lördag 30 januari 2010

Musikfoto: ett yrke

Idag blir det nostalgitripp..............mitt yrke har jag ingen bild på, men bilden föreställer något som mitt yrke har gjort!

Minns ni den här musiken och tv-serien?
Vill ni ha tyst på fågelkvittret på min spelare i kanten så är det bara att trycka på "stopknappen"..........Fler musikfoton finns det här. Nu bär det av till jobbet så jag kikar på er bidrag i kväll.....

fredag 29 januari 2010

Blooming Friday / Blommig fredag!

När det gäller blommor så har jag en riktig favoritfärg ROSA. My favouritecolour for flowers is pink.
Hedvignejlika/Carnation.

Bonica är an av alla ljuvliga rosa rosor. Bonica one of many lovely pink roses.

 
Rosenskära Double Click Rose Bonbon. A pink variant of Cosmos bipinnatus "Double Click Rose Bonbon".
Fingerborgsblommor/Foxglove

Näva Ballerina/Geranium Ballerina

Vita blommor har jag också ganska många av . Här en rosenskära. I also have many white flower, here a variant of Cosmos bipinnatus
Lite lila och/eller blått ser fint ut ibland det rosa och vita. Här en Rhapsody in Blue.
Some plant in purple or blue looks nice with the pink and white. This is a Rhapsody in Blue.

Violkungsljus i "rätt färger"! Verbascum phoenicum in the "right colours".

På senare år har det smugit sin lite andra färger hos mig. En favorit är limegrön!
The last years som other colurs have sneaked into my garden. One favourit is limegreen!


En kombination i svart och gult! A combination in yellow and black.
(mini-Rhodendendron and violer)

Brunt! Chokladskära!/ Brown chocolate!

Jag har numera en rabatt som går i brunt och gult! /I also have a flower bed in brown and yellow.
Höstrudbeckia Cappuccino och Höstöga.

Daglilja/Daylily

Man börjar längta efter varmare tider eller hur?!
All these flowers makes you longing for warmer weather!

Titta in hos Katarina!

Trevlig helg! /Have a nice weekend!

Tema fredag: vad händer kan göra eller handens verk


När det gäller "vad händer kan göra eller handens verk", så tänker jag närmast på stickning. Här är lill-killens tröja. Sticka är kul, men i vinter har jag inte kommit till skott. Förra vintern gick stickorna på högvarv........I år har jag bara stickat torgvantar till mig själv. Perfekt att ha när man går ut i skogen (fast inte när det är så här kallt förstås).Kika in hos Carina och var med.

Nu är fredagen här igen och denna helgen är det min jobbhelg. Det blir nog bra får vi hoppas även om det är mycket tjafsande just nu, om scheman, omorganisation mm.........Det är vid sådana tillfällen som jag är extra glad att jag bara jobbar 12,5 % eller vad det är. Ett annat sånt tillfälle är när barnen är sjuka. Nu blev det lite vardagssvammel mitt i allt....................jaja, ni får stå ut med det;-)Trevlig helg!

torsdag 28 januari 2010

ABC-tema runda 2: bokstaven S

Det blev ett långt jullov för mig från ABC-temat, men nu är jag med igen. Denna vecka är det bokstaven S och då passar det ju utmärkt med att visa bilder från mitt favoritland.............nej, det är inte Sverige jag tänker på utan Schweiz.


Schweiz - med sin storslagna natur............jag älskar alperna, speciellt på sommaren!


Många trevliga små städer..............här är det Saas-Fee i kantonen Wallis/ValaisI Schweiz tycker jag om att vandra omkring på alpängarna och inte är jag rädd för korna heller. De plingar så vänligt med sina klockor och är nog rätt så vana vid turister!


Underbara blommande balkonger stöter man på överallt.Här finns också mycket historiska byggnader. Här ett torn i Martigny. I Martigny finns också en amfiteater från romarriket.


Kantonen Wallis är den som ligger oss varmt om hjärtat. Jag tror nog solen skiner här alltid :-). Det här badet finns i Brig och här finns också varma källor att bada i  så det är kurbad och "vanligt" bad i ett! Ett toppenställe!

Här ser ni en framtidsdröm! Maken och jag har nämligen bestämt att vi ska åka Glaciärexpressen när barnen inte följer med på semester längre.........Glaciärexpressen går emellan St. Moritz och Zermatt.........så ni kan tänka er vilken färd det är för en som älskar alperna.
Klicka här och var med.

Torsdagsfoto: någonting att äta.......


Snacka om att "segla in på en räkmacka..........."

Just den här mackan fick en av sönerna till frukost när han fyllde år! Han älskar räkmackor nämligen (annars hade det ju varit rätt elakt att ge honom en, eller hur ;-)).
Nog ser det mumsigt ut!

Fler ätbara eller drickbara (eller båda) bilder finns det här. Jag ska snart kolla, måste bara äta frukost först..........och så lite kaffe förstås! Sen finns det ju en del att skotta, men det får vi ta när det slutat snöa.....

onsdag 27 januari 2010

Total förvirring och lite "trädgårdsporr"

Idag var förvirringen total...........inte nog med att det snöar ute, det känns som om det snöar i mitt huvud också :-)

Så här har vägen sett ut sedan vi flyttade hit 1992.......ja, det är förstås inte snö hela tiden, men med träden menar jag..............nu ser den ut så här.........


Nästan inga träd kvar.........ni som brukar titta in här minns kanske mina bilder från andra delar av skogen. Där kalhyggdes det i höstas och nu är det tydligen här det är dags. Lite tråkigt och så undrar man ju vad som händer med alla djur som bodde i dom här träden!


Vägen i sig är lika mysig nu som innan.............

Här kommer lite "trädgårdsporr", idag behöver vi det. (Jag ser att det blir lite konstigt med placering av bilder och text.......har inte riktigt kommit på hur man gör.......)
Jag låter bilderna tala för sig själva.....Håll ut! Våren kommer - förr eller senare........

tisdag 26 januari 2010

En massa vardagstjat.........


Det är så kallt här - igen. Man får rimfrost i håret och blåfrusen näsa och man är inte ute längre än nödvändigt! I morgon väntas mer snö och vinter ser ut att vara oändlig i år, MEN jag tycker det är rätt ok.  Fast visst är det skönt när man kommer in efter promenaden och kan värma sig med en brasa...................."du är skum, vet du det" sa sonen (nr 2) till mig när jag tog kort på elden.........Vad svarar man på ett sånt påhopp ;-)


Igår skulle jag köpa mig en varm jacka tänkte jag. Jag har en varm och skön "hundjacka", men den kan man inte visa sig ute bland folk med (i affärer och så......). Jag trodde i min enfald att jag skulle hitta nåt på rea, men icke sa Nicke.  I de "stora sportkedjorna" fanns visst jättemånga fina jackor, men över 2000 tycker jag är lite häftigt. Sen fanns det förstås billigare skaljackor, men då kan jag ju likaväl ha den jag har med en fleece under.......I "de stora modekedjornas" butiker fanns inte heller så mycket en och annan kappa eller riktigt kort jackor.
Men idag hittade jag en gammal hederlig täckjacka på "stora postorderfirman".......så slapp jag slösa mer tid i affärer :-)

Jag har en knapp på kameran med lite olika "scener"........typ "sport", "solnedgång", "stearinljus-middag", "fest" och på en står det "bakom glas". Så den testade jag idag och fick riktigt bra kort på några av alla småfåglar jag kan njuta av.Tänk så skönt att kunna stå inne i stugvärmen och fotografera fåglar!


Här ser vi kompisen Koltrast som burrat upp sig ordentligt och "sover på maten". Jag lägger ut äpplen till honom och det brukar smaskas rejält.

Esters syster har fått 10 valpar och moster Ester tycker ni kan kika in på deras hemsida. Hon tycker det är konstigt att något så litet och tjafsigt kan bli till något så stiligt...........

måndag 25 januari 2010

Måndagstema: längtan/lengselMitt längtande bidrag blir lite vårblommor. För nu börjar man längta mer och mer efter våren. Januari och februari brukar vara väldigt jobbiga månader för mig, men än så länge har det gått riktigt bra. Det beror nog på den vackra, kalla och snörika vinter vi har fått. Mycket bättre än gråa, disiga och milda vintrar!

Just de här blommorna står i mitt mini-woodland, som jag planerar ska få växa lite i år. Om jag får någon som hjälper mig att gräva.....................för min rygg krånglar fortfarande.

Fler bilder finns det här. Jag har en känsla av att det kan blir en del vår och sommarbilder........

söndag 24 januari 2010

Fototriss: klara, färdiga, gå

Klara, färdiga, gå..............passar ju bra för en sportfåne som jag :-) Mitt bidrag är väl inte precis någon sport.............men trötta blir dom. Brukar ni kika in här så känner ni igen motivet. Åtminstone den ena. Den med rött halsband är min Ester och den andra voffsan är hennes syster Blanka! Två ganska olika damer till sätt och utseende, precis som det kan vara i människovärlden alltså........

KLARA

FÄRDIGA


Kika in här och kolla på fler bilder.
**************
Nu bär det snart av till Idrottshuset, ännu en handbollsdag med lill-killen. Två matcher idag och han spelar på "linjen" så han lär vara trött när han kommer hem, men lycklig får vi hoppas :-)
Ha en fin söndag "wherever you are"........