torsdag 14 april 2011

Våren fortsätter sin framfart......

Lite svalare har vi haft det ett par dagar och det har kommit ett stilla vårregn. Tänk vad det sätter fart, främst märks det på gräsmattan som grönskar medans man tittat på den känns det som.


Blåstjärna i regndroppsskrud.


Woodlandet ser inte mycket ut för världen, men det går man närmre....

...så ser man att det är på G här också. T.ex myskmadra..........

..och lungört.....


..och en av nävafavoriterna brunnävan.


I ett annat land börjar julrosorna visa sig. Det här en en prickig (den har säkert något fint namn, men det minns jag inte just nu.....)


Häggmispel med stora knoppar. Den är så fin när det sätter fart, så fin att jag har två ex!
Minsann är det inte en liten vallmo som kikar upp....


...och titta här: stockrosen har missat att den bara är två-årig.........bäst att inte tala om det för den;-). Kan hända lyckades jag lura den med att plocka av de vissna blommorna innan det blev frö.


Ackljabladen är så fina på våren! Speciellt med droppar på.

Till sist lite inspiration från mässan Nordiska trädgårdar. Den här balkongen blev årets balkong (jag röstade inte på den utan på den som kom tvåa!), men visst är den här också fin!Idag ska frissan få en besök. Lite grå färg ska trollas bort och frisyren ska fixas till. Det är lite grejor på G, så man vill se lite vårfräsch ut. Vi ska på bröllop och vi ska till Stockholm och så kan det ju vara skönt att inte bli skrämd varje gång man tittar i spegeln;-D

Ha en fin dag!

måndag 11 april 2011

Hur söt får man vá?

Här är den första lilla blomman på alla min "frösåddingar". En Flitiga lisa "Super Elfin". I år vet jag inte vad som har hänt för alla Flitiga Lisor-plantorna är enorma och fulla med knoppar........jag har ju gjort som jag brukar så någon yttre faktor har varit helt perfekt tydligen....Ja, det är bara att tacka och ta emot och glädjas över att man får blomlådor som blommar direkt:-)

Här är en liten "frösådding" till, fast den har någon snäll liten fågel sått ute. Jag tog in den och se vad den är fin och helt klart är det en korallkornell. Den får väl stå på tillväxt ett tag så får vi se om vi hittar någon plats till den.....
Den här helgen kom värmen till mig på allvar, vilket märks på alla lökväxter. Den rosa blåstjärnan har slagit ut ordentligt och mycket annat är  på gång. Jag hittade stora knoppar på en del an julrosorna, jag hittade kungsängsliljor med knoppar och igår sådde jag faktiskt alla mina vallmo. Slängde ut lite frön här och där alltså.

Nej, nu kurrar magen och det är dags för frukost, morgontidning och sedan en hundpromenad. Kanske hittar vi lite vitsippor:-)

Ha en fin vårdag!

söndag 10 april 2011

Fototriss: stilleben

Efter ett långt uppehåll, tänkte jag försöka mig på en Fototriss igen. Denna vecka är det "stilleben" vi ska visa med våra foton. Hos mig blir det dock inga tjusigt upplagda stilleben utan jag får väl kalla det för "vardagsstilleben"

Fyra söner har jag. De tre äldsta är väl så där måttligt intresserade av sitt hår, utseende eller kläder........nr 4 däremot tar igen det där med råge. Just nu ska den perfekta hårvårdsprodukten provas ut......


Jo, jag har ju två döttrar också, men inte av den vanliga två-benta sorten utan två hunddamer! De är nybadade så det behövs en storstädning i badrummet. Det är en pärs att tvätta två hundar som mina, den ena väger 45 kg och den "lilla" 35.  Dessutom fäller den stora nåt kopiöst....


En liten samling av alla tandborstar...........tänk om man inte hade dom!

Kika in här så får ni se på fler bidrag.

Ha en fin vecka..............idag blir det trädgårdarbete för hela slanten fast egentligen borde man kalla det för trädgårdsnöje;-)