fredag 30 mars 2012

Blommig fredag: krukplanteringar

Sista blommig fredag för våren. Tack till Katarina som tagit oss igenom den mörka vintern.


Krukplanteringar, ja det finns det ju en del att visa. Jag driver upp 90% av plantorna själv och det blir liknande blommor i krukor och fönsterlådor. Därför visar jag mina fönsterlådor från olika år. Fönsterlådor är väl också krukor:-)Den här versionen är jag särskilt nöjd med (om man nu får skryta lite). Folk stannade utanför och tittade på dom!


Ett annat år var det så här. Denna bild är från början av säsongen så det blev mer frodigt längre fram. Ni börjar ana ett genomgående tema i mina krukplanteringar eller hur.......alltid ingår det rosa blommor!


Här är variant som jag inte blev sådär jättenöjd med, men mycket blommor är det.Det jag inte sår det köper jag och oftast i sticklingsform. Så här hade jag det på stolparna till carporten ett år.


Limegrönt gillas ju mycket. Måste kolla om jag har några fröer kvar av den gröna tobaken. Har glömt att så den!På uteplatsen skulle jag för några år sedan ha ett "chokladpudding och vispgrädde" arrangemang. Så det beställdes bruna och vita blommor. Men som ni ser.......dahlian var röd och liljorn i bakkant (som blommat över) de var oranga. Men krassen var brun i alla fall;-)Förra sommarens lådor!


Till sist en liten inspirationskruka från förra årets trädgårdsmässa. Det är ju snittblommor förstås men visst är den alldeles ljuvlig!


Fler bilder finns hos Katarina.


Nu önskar jag er alla en härlig sommar och kanske kikar vi in till varanda och hälsar på även om det inte är Blommig Fredag!


Kram

onsdag 28 mars 2012

Bara att njuta så länge det varar.....

den underbart varma våren. Här i stan var det rekordvarmt i går. Har inte varit så varmt, så här tidigt alltså, sedan 1858! Men såklart är det för bra för att vara helt sant och i helgen "lovas" det till och med lite snö. Men det glömmer vi nu och njuter av lite bilder från min trädgård, där krokus och snödroppar är på väg att blomma över, men nu finns det............vitsippor....


...blåsippor...


och blåstjärna, fast i rosa!


Louise Bugnet har rejäla skott och det ser ut som om det är liv i de flesta rosorna, trots att deras "mamma" glömde kupa och täcka dom denna vintern. Till och med "New Dawn", som jag visade i ett tidigare inlägg, ser ut att ha liv i sig - inte mycket - men finns det liv så finns det hopp. Vi ger henne ett år till.......


Julrosor börjar öppna sitt fantastiska inre, synd bara att de ska va så svåra att se uppifrån.
Man skulle ha sina julrosplanteringar i ögonhöjd istället ;-)Fröken Nitza är beredd inför solsäsongen. Nåjå, hon har faktiskt bara lånat lill-killens solglasögon.Här har hon hoppat upp på en av alla otaliga stubbar som besöks på våra promenader. Den här är riktigt hög!Här ser ni den "ofrivillige monarken" eller vad man nu ska kalla henne allas vår Prinsessa - Ester! Älskar "sin" plats i hagen, med ditt tjocka lite fuktiga gräs! Här rullas våren in varje gång vi går förbi. 

Det var en lite vårrapport från mig. Nu ska det lagas mat och "lekas" taxi resten av dagen!