fredag 16 september 2011

Så blev det lite trädgårdsarbete till denna höst..........

för igår hämtade jag lökarna jag beställt ifrån Odla..........

Det är som vanligt när jag har köpt lökar och ska plantera............man hittar nåt hål nånstans och så börjar man gräva..............och när man gräver så hittar man lökar som man haft där sen tidigare.........att man aldrig lär sig;-)

Vi har ju hundsäkrat framsidan och jag tror även det är rådjurssäkert numera. I vart fall så försöker jag mig på lite tulpaner. Den högra sorten har jag kikat på länge, tycker den är så läcker!


Här är lite "smålökar" som numera huserar i den nya delen av woodlandet.
Krokusen fick man på köpet så det har klickats ned lite överallt. Numera sätter jag inga lökar i gräsmattan längre.............det "tilltaget" gällde i "före-hund-tid"!
Vitt lull-lull som också planterats i woodlandet. Det ska väl lysa upp lite på vårkanten får vi hoppas.


************
Ja, i onsdags så var det så dags för pappas begravning. Det blev ett tårfyllt avsked, men en fin stund ändå. Pappas favoritmusik spelades och sjöngs och blommorna var så vackra. Pappa ska kremeras, men vi har valt ut platsen där hans urna ska vara. På den platsen var förr en lekplats som tillhörde Kyrkskolan. Där gick jag när jag var liten och varje rast var jag där och lekte på den lekplatsen i talldungen. Nu får pappa sin sista vila där. 


Nu är det "bara" urnsättningen kvar, men det dröjer några veckor.
Ja, det var visst inte så lätt att se, men rönnen är full av bär i år igen. Kall vinter på gång?Rosenskäror, får väl se om de överlever natten. Det är visst varning för frost.

Önskar er alla en trevlig helg. Själv ska jag jobba, men enligt mitt nya schema så hinner man bara dit och vända...........3 timmar på lördagen och 4 på söndagen!