tisdag 28 juni 2011

Så har det gått ännu ett år.............

....och idag blir man ett år äldre! Det blir väl som en vanlig dag (vad jag vet!!), men man tänker alltid lite extra en sån här dag och undrar vad tiden tar vägen..........48 år - jösses!
Minns när jag var liten och man hade en bild av hur man skulle vara när man blev gammal (vilket då var i 30-års åldern........konstigt att det där flyttas fram hela tiden ;-)). Jag såg mig själv i nån tjusig dräkt och med nåt "fint" jobb.........ännu har jag aldrig ägt någon dräkt, men ett "fint" jobb har jag väl eftersom jag i huvudsak är "lyxhustru" ;-)

Idag skiner solen från klarblå himmel och det kommer att bli varmt.....(här undrar jag om inte åldern börjar ta ut sin rätt, för det är knappt 20 grader ännu....). Minns en födelsedag när jag var barn......kalaset slutade med att alla gäster fick gå ned och ösa vatten i vår översvämmade källare, blixten slog ned i grannens hus och det var en riktigt hallå! Men man glömmer ju inte den födelsedagen. En annan födelsedag jag minns var när jag fyllde 8 år............och fick åka in till sjukhuset och operera blindtarmen.......Bästa födelsedagen hittills är nog när jag fyllde 40 och fick sitta på en alpäng i Österrike och dricka rosa champagne:-)). Nog om födelsedagen, nu kommer lite blandade blombilder från de senaste dagarna........en del i sol och en del regnblöta!

 
Ett av mina "berg" i full blomskrud!


Bowl of beauty.............


...här fullt utslagen! Jag satte den för några år sedan och då blommade den, men sedan har det tagit några år innan det var dags för nya blommor.
Älskade fingerborgsblommor! Tröttnat aldrig på dom!

Honungrosens bästa tid är nu och igår kväll satt jag ute länge och njöt av doften.På nära håll är väl inte blommorna de vackraste av rosor, men vad gör det när den är så blomvillig och doftar så gott!

Favoritrabatten...............rufsrabatten.

Vid ingången satt jag förra året en klängros Penny Lane, men si den klarade inte vintern, så nu har jag gjort ett försök med en clematis i stället. Vill minnas att denna sorten heter Hagley hybrid eller nåt sånt. Tanken är ju att den ska slingra sig upp på stolpen och bilda en portal...........får väl se om det blir så nån gång. Annars får jag väl sätta en honungsros där också, för den trivs ju hos mig.....
Så börjar de annuella vallmona slå ut..........ännu inte en skymt av alla pionvallmo som jag sådde......men det är väl tidigt ännu.

Såg på hundpromenaden i dag att blåbären börjar bli blå. Ja, jag såg bara två bär för det var nästan inga bär alls i år. Undrar vad det beror på? Kan det vara att de startade upp i en väldans fart i april och när det väl skulle "göras bär" så var det för kallt?

Här kommer mina två "döttrar" ut och hälsar solen...........de är inte alls glada i regnet, då stannar de helst inne.

Ja, det var det..........nu ska vi se hur lång tid det tar för barnen att komma på att mamma fyller år..........tänk om det hade varit tvärtom! Ojoj, vilket liv det hade varit då;-D

Vi får se om det hinns med något mer inlägg innan Londonresan.............annars får ni ha det så bra så "hörs" vi när jag kommer hem!

15 kommentarer:

Elzie sa...

GRATTIS, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!! Ja, det är väl ingen ålder. Tänk på mig då som är 8 år äldre!!

Och orättvist tycker jag det är att du har ett signerat foto av L-G Nilsson. Det har jag aldrig lyckats få, hihi. Men man kan ju inte få allt här i världen.

Du har så många vackra blommor. Var får du tag i fröna till alla? Är det något särskilt ställe du handlar på?

Ha nu en bra dag i solen och njut!
Kram Elzie

Lena/isklockan sa...

Grattis så Hjärtligt på den stora dagen. Pojkarna vaknar nog snart:-)).

Så din pion, Bowl of Beauty blommade alltså första året och sen tog det nåt år. Då får jag ställa in mig på att det även kan bli så med min nyinköpta. De är vackra. Fäller ihop sig om det molningt och på kvällen och vecklar ut sig igen.Mysig!!

Ha så trevligt i London.

Kram

gittan sa...

Grattis Anette! Jag hoppas verkligen att familjen inte glömmer bort dig idag ;P London gör mig som alltid avundsjuk, får kanske bli en tur dit i höst när jag fyller 35(?) / Kram gittan

Petit Eyekiss sa...

Grattis igen!
Om två år börjar livet;-)
Du har så mycket fina blommor. Undrar om honungsrosen skulle trivas här uppe på berget?
Ha nu en riktigt skön födelsedag, och glömmer barnen får du fira dig själv. Jag har nybakade bullar här,så jag skickar en till dig!
Elisabeth

Mia sa...

Grattis! jo visst är det varmt idag, gick ut för att gräva ner en Fairyros som jag köpte i fm men efter den grävningen så var det stolen i skuggan som kändes rätt....
ha en trevlig resa till london!
Kram mia

Mimi sa...

Grattis!!! Din rufsrabatt är också i min smak. Tycker om lite vildvuxet. Bowl of beauty blommar första gången hos mig i år. Fin! Fingerborgsblommor har jag äntligen lyckats skaffa mig, nu hoppas jag att de fröar av sig ordentligt! /Mimi

Rosor och Pioner sa...

Stort G R A T T I S!!!

Kram Susanne

Rosor och ruiner sa...

Stort GRATTIS från mig! Hoppas din dag blev som du ville ha den med dina nära och kära!
Nån tjusig dräkt behövs väl inte, och världens bästa jobb har du verkligen! Min mamma var hemmafru och hon var alltid så glad och tacksam över att hon fick den möjligheten, hon var stolt över sitt "jobb" vilket man skall vara. jag är ju det på halvtid vilket jag också är glad över!
Hoppas du får en härlig Londonresa! kram!

Njut i din trädgård sa...

Ett stort grattis på födelsedagen!!!
Vilken fantastisk vallmo!
Passar på att önska dig en trevlig resa!

Bea sa...

Grattis på födelsedagen!
Rufs-rabatten är vacker och somrig :)
Födelsedagar med mindre dramatik, hoppas du blir skonad från det härefter!
Kram /Bea

Helén sa...

GRATTIS på den stora dagen!!!!! Visst känner man av värmen när man blir lite äldre, men nu ska vi inte klaga när den äntligen kommit:) Underbara bilder du visar...som vanligt....alldeles prunkande trädgård att njuta i.Kram Helen

Menageriet sa...

Ett STORT GRATTIS till Dig!
Visst är Fingerborgsblomman fin och den passar ju så bra överallt.
Prinsessorna kommer väl att sakna Din nu när Du är i London?
Hoppas att Du/Ni får en trevlig resa!
Ha det gott!

Monica sa...

Grattis i efterskott hoppas dom inte glömde dig.
Pussa lite på dina goa hundflickor från oss ,,dom är så söta,,

ha ett bra i London kram Monica

Suss o Kai sa...

Grattis i efterskott :) hoppas du hade en bra födelsedag :) kul att höra lite vad du råkat utför på dina tidigare födelsedagar. Vilken trädgård du har, helt fantastisk Kram Suss

Pumita sa...

Många grattiskramar i efterskott! Önskar dig minst 48 till. :)