torsdag 8 oktober 2009

Lite från dagens runda.....

Dagens runda var lite konstig...................lerig, men ändå frostig. Inte lätt att gå obemärkt på stigen.....
Frostiga blommor fanns det gott om. På vissa ställen där det är lite kallare. På en del ställen var det ingen frost alls.
Fåglar som flyttar............men hallå ni flyger ju norrut!!! Jaha, ni ska på skidsemester........jag fattar!

Här ser ni vår kyrka, Hakarps kyrka. Byggd i slutet på 1600-talet. Det ni ser på bilden är ett arbete som har hållt på hela sommaren. Taket är nämligen gjort av spån och det krävdes specialpersonal. Inte så många som kan det gamla hantverket. Här har det bott några från Finland och några från Tyskland hela sommaren och jobbat med taket. En härlig doft av tjära känner man när man går förbi. Det är riktigt hållbart, men har bara bytt tak två gånger förut. Hakarps kyrka är en populär bröllopskyrka. Förr hölls det adventsgudtjänst med skolan och skolavslutning där, men så får man ju inte ha det längre.......

Gick förbi kalhygget igen och säga vad man vill om kalhyggen, men nog är det vacker när de ligger staplade så fint stockarna! För att inte tala om hur gott det doftar!


Minns ni vad jag skrev igår..........spioner finns det överallt i skogen och idag hittade vi en särskilt lömsk en...............Ester brydde sig inte så mycket, hon har nog lärt sig att dom fräser ordentligt när man närmar sig..................eller också så har hon äntligen insett att hon inte kan klättra i träd!3 kommentarer:

Lilla My sa...

Liknar våran kisse som sitter där på det omkullvälta trädet. Här har solen varit framme hela dan men kall blåst. Det är nog höst.
Vi hörs

Ingela´s blogg sa...

Så det kan lysa i kattögon. Go natt

NinaVästerplana sa...

Så... Kung Bore har slagit sig ner på höga berget! Från vår lilla kulle har han hållit sig borta än så länge ;-)
Men han dyker väl upp när man minst anar det....
Ha sköna promenader med varmt på fötterna
Nina