lördag 10 april 2010

Macro flower pictures # 5

My first time here.........I show you a Helleborus. I just love them! Look at more Macro flowers here. Have a nice weekend!

MusikOFotoAutomaten/ en manlig svensk artist

Jag har inte någon särskild idol i musikvärlden. Det finns dock en del som jag gillar lite mer än andra. En av dom är Niklas Strömstedt. En "enkel" trallvänlig musik gör han, inget komplicerat här inte, men man känner av känslorna ändå och vad är det för fel på enkel, trallvänlig musik som gör en glad? Inget!!

Jag gillade också när GES höll på (Glenmark, Eriksson, Strömstedt) och var på en konsert med dom. Då var en annan som jag gillar lite mer än andra med som "förband" nämligen Uno Svenningsson.

Nåväl här kommer en glad och trallvänlig Strömstedt-låt.........

Bilden är självklar - Stockholm såklart! Nån som cyklar ser jag förstås inte men man får ha lite fantasti ;-)

Mer musik kan du lyssna på hos Pialotta. Trevlig helg allihop..........här är det lite trädgårdsarbete på gång..........

fredag 9 april 2010

Tema fredag: naturligt

Naturligt är vackert! Jag älskar allt som är mossigt, både stenar och stubbar! Faktiskt tycker jag det är fint med mossa i gräsmattan också..........fast inte alla i familjen håller med ;-)
Kika in hos Carina och titta på fler naturliga bilder.

Trevlig helg!

torsdag 8 april 2010

Girls just wanna have fun.........

Ja, det kan man tro i dessa dagar............här är fullt ös på mornar/förmiddagar.Man skulle väl filmat istället för att fota........."Ok, storasyster ..........jag ger mig!"

Själv börjar jag tycka det är rätt "fun" ute i trädgården. Det blommar mer och mer lökar för varje dag och man fryser inte fingrarna av sig när man pillar i jorden. Rosorna behöver jag inte heller klippa i år - det finns andra som har hjälpt mig med det - tack Cinitza (hmmmm)

Som ni ser är vi två som älskar lavendel - fast på lite olika sätt!


tisdag 6 april 2010

Helgen som var...........

har präglats av fylleri och bilköer. Ja, inte för mig personligen, men i stan där jag bor! Här i Jönköping/Huskvarna är det varje år till påsk den stora bilmässan. Mycket folk kommer det från hela landet. Mest är det ju raggare med tillhörande "problem". Det är alltid stora samlingar av folk när mässan slutat för dagen och ofta samlas de på köpcentrets parkering och gör "burn outs" eller bara umgås. För det mesta går det väl bra och polisen är där mest för att synas tror jag. Det är ju bättre att samla alla på ett ställe än att de kör omkring i stan där det också bor en del människor som blir störda. Men oj, vad det ser ut på gator och torg dagen efter..........man får sicksacka med bilen mellan glassplitter och ölburkar. Tur det bara är en gång om året!
Jag har ju jobbat i helgen (lördag och söndag) och igår var det en riktig "dagen-efter-dag" för mig också. Man blir så trött i huvudet efter att ha varit med så mycket folk.

Våren har väl kommit av sig lite, eller stannat upp. Det är plusgrader, men nån värme är det ju inte. Så trädgårdsarbetet har ju inte riktigt kommit igång och allt ser rätt trist och tråkigt ut i blomlanden.

Har röjt ur växthuset och vattnat det jag försökt att övervintra. Nu återstår att se om det har klarat sig i denna kalla vinter. Jag har bara täckt med fiberduk och packad in krukor i ett lövtäcke. Ingen extra värme eller så.......jaja, vi får väl se om några dagar om det börjar spritta i krukorna!

Lilla fröken med mitt mini-woodland i bakgrunden. Lite lökväxter blommar och det är blomknoppar på de mörka julrosorna!  Lilla fröken går upp ett kilo i veckan ungefär..........tur att man inte gör det själv! Fast det hade ju gärna fått vara tvärtom - att jag gått ned ett kilo i veckan! Jösses, vad det smyger sig på extravikt.............fast jag tar det mest med ro. Det är ju tur att det är så modernt med tunikor ;-)

Idag ska jag till tandläkaren igen och denna gången ska min tand dras ut! Ska bli så skönt att bli av med den plågan! Inte för att det har gjort ont utan för att den konstant har gått sönder och plågat min tunna plånbok! Nu blir jag "nollställd" och sedan ska jag betala 130:-/månad och då blir det "gratis" om det händer nåt sen.......

"suck" det är jobbigt att vara storasyster. Ester är lite tonårstrött på mornarna...........det är inte lillasyster....

En fin tisdag hoppas jag ni får! Kram