onsdag 23 oktober 2013

Lite allmänt svammel.....

Håller på med tvätten och försöker få ihop lite "outfits" att ha med på semestern. Vi har ju bara handbagage så man får tänka till lite........men vi börjar ju få vana av det där "handbagageresandet".

Nu kom jag på att man inte ska sitta här och skriva att man reser bort...............MEN om nu mot förmodan någon potentiell inbrottstjuv sitter och snokar så kan jag meddela att i huset finns 2 st 45 kgs hundar av rasen rysk svart terrier, alltså vakthundar som har använts av KGB och ryska armén!  Dessutom är inte alla barnen med oss utan några är hemma med lite extrainvånare dessutom! Så välkomna inbrottstjuvar - om ni törs!!!!

Nitza, hovdamen, har klagat lite på att bara Ester får vara med på bild...............nåja, så är det ju inte men det är kanske ett tag sen hon var med vår lilla tokmaja......Så här är hon "the one and only" Nitza!!
     

Visst är det fint med lysande gula blad mot en grådaskig himmel! Så här ser det inte ut nu för just de här löven ligger nu på marken. Det har regnat rejält de senaste dagarna och det behövdes verkligen. Känns konstigt att gå på mossa som knastrar av torrhet. 


Vad fort oktober har gått också..........jösses, man får snart börja tänka på julklappar! Eller snart, jag har redan börjat fundera och jag har en plan :)


Åkte genom smålandsskogen för någon vecka sedan och var tvungen att ta ett kort här. Visst är det nåt visst med en sjö såhär "utslängd" i skogen. Såhär i efterhand så var det ju dumt att stanna här, för hade vi inte gjort det så hade jag ju hunnit förbi "älgstället" utan att träffa på dom..............men så där kan man ju inte hålla på att tänka.........fast man gör det ju ändå!


Så här såg bilen ut efter mötet, inte så farligt när man tänker på hur det kunde ha gått!

Nu blir det lite semester............ha det så gott!


måndag 21 oktober 2013

Måndagstema: I trädgården/In the garden/Ihagen

I dag ska vi visa trädgårdsbilder och vi fick själv välja årstid..............ojoj, det är allt frestande att välja lite härliga vår eller sommarbilder, men NEJ jag faller inte för den frestelsen utan letade efter lite höstfärger, som jag tog för några dagar sedan.................Amerikanska blåbärsbuskar får en härlig höstfärg och här hade visst lite gullris smugit sin in också!Katsuran är en favorit alla årstiden, men hösten är ju speciell med sina färger och sin underbara doft av nybakt!En liten ros som stretar emot hösten ännu.Så här ser framsidan ut i höstskrud. 


Hos Helene finns det fler bilder!

Nästa vecka är det höstlov här och då passar vi på att resa lite. Ha det så gott!


söndag 20 oktober 2013

Trädgårdsfärger: Blå

Blått det är en av "mina" färger i trädgården så här följer ett urval av mina blå.............Balkansippa


Blåsippa


Blöt blåklocka


RiddarsporrarHeliotrop, den måste jag alltid ha minst ett ex av. Den doftar ju så gott.


Ett "ogräs" förgätmigej som finns lite överallt i trädgården...........


ett "ogräs" till viol (skogsviol?) som flyttat in från skogen.
Den är nog mer ett ogräs än vad förgätmigejen är.......jag får dra upp emellanåt annats kväver den en massa annat.


Ett "ogräs" till som absolut inte är ett ogräs men som sprider sig lite väl mycket. Bergklinten! 


Till sist en stor favorit, som är lite av ett ogräs hos mig för den blir små plantor att portinera ut lite här och var och DET är ju helt ok. Lavendel är det förstås.

Så nu får ni kika in hos Charlotta och vara med. 

Nästa vecka blir det en paus från mig eftersom jag är på resande fot!