fredag 9 oktober 2009

Musikfoto: hår

Jag väljer att gå på en hårfager artist..............E-type såklart........kommer han nånsin klippa håret? Undrar hur det blir på ålderdomshemmet............


Låten heter ju Olympia och var officiell OS-låt till svenska truppen 2004 och bilden visar en olympisk arena. Nämligen Olympiastadion i Berlin. Inte världens bästa foto, men man ser ju de olympiska ringarna i alla fall!

Mer bidrag finns det hos Rajson

Fredagsfärg: gul och grön

Idag var det ganska lätt, man behöver bara titta ut så är det gul och grönt överallt. Idag med en grå himmel som bakgrund.

Fler färgrika bidrag finns det här. Trevlig helg!!

torsdag 8 oktober 2009

ABC- i ord och bilder runda 2 - C

Oj, vad veckorna går fort. Nu är det redan dags för bokstaven C. Jag fortsätter med mitt eget tema "Resor och utflykter". Nu har vi hamnat i Frankrike, närmare bestämt vid en semesterby som heter Cap Esterel, den ligger en bit utanför Cannes. I många, många år har vi längtat till denna semesterby, som har sett så fin ut i alla kataloger. Men ack så dyrt...........Till slut så gjorde vi slag i saken och bokade en vecka. 10000 svenska kronor för en lägenhet på 27 kvadratmeter..................det är dyrt! (Jämfört med lägen i Kroatien för 5000:- på 40 kvm och med en takterass på 40 kvm med havsutsikt....)


På första bilder ser ni Cap Esterel uppe på sluttningen. Som en liten by ligger det där. Semesterbyar och campingar är bra när man reser med barn. Det finns alltid kompisar och alltid mycket aktiviteter.
Den här aktiviteten var den populäraste hos min två små.

Den näst äldste sonens stora dröm var att få se späckhuggare. I Antibes finns Marineland och där fanns de späckhuggare. Mäktiga djur!Tillbaka till Cap Esterel.................en mycket välskött anläggning med affärer, restauranger, aktiviteter för barn/tonåringar, fina pooler, golfbana och intet att förglömma ett underbart väder!!Smågrabbarna var mycket imponerade av alla palmer. Utsikten är väl inte så illa heller......Så var det ju det här med poolerna..............visst är det fint. Dessutom gick det ett litet gratiståg kontinuerligt från semesterbyn till stränderna.Det var mitt bidrag till C - Cap Esterel alltså! Rekommenderar verkligen detta ställe!

Klicka på loggan om du vill se fler bidrag.


Tusen tack för alla kommentarer förra veckan.


Lite från dagens runda.....

Dagens runda var lite konstig...................lerig, men ändå frostig. Inte lätt att gå obemärkt på stigen.....
Frostiga blommor fanns det gott om. På vissa ställen där det är lite kallare. På en del ställen var det ingen frost alls.
Fåglar som flyttar............men hallå ni flyger ju norrut!!! Jaha, ni ska på skidsemester........jag fattar!

Här ser ni vår kyrka, Hakarps kyrka. Byggd i slutet på 1600-talet. Det ni ser på bilden är ett arbete som har hållt på hela sommaren. Taket är nämligen gjort av spån och det krävdes specialpersonal. Inte så många som kan det gamla hantverket. Här har det bott några från Finland och några från Tyskland hela sommaren och jobbat med taket. En härlig doft av tjära känner man när man går förbi. Det är riktigt hållbart, men har bara bytt tak två gånger förut. Hakarps kyrka är en populär bröllopskyrka. Förr hölls det adventsgudtjänst med skolan och skolavslutning där, men så får man ju inte ha det längre.......

Gick förbi kalhygget igen och säga vad man vill om kalhyggen, men nog är det vacker när de ligger staplade så fint stockarna! För att inte tala om hur gott det doftar!


Minns ni vad jag skrev igår..........spioner finns det överallt i skogen och idag hittade vi en särskilt lömsk en...............Ester brydde sig inte så mycket, hon har nog lärt sig att dom fräser ordentligt när man närmar sig..................eller också så har hon äntligen insett att hon inte kan klättra i träd!Temavecka: komplementfärger

Sista bilden denna temavecka! Jättekul har det varit. Blått och orange tillsammans - det är snyggt! Älskar att göra buketter med ringblommor! Blå blommor hade jag lite dåligt med nu på höstkanten, annars är det fullt med blått i mina rabatter. Men jag hade ju en blå kaffemugg........


Mer bilder finns det om ni kikar hos Nilla.

onsdag 7 oktober 2009

Hallå, vart tog skogen vägen.......

Oj, vad landskapet kan förändras snabbt. Här var det förra veckan en riktigt tät skog........hela vägen bort. Vi brukar gå här nån gång i veckan eller oftare. Förra veckan hade de börjar ta lite skog. Det är det ni ser längst bort.............inte trodde jag att de skulle fortsätta såhär långt upp........Var jag förvirrad när vi promenerade här förra veckan så var det inget mot vad jag blev idag......

tror till och med att Ester var lite förvirrad! Ester har för övrigt börjat på sök-kurs. Det ska bli spännande att se hur det går. Det är maken som håller i hennes utbildning, själv håller i barnens ;-)
Nåväl, här är en bild på den skyldige till den försvunna skogen...............en slags jättehund som vrålar ut sin ilska och tar JÄTTESTORA pinnar..............tror Ester alltså. Själv vet jag ju att det är en skogsmaskin :-)


En annan som tog mycket skog i våra trakter det var Gudrun! Fy, vad det såg ut efter hennes besök och ändå så var det inte värts här omkring. På bilden nedanför fanns innan Gudrun kom en tät och mörk granskog. Det såg ut som ett plockepinn-spel morgon efter.......Platsen ligger ca 50 m från vårt hus, så det var lite läskigt! Den natten Gudrun kom var vi på väg hem och fick stanna för ett nedfallet träd. Så det var till att sätta på varningsblinkers och gå ut och vifta och varna andra. Som tur var så kom det ganska snart en kille som hade en motorsåg i bilen, så vi lyckades få bort trädet. Att ringa räddningstjänsten var inte att tänka på......


En litet ljus i det grå hittade jag på ett annat ställe. Tyckte det var så fint när solen hittade ned till dess små träd.


Här har vi "gnisselträden". Ett litet träd har blåst omkull och lutar sig mot en stort och jösses vad det gnisslar när man går förbi. Speciellt en blåsig dag som denna!


Här en rotvälta från en annan storm............den har stått sådär länge nu. Lite läskigt är det med rotvälter. Ester smet in under en gång och lill-killen bannade henne " vad har mamma sagt om rotvältor..........det är livsfarligt".........det är skönt när tjatet går fram!

Till sist en uppmaning.............akta er när ni går i skog och mark..............man kan vara iakttagen överallt.......spionerna nu för tiden har en förmåga att smälta in i omgivningen..................

Temavecka: komplementfärger

Fortsätter med denna skojiga utmaning hos Tankebubblor (Nilla). Gult och lila var det som gällde idag. Det är tur att frosten inte har tagit alla blommor. Har nog till och med så det räcker till i morgon ;-) då är det orange och blå som gäller.


Oj, vad det har blåst hos mig i natt. Inte kul, men jag är så glad att jag sluppit snön som jag har sett på en del andra bloggar! Ha en fin onsdag så "hörs" vi i morgon.

Ordlös onsdag - ström

Hos Akson finns det fler ordlösa bilder.

tisdag 6 oktober 2009

Temavecka: komplementfärger

Vad kul! Här surfar man runt och kollar tisdagstemabidragen och så ramlar man på en annan fotoutmaning. Den här finns på bloggen Tankebubblor.

Först ut var röd och grön! Nästan lite "julfärger" och hos mig hittade jag bilden ute i trädgården. Mina föredetta rosa rosor hade blivit röda nypon istället!
Kan ju inte låta bli att visa en bild på mitt växthuset som också är rött och grönt!

I morgon är det gult och lila som gäller........

Tisdagstema: gott

Tisdagstemat denna vecka är "gott". Vad passar då bättre än en bild på familjens store gourmet Tobias! Han älskar verkligen att gå på restaurang och det blir gärna något med skaldjur, som här Pasta Frutti di Mare. Restaurangen är vårt stamställe i Zadar i somras.

Det finns en sak som han inte äter dock och det är KORV i alla former. Så lite problem kan det bli ibland. Jag menar hur många gånger bjuder inte skolan på korv när det är friluftsdagar och så.......Dessutom tjatar lillbror om falukorv, så ibland blir det till att laga två rätter hemma, men vad gör man inte för de små liven!
Har själv hemska minnen av barndomens fiskbullar, som jag bara avskydde och hade stora problem med att äta (och på den tiden skulle man verkligen äta upp!!).


Fler goda bilder finns det här. Men ät gärna något innan ni kikar in!

måndag 5 oktober 2009

Oktobermåndag

Första måndagen i oktober! Tiden går. Vilket busväder vi har haft i helgen, men snön slapp vi som tur var! Har varit ute 1,5 timme med Ester och vi klarade oss utan regn idag. Vilket är mer än man kan säga om helgens promenader.......

Det börjar bli mycket höstfärger hos mig också. Tycker det är så fint med höstlöven mot den gråa himlen.
En gammal ek hittade vi på vår väg. Som den gamla "sparbankseken".


Svampiga stubbar är det gott om i skogen. Som en naturlig skulptur!


Här har det förändrats de sista veckorna. Uppe i backen har det tagits ned massor med skog. Oj, vad man blir förvirrad när man kommer och går och allt plötsligt ser annorlunda ut!


Sista skörden ligger och väntar på att få plockas in. Det här är väl det som kallas för "vall" tror jag. Klöver och gräs är det i alla fall och det ska väl användas som djurmat i vinter kan jag tänka mig. Ni hör att mina "bondekunskaper" är väldigt begränsade, om dom överhuvudtaget finns........

Maken var ju borta i helgen igen på "jobb". Det var någon tillställning med inbjudna kunder i Stockholm. Buffé på Operakällaren och därefter NHL-hockey i Globen. Ja, det finns ju jobb och så finns det jobb........Nåväl, på Operakällaren lottades det ut en signerad hockeytröja från Detroit.......................Gissa vem som vann den??!

Just det, maken såklart! Nu har jag hängt upp tröjan på hans kontor. Han har lite tur i sådana där utlottningar. Förra året vann han en resa till fotbolls-EM i Salzburg och fick kolla på Sverige-Grekland, åka limousine till matchen och sitta i VIP-loge...............Det finns en del som har tur. Kanske dags att köpa en trisslott snart??!
Ha en fin måndag i vårt avlånga land!söndag 4 oktober 2009

Fototriss: Inspirationskällor

Inspirationskällor kan vi alla behöva ibland. Idag (söndag) behövs extra mycket..............när man kikar ut genom fönstret så ser man första rejäla höststormen. Oj, vad det regnar och blåser........

Arkivbilder rakt av blir det för att illustrera mina inspirationskällor!


En stor inspiration är "resor och upplevelser", som att bada i vattenfall i Kroatien till exempel. Det är sånt man lever på resten av året......
En annan stor inspirationskälla för mig är min trädgård. Här illustrerar jag det men en vårbild, för på våren är ju trädgårdsinspirationen på topp!

Min sista bild är också en vårbild på en eller egentligen två inspirationskällor. Naturen och Ester (som får representera familjen!). Naturen på våren med den skira grönskan är väl härlig. Vem bli inte glad och inspirerad när det börjar grönska...................ja, det ska vara pollenallergikerna i så fall.........synd om dom!
Mer inspirerande bilder finns det här.


Tillbakablick: oktober 2008


Helena på bildbloggerian gör numera också tillbakablickar varje månad. Man blickar tillbaka var man gjorde för precis ett år sedan. Min bild är tagen på Oknö utanför Mönsterås. Ester tar årets sista bad, mina smågrabbar tittar på. Vi var i Mönsterås för att mentaltesta Ester hos uppfödaren (hon blev godkänd!). Vi passade på att göra det till en liten weekendtripp och hade hyrt en campingstuga. Det fanns inga gatlyktor i stugområdet så det fick bli en snabbpromenad den här eftermiddagen!
Fler tillbakablickar hos Helena.