torsdag 12 augusti 2010

Macro lovers


Älskad stockros! Fler macrobilder här.

onsdag 11 augusti 2010

Tusen trädgårdar.....

var det i helgen! Här i stan fanns det inte en enda privatträdgård som var med. Det var konstigt eftersom det finns så många trädgårdstokar här. Min trädgård är ju definitivt ingen visningsträdgård, men jag vet ju att det finnas andra :-). Nåväl Rosariet på Rosenlund och Brunstorps gård hade lite extra jippo. Det är ju jättefina ställen båda två, men dit kan man ju åka jämt!

I helgen hade man i alla fall öppet Rosenlunds herrgård för allmänheten. En fin gammal, men förfallen herrgård som det är väldans liv om just nu. Den ska säljas och det finns aktionsgrupper emot en försäljning. 

Jag måste väl säga att jag tycker det skulle vara roligt om någon privatperson köpte det och renoverade med kärlek! En stor trädgård hör ju till också. Med Vätterutsikt. Det är väl i alla fall bättre att det bor en privatperson där än att det bara står och förfaller!!! Eller??!

Man hade gjort lite kul med div. hushållsmakapärer som man hade rivit ut. Inte vackert med sällsynt:-)

Den här vackra "vävnaden" hängde i ett träd på Rosariet. Härligt färgglad.

Så till hemmaplan igen. Trädgården är ju inget riktigt munter syn just efter alla regnväder. Aldrig är man riktigt nöjd, eller hur?!
Jag ska ta någon fotorunda så snart vädret tillåter igen. Det är rudbeckior på gång nämligen. Läckra!

För ett tag sedan fick jag ett par kaffekoppar. Söta och lite annorlunda. Dom var nämligen trekantiga..............Nu kan jag meddela att det är inte lätt att dricka ur en trekantig kopp, så de fick bli blomkrukor i stället!


Annars är det som det brukar vid den här tiden på året. Jag har fått höstvibbar. Trädgårdsintresset är på nedgång och jag har just bestämt mig för att inte så lika mycket fröer nästa år.....................Jaja, jag vet ju hur DET brukar sluta ;-)

Nästa vecka är det skolstart här och lill-killen ska också börja på Engelska skolan. Det är lite spänt förstås att ge sig in i något nytt sådär, men några av klasskompisarna träffade han i våras, så han är vid gott mod.

Tänk för första gången på hur många år som helst så behöver vi inte panikhandla inför skolstarten! Allt är under kontroll! Jösses, vad ska jag göra med den ledig tiden?

Ha en fin kväll!