fredag 1 juli 2011

Strålande tider - vallmotider!

Det fick allt bli ett inlägg till innan Londonresan............för den här veckan har det verkligen varit vallmoväder! Soligt och varmt och nästan ingen vind - perfekt för en vallmo. Så jag har passat på att fotografera några av dom, för när jag kommer tillbaka är nog vallmotiden förbi för i år. Dessutom blir det inte vallmoväder den närmsta tiden.....

Dom flesta av raringarna kommer från en frömix som heter "Angel's Choir" och det är väl ett passande namn.


Just den här vallmosorten är "skyldig" till hela min vallmosjuka.............den här hittade jag hos svägerskan och så fick jag en frökapsel från en bukett eterneller och på den vägen är det.......

Den här enkla vallmon är rena ogräset.........den sorten kom med från en hink med jord som jag fick av en granne............den här rensar jag bort en del av (ja det är faktiskt SANT!).........den behöver ju inte översålla alla rabatter!

Härlig blomning och som ni ser............lite "fel" färg, men det har ni lärt er nu...........inget slängs längre bara för att det är fel färg......
Blomlådorna är fina nu, väntar endast på att de frösådda pelargonerna ska slå ut, men det är på gång.

Titta den klarade vintern! Det såg illa ut ett tag i våras, men nu blommar den "Iceberg" fd. Schneewittchen.


Honungsrosen igår..........finaste den blir i år........för i natt kom ju regnet och nu ligger det fullt med blomblad på marken.


Den här utsikten har jag när jag sitter och bloggar!Dagens födelsedagsbarn Ester, prinsessan, fyller 4 år idag! Grattis till mammas lilla "höna".

Nu lovar jag att ni slipper mig ett tag....................ha det så fint alla bloggvänner! Nu ska jag vandra på "streets of London" i en vecka.


tisdag 28 juni 2011

Så har det gått ännu ett år.............

....och idag blir man ett år äldre! Det blir väl som en vanlig dag (vad jag vet!!), men man tänker alltid lite extra en sån här dag och undrar vad tiden tar vägen..........48 år - jösses!
Minns när jag var liten och man hade en bild av hur man skulle vara när man blev gammal (vilket då var i 30-års åldern........konstigt att det där flyttas fram hela tiden ;-)). Jag såg mig själv i nån tjusig dräkt och med nåt "fint" jobb.........ännu har jag aldrig ägt någon dräkt, men ett "fint" jobb har jag väl eftersom jag i huvudsak är "lyxhustru" ;-)

Idag skiner solen från klarblå himmel och det kommer att bli varmt.....(här undrar jag om inte åldern börjar ta ut sin rätt, för det är knappt 20 grader ännu....). Minns en födelsedag när jag var barn......kalaset slutade med att alla gäster fick gå ned och ösa vatten i vår översvämmade källare, blixten slog ned i grannens hus och det var en riktigt hallå! Men man glömmer ju inte den födelsedagen. En annan födelsedag jag minns var när jag fyllde 8 år............och fick åka in till sjukhuset och operera blindtarmen.......Bästa födelsedagen hittills är nog när jag fyllde 40 och fick sitta på en alpäng i Österrike och dricka rosa champagne:-)). Nog om födelsedagen, nu kommer lite blandade blombilder från de senaste dagarna........en del i sol och en del regnblöta!

 
Ett av mina "berg" i full blomskrud!


Bowl of beauty.............


...här fullt utslagen! Jag satte den för några år sedan och då blommade den, men sedan har det tagit några år innan det var dags för nya blommor.
Älskade fingerborgsblommor! Tröttnat aldrig på dom!

Honungrosens bästa tid är nu och igår kväll satt jag ute länge och njöt av doften.På nära håll är väl inte blommorna de vackraste av rosor, men vad gör det när den är så blomvillig och doftar så gott!

Favoritrabatten...............rufsrabatten.

Vid ingången satt jag förra året en klängros Penny Lane, men si den klarade inte vintern, så nu har jag gjort ett försök med en clematis i stället. Vill minnas att denna sorten heter Hagley hybrid eller nåt sånt. Tanken är ju att den ska slingra sig upp på stolpen och bilda en portal...........får väl se om det blir så nån gång. Annars får jag väl sätta en honungsros där också, för den trivs ju hos mig.....
Så börjar de annuella vallmona slå ut..........ännu inte en skymt av alla pionvallmo som jag sådde......men det är väl tidigt ännu.

Såg på hundpromenaden i dag att blåbären börjar bli blå. Ja, jag såg bara två bär för det var nästan inga bär alls i år. Undrar vad det beror på? Kan det vara att de startade upp i en väldans fart i april och när det väl skulle "göras bär" så var det för kallt?

Här kommer mina två "döttrar" ut och hälsar solen...........de är inte alls glada i regnet, då stannar de helst inne.

Ja, det var det..........nu ska vi se hur lång tid det tar för barnen att komma på att mamma fyller år..........tänk om det hade varit tvärtom! Ojoj, vilket liv det hade varit då;-D

Vi får se om det hinns med något mer inlägg innan Londonresan.............annars får ni ha det så bra så "hörs" vi när jag kommer hem!