fredag 11 december 2009

Adventskalender: 11 och 12 december

Strulet med vårt bredband fortsätter................eller också är det fel på routern. Det funkar felfritt i några timmar och sen tar det stopp. Så något adventskalenderinlägg fredag den 11 blev det ju inte så nu kör jag en dubbel.............klockan har precis passerat midnatt. Bäst att passa på för i morgon kanske bredbandet strular igen!


Den här lilla hörnan möter oss när vi öppnar dörren. Tycker det ser lite hemtrevlig ut!
Så hotade/lovade jag att visa min julpyntade lill-kille................se så snyggt hans öga är. Visst är det julfärger! Som tur är så har svullnaden gått ned och han kan nu se med ögat. I går var det värre.
>
Lite musik måste vi ju ha också..........det är faktiskt en julsång och den gillade jag mycket när det kom...............och filmen är rätt kul, så har ni tid så..........

Kika in hos Marie och kolla på andras kalendrar.

Nu så önskar jag er en trevlig helg.............om tekniken är med mig så kanske vi hörs mer den här helgen............men är jag "tyst" så vet ni varför!

Musikfoto: 70-tal

70-talet..........vart tog du vägen?! Det var då man började skolan och började bli medveten om världen utanför hemmets lugna vrå.

Mitt låtval är signaturen från en av mina TV-favoriter på den tiden "Baretta". Låten heter "Keep your eyes on the sparrow" och bilden är ju förstås på en slags sparv ;-) För inte är det väl en oxe........

Kika in hos Rajson och var med.

Nu får vi hoppas att tekniken är med mig i morgon efter veckans internet-strul. Annars vet ni varför jag inte kikar in.........

Tema fredag: ljus

Carina vill se ljusa bilder den här veckan. Just nu är det storhetstiden för stearinljus och ljusslingor, men jag väljer att visa det efterlängtade solljuset. Så glad man blir när man ser solen vid den här årstiden!


Hoppas ni får en fin helg! Ta det lugnt i julstressen.

ABC-tema runda 2: bokstaven L

Denna vecka är det L och jag väljer att visa linbanor. En väldigt bra uppfinning. Gustaf Husberg utvecklade den första linbanan 1844 och 1845 sattes den första linbanan upp i Sverige vid Falu koppargruva. De användes alltså till att transportera malm med.

Jag känner väl mest linbanor i samband med besök i alperna och olika skidresor. Det är skönt att slippa gå uppför alla höga berg vi har besökt!

En linbana i Saas-Fee, Schweiz

Linbana i Lermoos, Tyskland. Vid Zugspitze.

Ha en fin vecka!
torsdag 10 december 2009

Adventskalender: 10 december

I dagens lucka spinner jag vidare på Maries bild. Jag är nämligen också lite noga med paketen. Det ska helst vara likadant papper eller åtminstone matchande och så snören i "rätt" färg. Det skulle förstås helst vara matchande juletiketter också, men det hittade jag inga och jag tror väl inte att någon annan bryr sig om etiketterna matchar ;-)

Vi kör vidare med lite julmusik-klipp och idag har Ester fått välja en av sina favoriter. Hon är särskilt förtjust i trumslagaren.....
Får väl se om det blir en bild på en "julpyntad" lill-kille i morgon. Han krockade nämligen med en kompis på handbollsträningen i går och hans öga lär få vackra färger.......Idag fick han gå "enögd" till skolan.


Torsdagsfoto: vitt

I torsdagsfoto denna vecka ska vi visa "vitt"............jag försöker verkligen hitta något annat, men det är snö jag tänker på................och den lyser ju med sin frånvaro :-(
Så det får bli en liten arkivbild på Esters fotspår i den vita snön! Ännu får jag stå ut med bruna leriga fotspår i stället.....


Fler vita bilder finns det här.

onsdag 9 december 2009

Adventskalender:9 december

Lucka nr 9! Anna-dagen och dags att lägga lutfisken i blöt om man är tradtionell! I det här huset blir det defintivt ingen lutfisk...........fy, så äckligt det är och så äckligt det luktar sen........

Har haft lite internet-strul igen *grr*, men sedan en stund fungerar det igen. Får väl hoppas det håller sig nu.

Idag visar jag en av mina vita hyacinter. Dom är så fina tycker jag. Fast de lär nog ha blommat över tills jul, så det blir till att köpa några till.

Vi kör lite musik idag också tycker. Den här låten är min absoluta julfavorit och jag har svårt att hålla tillbaka tårarna..............det värsta är när de har sjungit den i barnens luciatåg. Då är det ju liksom "dubbelt gråtläge".......och som vanligt kan ni klicka på bilden nedanför och kika in hos Marietisdag 8 december 2009

Adventskalender:8 december

Redan den 8:e december, tiden går fort! I går fixade jag merparten av julklapparna. På en timme ;-). Vet man bara vad man ska ha så går det fort...........

Jönköping brukar kallas för "Smålands Jerusalem" men med tanke på min bild i dag så borde det väl kallas "Smålands Bethlehem"!

Även idag kör vi lite julmusik tycker jag. Minns ni Boney M?!

...och glöm inte att kika in hos Marie. Klicka på bilden under bara........
Ha en fin tisdag! Även om vädret inte är det roligaste!

måndag 7 december 2009

Adventskalender:7 december

Man kämpar på för att få lite julstämning, men vädret hjälper inte till på nåt vis. Grått, grått och grått och regn, regn , regn..........men fina julljus lyser i "downtown" Jönköping.


Tyckte vi behövde lite julmusik idag...........

söndag 6 december 2009

Måndagstema: spegel/spejl

Måndagstemat denna vecka är spegel/spejl/speil. Min bild visar solljusets spegling i vinterns första istäcke! En härligt kall och frostig dag som vi hade förra veckan. Nu är det tillbaka till det grå och regniga.

Fler spegelbilder finns det här.

Adventskalender:6 december

Jag gillar de lite annorlunda julstjärnorna. Den har var sprejad med guldglitter och passade således utmärkt i mitt "orientaliska" vardagsrum. I köksfönstet står det vanliga röda. Jag funderar på att köpa en rosa också och sätta i sovrummet.

Idag har det varit en handbollsdag. Först spelade lill-killen och hans lag förlorade. Sen har vi kollat på A-laget och de vann! Heja Hallby!Ha en fin söndagskväll!

Fototriss - triss

Idag bjuder jag på en triss skapad från nästäldste sonens kvarglömda godisskål. Tur att han inte såg den i natt när han kom hem:-)


Sura vingummin, en favorit hos barnen och maken. Själv vill jag ha de vanliga!
Nappar är gott och det får gärna vara några i lakrits också. Man kan ana att det inte var jag som köpte godiset i går.........

Dom här var väl inget vidare, men de såg ju lite skojiga ut!
Fler trisstrissar finns det här.

Ha en fin vecka!