fredag 14 maj 2010

Vi gav upp och gav upp igen och igen........och så lite trädgård!

Först av allt så gav vi upp i onsdagskväll............då flyttade vi in några gamla trädgårdsmöbler i växthuset, tände lite ljus och satt där och myste med fika och filtar. Trångt och mysigt!

Igår gav vi upp igen......................först köpte vi en hett efterlängtad studsmatta. Som det har tjatats i detta hus under flera års tid..............Inte är det vackert, men oj vad de har det roligt. Till och med nr 2, som är 18 år lekte....... (Den står inte så nära bergsknallarna som det ser ut på bilden.......)
.......och så gav vi upp att leva utan grönt nätstaket innanför häcken. Vi hade det när Ester var valp, men nu tänkte vi låta bli. Fast efter att unga fröken hund har försökt ta sig ut några gånger, så gav jag upp!  Inte så vackert det heller, men det försvinner snart när väl häcken slår ut!


 I trädgården har det sagt stopp! Inte händer det så mycket på växtfronten. Nu VILL jag verkligen ha lite härlig vårvärme. Dessutom har det ju regnat så mycket på sistone så det skulle nog explodera på växtligheten - om bara värmen kom.

Violer (eller om det är penséer) har spridit sig okontrollerat i mitt "vallmoland". De är så små och söta, så det är klart att de får vara kvar! Dom "parar sig" också lite hej vilt och många varianter finns det.......Mina syrenbuddlejor har tagit mycket stryk den här vintern. Två sågade jag ned i går. Den ena såg man inte ett liv på, men den andra hade små gröna skott längst ned, så kanske den tar fart igen. En buddleja på baksidan ska också sågas ned idag. Den hade också små gröna skott så jag hoppas förstås att den tar sig igen. Buddlejorna har jag drivit upp från frö och de har varit jättefina och klarat många vintrar, men iår var det ju en speciell vinter.

I pinnarna slingrar en clematis som har slingrat sig i syrenbuddlejan som nu är nedsågad.

Men nog ska det väl kunna bli något av dessa små gröna skott!


Här en bild från vår entré. Staketdelen har nu kommit upp. Planket ska målas rött som huset. En ny grind ska tillverkas och målas vit. Den ska bli mycket snyggare än den provisoriska grind ni ser på bilden! En klängros inköptes igår till den vänstra stolpen.......

...det blev en Penny Lane....

....och den ser ut såhär när den blommar. Dessutom så doftar den gott. Den klarar zon 4 så det borde gå bra.........får väl tänka på att kupa ordentligt om det inte kommer snö som skyddar.

Väntar, väntar.............så här har häggmispelblommorna sett ut hur länge som helst nu.......


Till sist en liten bild på fröknarna Hund, även kallade prinsessorna från Huskvarna! Tänkte jag skulle fått ett kort när de satt bredvid varandra, men lill-sessan höll inte med om det. Hon har vuxit så mycket, jösses vad det går fort! Ännu är hon inte helt rumsren, men hon är ju knappt 4 månader..................fast visst längtar man till DEN dagen!!

Ja, det var en uppdatering från de sista dagarna......så får vi se vad dagen ger! Familjen är sakta på väg att vakna...........inte alla är så morgonpigga som prinsessorna och deras mamma;-)

Ha det så fint!

torsdag 13 maj 2010

Macro lovers

Ännu en grå dag och jag tänkte pigga upp den med lite fusksol i form av en gul blomma! Gäller att hitta allt som påminner om solen. Johannesört är ju dessutom lite uppiggande att inta, i form av naturläkemedel alltså, man kanske inte ska äta blomma direkt! Fast man kan kanske göra te..........har inte en aning........Vad jag däremot vet är att man kan krydda brännvin med Johannesört. Det får då en alldeles underbar röd färg. Jag tycker det är kul att krydda brännvin och testa lite. Roligare att krydda än att dricka:-)

Fler macrobilder finns det hos Birgitta.

En trevlig ledighet önskar jag alla som har det!

onsdag 12 maj 2010

söndag 9 maj 2010

Fototriss - skyltar

Med kennelhostande hundar och jobbdag som väntar så blir det inte något "uteliv" för mig idag. Men skyltar det hade jag några hemmavid också.
Den här skylten lever jag efter!  För visst är väl barn små VÄLDIGT länge ;-))

Inte blir det roligare att tvätta, men skylten är fin!


En skylt jag har satt i trädgården. Bara för att den är så kul :-) Hundar kan ju inte läsa som ni ser eller också så kan det vara att de inte förstår engelska......

Fler skyltar finns det hos Fototriss.