite annat vatten som vi fick mycket av förra sommaren och som man just nu längtar efter faktiskt..............hellre regn än snö!!


Till sist lite "önskevatten".................så här skulle jag vilja ha det, i en mini-variant förstås...........en liten porlande "skogsbäck".........

som gärna avslutas i en liten damm men sån här mystisk dimma...........fast ned lite andra växter runt förstås.  Den här "rökdammen" är från Botaniska i Göteborg och deras exotiska växthus.  Jag vill ha lite mer mossa och "skogstema" .......
Hos Helena finns fler bilder (eller brukar finnas) än så länge finns inget ställe att länka till, men det kanske kommer under dagen!

Ha en fin helg!måndag 11 mars 2013

Vi börjar bli sams...............

 Äntligen! Jag har inte riktigt varit nöjd med min nya kamera......."vanliga" bilder på natur, porträtt och så har blivit jättebra, men närbilderna har jag inte riktigt fått till. Men det är ju bra med nutidens kameror med minneskort att man kan träna, träna och åter träna!


 Jag tycker det är så kul att ta närbildskort på blommor! Tulpaner är det här som ni säkert ser och nu väntar jag med spänning på sommaren när man kan vara ute och fotografera blommor!


Det är ju också en ruskig zoom på min nya kamera, 42x! Så det går alldeles utmärkt att så i värmen inne i köket och fotografera fåglar genom fönsterrutan!  


Nackdelen är ju att man inte kan säga till dom att vända sig om när man står inne ;D


Hundarna gillar att vara ute och leta godis! Nitza är nyklippt och vi retas lite med "frisören" som denna gång är pappa C! Det blev lite kort.....men vi vet ju hur fort det växer!

I övrigt är det mycket planerande. Vi fyller ju jämnt både C och jag så det är mycket på G. I maj när C fyller så åker vi till Edinburgh men hans bröder med fruar. Ska bli jättekul! Jag har varit i Edinburgh, men det är visst 32 år sedan.............tiden går!

I ca 32 år har jag också längtat och längtar och nu ska det bli av! Äntligen ska jag få besöka den "eviga staden" ROM

Bilderna får man låna bara man länkar tillbaka till Rome info så då gör jag det!

Jag gick ju humanistisk linje, halvklassisk variant i gymnasiet. Alltså läste jag latin i 2 år.........och vi hade en alldeles underbar lärare, en riktig liten pepparkaksgubbe! Han pratade om Rom och visade bilder och nu får jag alltså åka dit på riktigt!


Colosseum är måste för mig...


liksom Forum Romanum!


Sen är det klart att man måste kolla in Vatikanstaten!

Har också lyckats hitta ett bra hotell.................vi velade lite skulle vi bo mitt i smeten eller skulle vi bo en bit utanför med pool.............det kan ju bli ruskigt varmt i slutet av juni!

Men till slut hittade jag ett ställe i Trastavere, uppe på en kulle med trädgård och pool! Inte jättecentralt, men tillräckligt........Grand Hotel Gianicolo Det ser jättefint ut, så det blir nog bra. Låg visst rätt nära Botaniska trädgården också.........ooopps ;)

Nej, nu får jag samla ihop mig och göra lite nytta...........får väl dessutom försöka överleva en hundpromenad i -15........inte precis vad man längtar efter. Men solen är ju på väg uppåt så det kanske värmer lite!