onsdag 4 maj 2011

Allt som är vitt är inte snö - som tur är!

Det kan vara vackra körsbärsblommor också...........


....eller vitsippor...........


...eller kanske en liten ullig knopp av tovsippan, som blir vit när det slår ut också!

Vi är många, inte bara trädgårdstokar, som har våndats över de senaste dagarnas väder........igår fick jag ha både mössa och vantar på hundpromenaden. Det slapp jag idag, men inte var det varmt precis. Igår snöade det av och till. Det lägger sig ju inte, men det är illa nog ändå..........
I brist på riktig sol, får man njuta av de här små solarna. De växer här och var i skogen, där det är lite fuktigare. Jag vet inte vad de heter, men visst har de en härlig lyskraft?


Det var ett "monsterlikt" ljud i skogen och här har vi svaret.......en flismaskin! Det luktade gott av "nyflisade" träd! Till höger på bilden ska det bli ännu en fotbollsplan. Min fyra grabbar är inga fotbollsgrabbar, även om några av dom har provat på. Men fotboll "suger" enligt lill-killen, som är handdbollsspelare!


Vi provar på lite nytt när det gäller maten............varje vecka får vi hemkört en låda med frukt och grönsaker. Visst ser det gott ut och kvaliten var jättefin. Jag/vi är väldigt dåliga på att äta frukt och grönt, men den här veckan har vi mumsat. Till och med lill-killen smakade på broccollin! Om två veckor får vi dessutom hem en matkasse, med ingredienser och recept till fem middagar. Vi har bestämt oss för att testa fram till semestern. Jag är nämligen ganska övertygad om att det inte behöver bli dyrare, för när man åker till affären ofta så slinker det alltid ned ett och annat onödigt.......speciellt om det är lill-killen och jag som handlar, då blir det både tisdagsmys och bilgodis ;-)

Sen behöver man lite nyinspiration när det gäller mat, man fastnar så lätt i samma hjulspår och så står man där i affären och undrar vad man ska äta och så slinker det ner nåt halvfabrikat...........någon som känner igen sig kanske?

Lekte med kameran häromdagen. Limegrönt är min favoritfärg, men inte min favoritfrukt (jag hatar surt....). Fast nog ser den läskande ut på bild?!
När solen sken in genom mitt köksfönster så blev det fina skuggor på pelargonerna!

Här är en pellis som blommar: rosengeranium, Dr Westerlunds blomma, hälsoblomma.........kärt barn har många namn! Bladen doftar i alla fall fräscht.


Trädgården har klarat sig bra, trots de senaste dagarnas kyla.........jag har inget som är sådär superömtåligt.


Här är en liten nyplanterad och "nysnodd" röd lungört. Jag "snodde" den i skogen utanför grannens trädgård. Antar att de har slängt ut ifrån trädgården för det fanns massor. Bladen är enfärgat gröna, inte så där prickiga som en del andra lungörtsorter. Jag tycker bäst om de prickiga bladen, men jag tyckte färgen på blomman var härlig!


I min beställning från Hortogreen så följde det med en bonusväxt och det var en hosta. Den huserar nu i den nyare delen av woodlandet.  Rainforest Sunrise heter den och det passar väl bra i ett woodland!


I växthuset står alla mina sommarblommor. De har klarat sig bra i kylan. Har haft ett skyddande lager av fiberduk över sig. I år är andra året som jag sätter ut krukorna i växthuset i stället för att ha dom inne i köket tills det är dags för utplantering. Det funkar ju bra, så det lär bli så i fortsättningen också. Dessutom är det så skönt att bli av med dom i köket.......

I år har jag bland annat sått en dubbel petunia i rosa. Den är lite tilltufsad av fiberduken, men visst är den ljuvlig!

Nu väntar några bråda dagar, med Stockholmsbesök (som äkta lyxhustru;-D). Är medbjuden när maken ska jobba och det brukar vara ett trevlig program för oss "bihang" med intressanta utflykter och god mat! På lördag ska vi på bröllop och på söndag ska vi besöka vänner i Skåne...............vi hörs när det lugnat ner sig lite igen!