fredag 4 juni 2010

Tema fredag: vy

Ni som känner mig genom bloggen vet ju om min stora svaghet för Alperna. Helst på sommaren, men den här gången blir det ingen alpbild utan en bild ifrån Franska rivieran. Vi bodde i Cap Esterel och utsikten från lägenheten över Esterelbergen är väl inte så dum?

I år blir det ju ingen utlandsresa av kända (fyrbenta, lurviga och valpiga) skäl, så det är tur man kan gå tillbaka och titta på alla sina foton (och det finns ju några stycken.....)

Kika in hos Carina och se på fler vyer.

Trevlig helg! Om jag nu inte får ihop ett trädgårdsinlägg innan kvällen............risken finns:-)

torsdag 3 juni 2010

Macro lovers - varning.........

om ni inte gillar spindlar - det är fler på väg! Spiderbabies on the way!

Vad härligt det är ute, igår kom sommaren till mig! Idag blir det ännu en härlig dag.

Hoppas ni andra också får njuta av solen.

Fler macrobilder finns det som vanligt hos Birgitta.

måndag 31 maj 2010

Så var det måndag igen......och en massa trädgård!

Förbered er på ett långt inlägg........Har ju haft min jobbhelg och i lördags var jag lite tidig till jobbet. Hade skjutsat lill-killen till "work-shop" i Engelska skolan, som han börjar i till hösten (årskurs 5). Han var lite nervös, men när han kom hem var han så nöjd. En del från gamla klassen visste han ju om skulle börja och så hade han lärt känna några nya som kom från andra skolor. Så nu kan han andas ut och ta sommarlov utan att behöva tänka på hur det blir till hösten.  Ja, det blev en lång "parentes".......jag skulle ju visa mina nya skor som jag hann köpa innan jobbet! Jag bara föll direkt när jag såg dom. Tycker skomodet eller rättare sagt klackmodet är lite svårt just nu. Finns mycket ballerinaskor och mycket skyhöga klackar. Däremellan är det lite svårare. Men som sagt dom här föll jag för.......

Sen har det börjat snurra i "inredningshjärnan". Jag har tänkt mig fräscha upp i vardagsrummet lite. Nu har det ju gått i lite orientalisk stil de senaste åren och det är dags för förändring. Grunden (tapeter, golv och möbler) får vara kvar och så får det bli nya gardiner, kuddar, filtar och mattor. Jag som älskar grönt har tänkt mig att använda just den färgen. Limegrönt har jag ju som accentfärg i mitt annars svartvita kök, men i vardagsrummet har jag tänkt mig "blåbärsrisgrönt". Minns ni Bengt Grive och alla hans härliga färgbeskrivningar från konståkningstävlingar. En gång använde han sig av just "blåbärsrisgrönt" för att beskriva en grön nyans och visst är det speciell den "blåbärsrisgröna" färgen....


 Tog en sista tur i hästhagen i slutet på förra veckan. Nu blir det inga mer turer i sommar för nu är det precis vad det heter nämligen en hage med hästar i! Ni som känner mig genom bloggen vet ju att jag har lite lätt släng av hästfobi, så jag går alltså inte in i en hage med hästar. Klappa dom från andra sidan staketet går ju bra......Nåväl i hagen såg vi den härliga blåsugan. Den har jag alltid gillat, så himla läcker den är från sidan.....


och uppifrån........

Så lite trädgårdsdax då...........När man jobbar helg vid den här tiden på året så hinner det hända lite och i morse hittade jag en av favoritnävorna "Ballerina", som ju förstås också har något mer namn än näva.....silkesnäva, blodnäva eller nåt. Just dom där "till-namnen" framför näva kommer jag ju aldrig ihåg..........
Ännu en näva hittade jag i woodlandet. Även den en favorit (det känns som jag säger så om alla blommor i trädgården.......) brunnävan!


Bladen är också lite speciella. Under nävan kan ni skymta lite vita blommor och flikiga blad. Det är myskmadran som gör sitt bästa för att täcka marken i woodlandet.

I ett annat undanskymt hörn i trädgården har jag en egen liljekonvaljodling. Ganska mycket knoppar hittade jag i år. Annars är det mycket "bara blad".

 Sista andetaget för tovsippan och förgätmigejen är det nog den här veckan. Snart blir det annat som blommar här.


En clematis som heter "Pink Flamingo".........jag har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om den. Den är inte så spektakulär som andra clematis, men den är rätt söt i sin klockfrom och sin pastellfärg. Jag antar att om den hade lite fler blommor så kanske jag skulle bli mer förtjust. Nu får man gå nära och titt bland bladen för att hitta dom..........


Midsommarblomster har slagit ut i landen. Den kallas väl också ängsnäva har jag för mig. En "vilding" som flyttat in hos mig och den är välkommen!

Så till sist en liten föraning om ljuvligheter som är på gång............första rosenknoppen för året och det är inte vilken som helst utan Louise Bugnet..........en favorit såklart ;-)Det var allt för idag............denna veckan blir det hundkurs i kväll som vanligt (bara några gånger kvar).........lite planering av studentfirandet (den 11), matlistor ska skrivas...........och så måste jag tvätta min vita hörnsoffa. "Någon" = Nitza har hoppat upp där ett antal gånger med allt annat än rena tassar. Så nu är den inte vit utan mer "hundtass-lerfärgad".

Ja, just det - om någon undrar så kom de ihåg Mors Dag - åtminstone de två små. Den näst äldste sa "grattis på födelsedagen" ;-D..........Det blev lite morsdags-fika innan jobbet igår!

Ha en fin vecka!

söndag 30 maj 2010

Fototriss - prickigt (eller jakten på prickar!)

På "morgonpinken" med hundarna gick jag på jakt efter prickar. Jo, några prickar hittade jag i trädgården, sen hittade jag några i köket och på kläderna, men jag ville ju ha något med en röd tråd i............så vad göra? Jo, jag hittade lite prickar i godispåsen, så det blev lite som en prickig triss i 3D!!


Fler prickiga bilder hittar ni här!

En trevlig söndag önskar jag er så här på Mors dag. Får väl se om någon av mina fyra söner kommer ihåg..............grabbar är ju grabbar.......(ja, det kanske var fördomsfullt, men i min familj stämmer det. Fast jag älskar dom ändå förstås!!)