fredag 26 september 2014

Blommig fredag: Vårens frestelser

Ojoj, det finns många härliga vårbilder i arkivet.........här kommer ett litet urval.
 
Förra sommaren gjorde jag ganska mycket nya (eller större) rabatter på framsidan. Så det inköptes mycket lökar förra hösten. Det var så spännande när de började kika fram.....
 

Det surrar så gott i trädgården när vårblommorna kommer!
 
 
Den här rabatten fick lökväxter i blått. Hyacinter och en tvåfärgad pärlhyacint. Denna hösten har jag kompletterat med två sorters blå tulpaner. Så nu blir det en spännande vår igen.....


Tulpaninköp har det blivit de senaste åren - allt sedan jag märkte att rådjuren numera lämnar min trädgård i fred! Vi har bott här i över 20 år och jag har inte fått ha tulpaner ifred, men nu går det alltså. Tror mina hund-damer har en tass med i det spelet - kanske känner rådjuren av deras lukt?


Gullvivor älskar jag! Särskilt när de får växa som de själva vill - och det gör de ju gärna!

 
Min rufsrabatt!

 
En ny kombo från i våras som jag blev så nöjd med. Tulpanen Angelique och förgätmigej! Precis i min smak.
 
 
Fler vårfrestelser finns det här!
 
Ha en fin helg!

Tema fredag: Hösten hos mig

 
Nog har hösten kommit med besked i hela trädgården. Men särskilt väl syns det i den här rabatten. Hostorna börjar se tråkiga ut och är lite snigelätna. Kärleksörter är på gång med blommor (dock inga fina blad eftersom något har ätit på dom). Ett nedfallet lönnlöv har hitta en viloplats i rabatten.  Ja, det är höst!
 
När det gäller mitt trädgårdsintresse så är det nedlagt på hösten. Har planterat nya lökväxter och väntar på våren :) Nu är det dags att mysa inne.
 
 
 
Fler bilder finns hos Carina.