onsdag 9 juni 2010

Regnet det bara öser ned.....

..och vi får nog förbereda oss på en blöt studentavslutning på fredag. Precis som när äldste sonen tog studenten för två år sedan. Det är synd - allt blir ju mycket enklare när det är fint väder.........

Lite blöta trädgårdsbilder kommer här......några översiktbilder från mitt lilla woodland.

Alunrot, skugglilja samt ormskägg (det svarta "gräset" framför alunroten)
På andra sidan stigen växer det bland annat vinröd alunrot (igen!), bronsrodgersia (den flikiga bakom alunroten), myskmadra och flocknäva.

Mer woodland-virrvarr....ormbunke, myskmadra, förgätmigej och brunnäva.

En alunrot som jag sådde förra året. Jag fick ju fem olika plantor och denna är de som har tagit sig bäst.

Lill-killen frösådda kastanj börjar växa till sig ordentligt! Jag gillar verkligen kastanjer!!

Här är lite rosa fägring i form av klockhyacint och violkungsljus. Dom här växer i "rufsrabatten" - min favoritrabatt - där har jag en massa "älsklingar" i en salig röra. Lite kan ni se i min header. Det är från samma rabatt men längre fram på sommaren.....


Mina svarta diamanter! De växer och frodas de också och lill-tjejen  Nitza väger nu 23 kg! Ester väger ju en bit över 40, så ännu är det en bit kvar!

Ja, i morgon och fredag lär det vara fullt upp, men man vet aldrig..............fröknarna är ju morgonpigga ibland, så kanske det hinner bli något inlägg ändå!

Ha det så bra! 

 

söndag 6 juni 2010

Det är mycké nu........

Ja, det har varit härliga dagar på sistone. Så mycket sol och "lagom" varmt! Det händer mycket i trädgården och ett mer utförligt inlägg kommer någon av de närmaste dagarna, men här är några bilder av vad jag njuter av nu.................syrener förstås....


Tovsipporna gillar jag mer för varje dag!
Grönt och skönt på väg mot växthuset.
I går var vi ju hela dagen på Kolmården. Vi, maken och jag, sa när vi åkte upp "att det här är väl sista gången med våra barn.........nästa gång får vi väl åka med barnbarnen...."
Det var ju mitt första besök på Kolmården med digitalkamera och den användes flitigt..........inte lika flitigt som son 3:s dock. Han hade tagit över 100 bilder! Undrar vem han brås på...........

Det är kul när man kan komma nära................präriehundarna är söta.......


Riktigt kramgoa! En till kramgo liten rackare finns på fotot nedanför. Man kan ju inte riktigt fatta hur något så underbart sött kan vara så farligt!


Han/hon fick sin mat infrusen i is.........glass kanske eller bara för sysselsättning.......

Som avslutning åkte vi i safariparken och min kamera har ju en bra inställning som heter "behind glass" och den fick man använda hos lejonen.............magnifika är dom även om de var lite trötta!

Nu börjar studentveckan här i huset. Store sonen följde med hem från Norrköping igår så nu är familjen samlad igen. Ett tag i alla fall..........jag gissar att han snart återvänder. Det finns ju annat som drar numera (=flickvännen).

Nu vet ni vad jag gör om jag inte kikar in hos er den här veckan. Mycket ska förberedas även om städningen inte är lönt att göra förrän sista dagen. Sen ska det köpas en skjorta till studenten och ett par finskor i storlek 46..........Sen är det visst två småsöner som har alldeles vanliga skolavslutningar också och så är det förstås valpkurs i morgon. Ja, den går nog den här veckan också...............ha det så fint i veckan kära bloggvänner!