torsdag 14 april 2011

Våren fortsätter sin framfart......

Lite svalare har vi haft det ett par dagar och det har kommit ett stilla vårregn. Tänk vad det sätter fart, främst märks det på gräsmattan som grönskar medans man tittat på den känns det som.


Blåstjärna i regndroppsskrud.


Woodlandet ser inte mycket ut för världen, men det går man närmre....

...så ser man att det är på G här också. T.ex myskmadra..........

..och lungört.....


..och en av nävafavoriterna brunnävan.


I ett annat land börjar julrosorna visa sig. Det här en en prickig (den har säkert något fint namn, men det minns jag inte just nu.....)


Häggmispel med stora knoppar. Den är så fin när det sätter fart, så fin att jag har två ex!
Minsann är det inte en liten vallmo som kikar upp....


...och titta här: stockrosen har missat att den bara är två-årig.........bäst att inte tala om det för den;-). Kan hända lyckades jag lura den med att plocka av de vissna blommorna innan det blev frö.


Ackljabladen är så fina på våren! Speciellt med droppar på.

Till sist lite inspiration från mässan Nordiska trädgårdar. Den här balkongen blev årets balkong (jag röstade inte på den utan på den som kom tvåa!), men visst är den här också fin!Idag ska frissan få en besök. Lite grå färg ska trollas bort och frisyren ska fixas till. Det är lite grejor på G, så man vill se lite vårfräsch ut. Vi ska på bröllop och vi ska till Stockholm och så kan det ju vara skönt att inte bli skrämd varje gång man tittar i spegeln;-D

Ha en fin dag!

7 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Underbart med allt som vaknar till liv nu. Det värsta är ju att man själv behöver fräschas upp lite. Vår ljuset är så avslöjande.
Jag syr till mig själv, för jag har ingen konfektion storlek, (Bred om höfter o byst, men kort i rocken)Köper jag något måste jag ändra, och det tar nästan lika lång tid som att sy nytt.Jag har ju också lite roligt framför mig, och vill inte att barnen ska skämmas över mor sin;-)
Ha det gott i vårsolen!
Elisabeth

Ingela sa...

Visst gläds man över varenda litet liv som tittar upp ur jorden speciellt så här på våren! Är alla Stockrosor tvååriga menar du? För jag satte plantor förra året och nu ser jag fram emot något av en Stockroshäck :-O Men de kanske frösår sig själva sedan? Jaja vi får se hur det blir. Häggmispel är nog den busken som jag också tycker är vackrast av de vi har. Nu är det nog inte mer än en månad tills den blommar.

Balkongen ser jättemysig ut nästan som om man har flyttat ut vardagsrummet och det är ju det man vill på sommarhalvåret.

Hälsningar från Ingela i Åhus

karina sa...

Hejsan!
Jag hade också 2-årig stockros och blev så besviken när den inte kom igen, så nu har jag den perenna sorten istället. Jag gillar den och med lavendel framför så gör det ju inget att bladen blir rostiga och att man oftas få ta bort dem. Vadå grått hår, det finns faktiskt nyanser i den färgen också "ler", och mitt skimrar som silver i "rätt" belysning. Ha det gott, Karina.

Rosor och Pioner sa...

Tittar in och önskar dig en trevlig helg med mycket sol och trädgårdsarbete.
Kram Susanne

anemonen sa...

Tack för en fin rundvandring i din trädgård. Min favorit där är julrosen. Jag bara älskar den. Ha en fin tripp till huvudstaden.

Christina, Sweden sa...

jo, det ser lite grått och trist ut på hål men precis som hos dig så hittar man allt möjligt som sticker upp här och där. Själv har jag även en del lökväxter som börjar synas och, förstås, så har jag glömt bort vad jag satte där. Iofs så blir det ju en spännande överraskning på det sättet så har man en positiv vändning på sitt dåliga minne ;-)

Britt sa...

Häggmispel är något jag skall köpa mig i år för jag tycker den är så fin//Britt