lördag 28 augusti 2010

Musikofotoautomaten - 2 minnesvärda ballader med kvinnliga artister

Idag är det dags för två minnesvärda ballader och den första jag har valt är det här med Marianne Faithful. Missförstå mig inte, jag har ett bra liv, men man har ju sina dagar. Speciellt under åren i det riktiga "småbarnsträsket". Med sjuka barn och en make som var borta på veckorna. Var det dessutom vinter så var det riktigt illa..................då brukade jag lyssna på den här! Tyvärr är inte hela låten med på klippet - den är ju rätt lång i full version.

Marianne Faithful har levt livet fullt ut........om man nu föredrar den sortens liv. Det har nog varit mycket "sex and drugs and rock'n roll". Hon umgicks ju mycket med Rolling Stones.......


Nästa ballad är denna med Bonnie Tyler och den älskade jag i tonåren.............Hennes röst är ju också speciell och hon har gjort många goa låtar. Är detta en ballad? Jo, en berättande visa, en lugn låt står det på Wikipedia och det är det väl!

Tonåren var ju en tid full av andra känslor och man lyssnade nog på musik lite annorlunda än man gör idag. Man var liksom med i låtarna, speciellt om det handlade om kärlek;-)

Det blev brittiskt i dag men med mycket Frankrike i. Likt Lucy Jordan lär jag aldrig få åka sportbil genom Paris gator med vinden i håret och inte heller lär jag bli "lost in France" åtminstone inte "in love" ;-). Men jag har faktiskt åkt "familjebuss" genom Paris gator med fyra barn i bilen;-) och lite "lost in France" var vi också - bokstavligt talat!

Hmm, en bild som passar allt detta.........En modell av Eiffeltornet! Parisbesöket skedde innan digitalkamerans tid. Det är ett äventyr att gå/åka upp i Eiffeltornet med 4 barn!


Lite "lost in France" var vi innan vi hittade var vi skulle bo. Men det var värt besväret att leta! Denna bild är från en Frankrike-resa under "digitalkameratid" som ni förstår!

Vill ni lyssna på fler smäktande ballader om "hjärta och smärta" så kika in på Kafferasten.

Nu önskar jag er en trevlig lördag. Något trädgårdsinlägg blir det inte idag, regnet öser ned utanför fönstret och jag lär få kämpa för att få med mig hundarna ut på promenad!

Kram

fredag 27 augusti 2010

Fredagstankar.....

Idag är jag lite seeeg.........vi hade personalmöten igår kväll efter stängning och det höll på till 23.30! Det har minst sagt varit turbulent senaste året på jobbet så det var mycket diskussion. NU får vi hoppas att allt är sagt och att det blir bättre så att man får lite arbetsro igen. Hoppas kan man ju alltid.
Mitt månskensland med vita blommor. Just nu blommar rosenstav, en vir ros (Henry Hudson), höstanemon, rosenskära, rudbeckia och kransveronika. Det är förstås finare i skymingsljus när blommorna lyser av sig självt.

*****

Skolorna har dragit igång igen och lill-killen har varit lite krasslig. Han är lite ängslig av sig ibland och det yttrar sig i "ont i magen". I  tisdags fick jag hämta honom på eftermiddagen. Efter ett litet tag så kröp det fram att han var orolig för "elevens val"  för i hans grupp var det bara tjejer........
rosenskära

Han hade valt "trädgårdsodling", vilket han tycker är kul. (Tänk att någon är lik sin mamma:-)). Nåväl, vi pratade lite och han hade även elevens val på onsdagsmorgonen, så det var en spänd mamma som satt och väntade vid telefonen, MEN det ringde aldrig och när lill-killen kom hem så sken han som en sol. Det hade varit jättekul och några mer killar hade också gått där, även om de inte var från hans klass.

rudbeckia och höstanemon

Så igår var det dags igen......då han hann vara i skolan 45 minuter sen ringde skolsystern. Så det var bara att hämta honom igen. Han var ledsen såklart, men efter en stund hämta så var han pigg igen. Han var inte orolig för något nu och han trivs bra i skolan. Nu har jag köpt lite juice med "magvänliga" bakterier så får vi se.............Jag antar att han har en släng av magkatarr (som jag själv haft emellanåt). I morse gick han till skolan igen och idag har telefonen varit tyst.........*håller tummarna*. Det är ju synd om honom, samtidigt måste man vara lite "hård" och inte ge vika hela tiden. Det är ju lätt att det utnyttjas......

rosenskära

Vi får avvakta över helgen och se hur det går. Jag sa till honom att eftersom magen har haft det litet jobbig den här veckan så har den liksom träningsvärk och den behöver lugn och ro........

Fortsätter det så är det klart att vi tar med honom till doktorn. Några barnplågare är vi inte :-)

humla i fullt arbete i en stockros

Det är baske mig inte lätt att vara förälder.........storkillen har sina problem, som jag skrivit om innan. Nr 2 "ser fram emot" en lång period av arbetslöshet (förmodligen). Det känns ju rätt hopplöst och han har alltid varit mitt lilla " sorgebarn". Han är genomgo och glad, men han har haft det jobbigt i skolan och att studera vidare är "out of the question". Han är inte det minsta praktisk eller teknisk heller, så hantverksyrken finns inte heller i hans framtid. Affärsjobb är det väl som gäller, men det är inte så lätt när det är tusentals sökande till varje jobb. Inte väljer arbetsgivaren en 19-åring utan arbetslivserfarenhet..........
Själv tycker jag att han skulle passa inom vården, på nåt äldreboende eller så, men har är tveksam. Jaja, vi får väl se hur det löser sig till slut........


nässelfjäril i rudbeckia Green Envy

Kille nr 3 han ska bli statsminister eller åtminstone minister. Lill-killen nr4, han ska bli handbollsproffs.........åtminstone är det det senaste budet. Är man bara 11 år så hinner man väl ändra sig några gånger.........

Annars så är allt bra och jag ser framemot helgen........även om jag lovat jobba en sväng på söndag, men det är bara 4 timmar så det märks knappt......

Ha en fin helg!

onsdag 25 augusti 2010

Mässdags...

Lastbilsmässa alltså. Maken är ju i branschen och vartannat år är det stor branschmässa på ELMIA i Jönköping. Vi ser mässområdet från vårt hus på berget. Gissa vem som får fixa blommorna till montern? Officiellt är det ju maken förstås men inofficiellt så är det förstås jag!!
Dessa krukor ska stå vid ingången. Får väl hoppas att det lugnar sig med vinden........

.......på fikaborden inne blir det de här. Jag satte i en fjäril eftersom det inte var några blommor. Men jag tyckte färgen på bladen var så fin mot de silvriga krukorna.

Lastbilar är förresten riktigt tjusiga innan den är använda. Kolla in speglingen från gräsmattan i verktygslådorna.

I montern finns också denna bilen. Som lite dragplåster. Den ska startas ett par gånger under mässan också (bara ett par gånger för det kostar närme 10000 varje gång den startas!!). Bilen är i alla fall Ronnie Petersson, inte den han körde när han förolyckades utan från hans tidiga karriär. Hjälmen är också hans. Lill-killen fick förstås prova och meddelade att den var "astung".


Ett litet besök på ytterdörren i morse. Inte lika stor som spindlarna i "Fångarna på fortet" men tillräckligt stor ändå. Jag är inte rädd för spindlar och småkryp och dödar dom om det behövs, men när de är så här stora så känns det lite äckligt att döda dom...........tänk om den inte dör på ett slag!! Nåväl, han flyttades till blomlanden istället. Slutet gott allting gott - för spindeln alltså.

Till sist - sessorna på spaning på framsidan. Vissa väljer sin plats med omsorg. Kan man ha det bättre än mitt i en lavendelbuske?

måndag 23 augusti 2010

Ett litet filmklipp på hundarna!

Jag är så glad för nu har Ester börjat leka lite igen. Hon är inte sig själv under löpperioden. Var ju bara tvungen att testa att filma med digitalkameran. Inte världens bästa kvalitet, men det blir ju lite mer levande! De kommer igång lite mer en bit in i klippet så håll ut:-)

söndag 22 augusti 2010

Fototriss: R som i .........

RIVJÄRN. Ett alldeles utmärkt kökshjälpmedel. Bilderna är "nattfärska" för inte kan dom väl vara dagsfärska när man tar dom 23.30? Det passar ju bra med lite nattbloggande när resten av familjen sitter bänkade fram TV - "Sagan om ringen". "Sagan om ringen" är ingen "mammis-film" enligt barnen ;-)
Jag använder mitt rivjärn ganska ofta. Mixern står långt ned i ett köksskåp och samlar damm. Ska man bara riva morötter eller nåt, så är det smidigare med rivjärnet............tycker jag alltså! Ett tag hade jag också ett rivjärn med skaft. Som en osthyvel eller man kanske ska säga "rivosthyvel". Den var väldigt bra, ska nog se om jag hittar en ny sådan......

Fler inlägg på R finns det hos Fototriss.