lördag 8 augusti 2009

Bara lite mer vallmo och en ny daglilja!

Kan man annat än älska vallmo? Så många fina sorter i olika färger finns det! Nej, jag är helsåld på denna blomma.........speciellt de dubbla. De ser nästan ut som små rosor.
Köpte en daglilja förra året (ja, jag köpte flera.....) och i går slog den ut. Sorten heter Arctic Snow. Det låter ju inte så jättemysigt förstås.......Fast gul snö, det brukar ju betyda att någon hund varit där.........hur sjutton kom Ester dit?
Oj, vad klockan går...........bäst jag skyndar mig, ska visst jobba idag..........Ha en fin lördag!fredag 7 augusti 2009

Fredagsfoto: vass

Dags för fredagsfoto igen och idag är det en vass bild. En del av er gissar säkert vad det är.............en spikmatta såklart. Vi säljer ju sådana där jag jobbar och efter otaliga frågor från kunder så var jag ju tvungen att köpa en................fy fabian vad det var vasst.............men nu har jag testat ett tag och det börjar kännas bra................Törs ni testa?


Fler fredagsfoton finns det här.

Fredagsfärg: svart och gul

Svart och gul, direkt tänker jag som är sportfåne på AIK (ja, det är inte nåt favoritlag men svarta och gula är dom ju!). Fast jag visar ingen AIK-bild (för det har jag ingen) utan tog mig en tur ut i köket för att hämta kameran och där låg det................


Vill ni kika på fler bilder så titta in här.

TREVLIG HELG!

torsdag 6 augusti 2009

Det finns båtar och så finns det BÅTAR

Vi var ju i Kroatien på semestern och där kretsar ju mycket kring båtar. Vi är själva inga "båtmänniskor" man jag älskar att sitta och titta på båtar..........från vår takterass hade men ju utsikt över all båttrafik och små hamnar. Här är en av "fritidsbåtshamnarna".

Lill-killen Jocke han vill ha en motorbåt. Så det var "en sån vill jag ha" hela tiden.
Själv tycker jag att segelbåtar är vackra att titta på (men kanske inte bekvämare att åka på.....)

En "katamaran" med vackert segel.

Liten söt familjebåt på skärgårdstur.


Den här verkar rätt lagom i storlek tycker jag.
********
Längre och längre ut i skärgården kom vi och Jockes glädje när han fick syn på den här "vill-ha-båten" minns man.........

.......fast han tystnade snart......

......för i nästa vik såg det ut så här......


Till slut hörde man bara ett rejält "jävlar vilken båt".

Egen utfällbar badbrygga. Just den här "lilla" båten heter Pelorus och ägs av den ryske oljemiljadären och ägaren till Chelsea FC (fotbollsklubb i England) Roman Abramovich och det är väl han och hans familj som är på bryggan.

Om man nu skulle tröttna på båtlivet så finns det förstås en helikopter också. Den såg vi flyga iväg efter nån timme.........så han hade väl tröttnat. Kanske åkte han till någon av sina andra lustjakter? Han hade några till nämligen..............en del blir aldrig nöjda!

Själva åkte vi med den här båten och trivdes med det.


Som sagt: det finns båtar och så finns det BÅTAR.

onsdag 5 augusti 2009

Ordlös onsdag - fyra lika

Fler ordlösa bidrag finns det här.

tisdag 4 augusti 2009

Tisdagstema: upp och ner

eller egentligen ner och upp! Fast jag var helt upp och ner när jag fotade. Nåja, inte den vanliga sidan man brukar fota på en blomma som nog är det upp och ner alltid. Om nån är nyfiken så är blomman en rudbeckia Coconut Lime, en favorit i trädgården just nu.........


och så här ser den ut från rätt håll..........


Fler tisdagsbidrag finns det här.
måndag 3 augusti 2009

Bildligt talat vecka 32

OBS! Klicka upp bilden!!
Fler bilder finns det här

söndag 2 augusti 2009

Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag del 4

Rykande färska bilder ska vi bjuda på i denna veckas fototriss. Har precis varit ute på min lilla morgonrunda i trädgården. Idag börjar jag jobba kl 11 så då hann jag det. När man börjar kl 7 blir det ingen morgonrunda.....

Först en bild från trädgårdens framsida..........nu vill vi ha lite väder så vi kan sitta ute och äta ett par gånger till innan det blir höst!

Välkommen till min privata djungel - växthuset. Nu är det ganska fullt. Gurkplantor upp till taket, tomater likaså, physalis, paprika och chili. Ja, det är lite trångt, men mysigt!
Himlen över mitt hus. Inte så där klarblått som i går. Vet inte om jag ska önska fint väder egentligen. Regnar det så blir det fullt med folk i affären där jag jobbar och då går dagen fort......men det är klart - resten av familjen är ju ledig........Vill du se fler rykande färska bidrag så kika in här.