fredag 8 januari 2010

Tema fredag: hjälpmedel


Ett väl använt hjälpmedel i dessa dagar och den kommer att få användas idag också för det vräker ned snö! I natt har det dessutom varit -20 här nere i Småland. Det är vi inte så vana vid. Fler bidrag finns det hos Carina. Nu önskar jag er en trevlig helg. Själv ska jag jobba med början idag kl 13!

torsdag 7 januari 2010

Torsdagsfoto: år


Efter ett långt juluppehåll från alla fototeman så tar jag nya tag! ÅR var det idag i torsdagsfoto och nog går åren fort nuförtiden!

Min bild är på nyavverkade träd med sina årsringar - en "naturens kalender". Tänk vad mycket som har hänt under dessa träds levnad! Kika in på torsdagsfoto för fler tolkningar.

tisdag 5 januari 2010

Dagarna går i en rasande fart.......

Idag är det tredje och sista dagen av handbollscupen Hallby bollen. Lill-killen är ju med. De började storstilat i söndags med vinst efter att ha legat under stort.

Igår var det tre matcher och de två första förlorade de knappt. Så inför 3:de matchen kl 20 i går kväll var det hängande huvud och trötta grabbar. De kom snabbt i underläge med 4-0, men sedan mot alla odds så tog dom sig samman och vände matchen. Till slut vann de med ett mål som sköts in i allra sista sekunden. Ojoj, vad det var spännande! Bilden över är baksidan på mitt hus.
Så om en stund bär det av igen. B-slutspel är det som gäller idag. Till att börja med en match, men vinner dom den så går dom vidare och vi kan se framemot ännu en handbollsdag! Mitt växthus står där i lugn och ro. Har lite därinne som jag försöker övervintra. Men jag har ingen värmefläkt eller så. Så jag antar att allt är fruset nu efter senaste tidens kyla. Går det så går det. Mildra vintrar klarar sig det mesta därinne.

Ett lätt snöfall har vi, men det ser ut att klarna upp och jag skymtar blå himmel! Hallby-blå förstås ;-). Hallby är ju lill-killens handsbollslag förstås!
Imorgon är en alldeles vanlig helgdag. Inget bokat, men jag misstänker att det är skidåkning som gäller med fikapaus. Själv får jag väl gå med Ester och möta upp skidåkarna!
Ha en fin trettonhelg.