fredag 24 juli 2009

Fredagsfoto: moln

Jag älskar moln. Härliga somriga vita "fluffmoln". Kan sitta och titta hur länge som helst på dom och massor med kort har jag tagit...........Men moln är ju mindre kul när de skymmer en vacker utsikt, som på min bild från Berchtesgaden..........Vi besökte Hitlers sommarstuga "Örnnästet" för några veckor sedan och hade lite otur. Utsikten härifrån är fantastisk så det var synd. Vi har varit här förut, en helklar dag, så jag vet vad vi missade denna gång.......
fast det är ju lite häftigt att vara över molnen, utan att sitta i eff flygplan!!


Om ni inte är trötta på det "gråa jättemolnet" som är ute idag, så kan ni kika in hos Åsa och titta på mer moln! Nu måste jag till jobbet, så jag får kika in hos er i eftermiddag!

torsdag 23 juli 2009

En smakrik semester........

Ett av de stora nöjena när man är utomlands är att gå på restaurang. Alltid lika spännande....och oftast gott!

Det här är ett fat med litet blandande "köttprodukter" från Dalmatien. Lite grillade grönsaker och annat gott var det till också. Detta är två portioner och det tog slut såklart!
Det här bjöds vi på när vi åkte vår dagstur i den kroatiska skärgården. Ni kan tro att det smakade gott att sitta på en båt i värmen och äta. Men vacker utsikt därtill.
Pizza är ju aldrig fel och son T (Tobias) älskar ju skaldjur, så det blev förstås en Frutti di Mare. Men oliverna fick mamma....... "oliver är väl inget skaldjur......."

Här ser ni nån skummis som sitter och äter pannkakor med chokladsås i.................Mums!


Annars är Tobias den store matälskaren i familjen. Han äter i princip allt med lika god aptit och han njöt i full drag av "båtutflyktsmaten". Som tur var (för honom) så är lillebror mer kräsen, så Tobbe fick hans fisk också. Vilken lycka!

Det är ju Tobbe som är i England nu. Han är för rolig. Det kommer små sms och bilder emellanåt. Inte det där vanliga med "att allt är bra" utan den kan stå till exempel "Pizza till lunch!!". Igår kom det en bild på ett armband han köpt och enda kommentaren var "Hastings". Typiskt Tobbe!


Nåväl, tillbaka till "ätligheterna". Har man nu ätit god mat, så kanske man vill avsluta det hela med glass. Här ser ni glassdisken på ett ställe i gamla stan i Zadar. Så himla läckert upplagt med riktiga frukter "i rätt smak" som dekoration!
Vill man vara lite nyttig (men vem vill det på semestern??!) så kan man ju handla "efterrätt" här i stället.Får det lov att vara lite grillad majs?


Eller kanske en frukt smakar bättre?


Tack till er alla som undrat om Ester! Hon mår mycket bättre och har sovit hela natten, nästan........hon måste ju alltid komma till "mamma" och "buffa" lite så att jag killar henne......


Ha en bra dag!

onsdag 22 juli 2009

Ordlös onsdag - svalkande

Fler svalkande bidrag finns det hos Akson

tisdag 21 juli 2009

Först lite kul och sen elände.......

Sonen, T, kom lycklig och väl iväg till England. Nöjd och glad är han när han ringer eller "messar". Precis som jag trodde..........

Vi hade lovat lill-killen ett besök på Universeum. Vi var där när det öppnade kl 9 (planet gick ju såååååå tidigt....) och det visade sig vara ett lyckokast. För oj, vad mycket folk det blev längre fram på förmiddagen. Nu hann vi nästan göra allt i lugn och ro.
De här maneterna är väl vackra........men man får noga vara glad att de "bor" i Australien i "naturligt tillstånd".


Trodde ni att Christer Fuglesang var ende svensk med på rymdresan?? Fel, som ni ser hade han med sig lill-killen också!!


Så till eländet..............I torsdag upptäckte vi lite tovig och kletig päls på Esters hals. I fredags var det ännu värre och sen det forsatte...........Ringde djursjukhuset i söndags morse och de sa att det var "fukteksem" och att det sprider sig "snabbt som blixten". Så här har rakats och sprayas med diversa sprayer. Ett sår har blivit infekterat och hon har så ont. Så hon har inte sovit på två dagar. Hon sitter eller står, ligga gör för ont. Idag var vi på djursjukhuset och hon ska nu äta antibiotika i 20 dagar. Vi fick beröm (!) för att vi hade skött henne bra och "gjort deras jobb" så det var bara för veterinären att skriva ut ett recept. Det blir många köttbullar och korvbitar de kommande 20 dagarna!
I eftermiddag har hon faktiskt lagt sig ned en stund. Men så nuddar hon såret och flyger upp i en hast. Men vi får hoppas att medicin och sprayer hjälper snabbt. Vi skulle behöva sova både Ester och jag...........
Det var allt för nu...........vi "hörs"!