fredag 17 juni 2011

Tänk om..............

himlen vore lika blå som veronikan är just nu, men icke sa Nicke - idag är himlen grå igen och det verkar som om det ska hålla i sig. Kallt och blåsigt är det också  *gnäll, gnäll*........

MEN man får glädja sig att det växer och nya blommor slår ut varje dag!


De "vilda" blåklockorna som har hittat till min trädgård är alltid välkomna.

Rosa "rufs" på södersidan i form av pionknoppar, krollilja och i bakgrunden en paradisbuske och mitt i allt rosa "rufs" så kikar den här fram......

en orange lilja! Men inte kan ta bort blommor bara för att dom har "fel" färg.............nej, det går ju inte!

Så här ser det ut i grodperspektiv när man tar kort vid månskensrabatten. Vid växthuset kika ytterligare en orange lilja upp, men den är "godkänd" för vid växthuset är min gul-orange-bruna rabatt. Å andra sidan finns det en katt bland hermelinerna där också i form av en rosa fingerborgsblomma!


Men inte kan man ta bort en sådan sötnos, bara för att det är fel färg ;-)

I "vallmorabatten" är det inte så mycke vallmo som blommar ännu, här smyger det också in mer och mer andra växter och snart kan jag nog kalla alla mina rabatter för "rufsrabatter".


Men här är ju original "rufsrabatten" som är fotograferad i gårdagens härliga solsken.


Idag vilar ett grått och blött täcke över trädgården..............och hundarna vägrar att gå ut. Gick inte ens att locka med en köttbulle..............hmm. jaja, i rasbeskrivningen står det att det är tåliga och klarar alla väder, men det får man visst ta med en nypa salt ;-)Titta vad jag hittade under mina försök att locka ut hundarna - en av de frösådda vallmona har slagit ut. Vilken härlig färg. Den här är väl en "gatukorsning" som så många andra av mina vallmo. Jag vet att jag köpte pionvallmo i den här färgen för några år sedan och det har väl uppstått ljuv musik men någon enkel vallmo...................inte mig emot! Det är bara synd att vädret gör att vallmon inte riktigt kommer till sin fördel.


Nu önskar jag er en trevlig helg. Själv är jag ledig............min jobbhelg var förra helgen, fast då hade jag tagit ledigt och nästa jobbhelg är midsommarhelgen och då är det stängt på midsommardag, så gissa vem som bara har 4 timmar kvar att jobba innan min semester.................passar mig alldeles utmärkt!

tisdag 14 juni 2011

Borta bra, men hemma bäst.....

Idag har det varit en härligt lat dag efter helgens ståhej. Vi har ju varit i Mönsterås och träffat hundarnas syskon. Nitza har gjort mentalbeskrivning och röntgat höfter och armbågar. Mentalbeskrivningen gick bra och röntgen sådär.......armbågarna såg inte så bra ut tyvärr.  Bara hon inte får hon av det så är jag nöjd............Ester har ju "underkända" höfter, men än märks det inte alls och det är inte säkert att det någonsin kommer att märkas heller......
Här är en bild från Oknö. Vad det är mysigt där och alldeles tyst, bortsett från alla "naturens ljud" och en och annan bil.  Här hemma hör man alltid motorvägen och andra "onaturliga" ljud.....

Såhär trött blir man efter en mentalbeskrivning..........om någon undra om vad det är så är det i korthet såhär: man utsätter hunden för diverse konstiga saker "spöken", "skrammel", "gå iväg med främmande", "hantering", "passivitet", "skott" mm........allt för att se hur hunden reagerar. Nitza är en något försiktig dam som avvaktar lite innan hon går fram till "farorna". Skotten brydden hon sig inte alls om utan fortsatte leka precis som inget hade hänt. Det var jättebra!

Nä, "borta bra, men hemma bäst" var det ju....


Berget på framsidan börjar blomma så smått.


Såhär ser det ut när man står på berget och vänder sig mot huset. Ganska lummigt är det. Än dröjer det nog länge innan rosenbågen är täckt med rosor....

En av rabatterna på baksidan blommar mest i blått nu.


"Månskensrabatten" i förgrunden alla vita och vitgula penséer som jag flyttat hit från "vårkrukorna". Rosen som blommar är en canadaros "Henry Hudson". Längst bort blommar porslinsveronika och vit blågull.

Första fingerborgsblomman har slagit ut och beblandat sig med en trädgårdsnattviol. Läckert!


Såhär ser den där okända blomman ut som jag frågade om för några veckor sedan. Riktigt söt och jag har bestämt att den inte är ett ogräs ;-). Den passar så fint ihop med resten av "rufsrabatten".


Pionknopp med kompisar. Några dagar till sen får jag njuta av utslagna pioner. Bara det nu inte regnar och blåser hela tiden. Idag har vi klarat oss från regn, men det blåset och inte är det lätt att ta kort. Det är tur man har digitalkamera så man kan försöka många gånger........


I fredags hämtade vi en sprillans ny bil. En Mitsubishi Outlander. Såhär fint åker numera "damerna".....knappt men kan se dom. Det är svårt att fota svarta hundar!

Kolla här på Nitza.............visst är hon lik det där fåret i tele2-reklamen? Hon har precis badat och benen är som pinnar.Vi avslutar med en bild på "prinsessan på ärten", Ester alltså. Hon älskar verkligen att ligga på den här dynorna!

Idag har sommarlovet börjat på allvar. Tyvärr är lill-killen sjuk (började i helgen...), men jag hoppas han snart är sitt vanliga jag.

Ha en fin vecka!