torsdag 23 juli 2009

En smakrik semester........

Ett av de stora nöjena när man är utomlands är att gå på restaurang. Alltid lika spännande....och oftast gott!

Det här är ett fat med litet blandande "köttprodukter" från Dalmatien. Lite grillade grönsaker och annat gott var det till också. Detta är två portioner och det tog slut såklart!
Det här bjöds vi på när vi åkte vår dagstur i den kroatiska skärgården. Ni kan tro att det smakade gott att sitta på en båt i värmen och äta. Men vacker utsikt därtill.
Pizza är ju aldrig fel och son T (Tobias) älskar ju skaldjur, så det blev förstås en Frutti di Mare. Men oliverna fick mamma....... "oliver är väl inget skaldjur......."

Här ser ni nån skummis som sitter och äter pannkakor med chokladsås i.................Mums!


Annars är Tobias den store matälskaren i familjen. Han äter i princip allt med lika god aptit och han njöt i full drag av "båtutflyktsmaten". Som tur var (för honom) så är lillebror mer kräsen, så Tobbe fick hans fisk också. Vilken lycka!

Det är ju Tobbe som är i England nu. Han är för rolig. Det kommer små sms och bilder emellanåt. Inte det där vanliga med "att allt är bra" utan den kan stå till exempel "Pizza till lunch!!". Igår kom det en bild på ett armband han köpt och enda kommentaren var "Hastings". Typiskt Tobbe!


Nåväl, tillbaka till "ätligheterna". Har man nu ätit god mat, så kanske man vill avsluta det hela med glass. Här ser ni glassdisken på ett ställe i gamla stan i Zadar. Så himla läckert upplagt med riktiga frukter "i rätt smak" som dekoration!
Vill man vara lite nyttig (men vem vill det på semestern??!) så kan man ju handla "efterrätt" här i stället.Får det lov att vara lite grillad majs?


Eller kanske en frukt smakar bättre?


Tack till er alla som undrat om Ester! Hon mår mycket bättre och har sovit hela natten, nästan........hon måste ju alltid komma till "mamma" och "buffa" lite så att jag killar henne......


Ha en bra dag!

7 kommentarer:

annette sa...

Tur det är tidigt på morgonen och frukosten intagen annars hade det nog blivit ännu ett litet frosseri;)
Visst är maten spännande i andra länder, i Slovenien för många år sedan så fanns det bara matsedlar på deras språk,vi valde alltid det som såg mest mystiskt ut, för det mesta smakade det gudomligt men vi vet inte riktigt vad vi åt;)
Kul med en son som gillar mat för annars brukar det ju kanske speciellt när en främmande fisk finns på bordet så brukar dom nobba!
Skönt att Ester mår bättre, men sådant där tar ju lite tid att läka.
Du tycker ju om blommor, kolla inläget innan parplyet så får Du se en röd näckros!

Ha en bra dag!

Kra //annette

sinneskatten sa...

Det är ju halva nöjet att smaka sig igenom ett nytt land.
Har aldrig riktigt förstått dem som inte vågar smaka.
Det ser ut som ni haft en fantastisk semester resa.

Lilla My sa...

ÅÅå vad jag blev hungrig...ska ta en sväng via kylskåpet och se om där finns nåt :)
Ha det bra
Lotta

Ulrica sa...

Vilken härlig matsemester:) Allt ser verkligen gott ut. Och så skönt att höra att Ester mår bättre nu:)

Photos by Storm sa...

Det såg gott ut alltihopa. Så kul med ett barn som älskar allt i matväg. Aldrig kul när husdjuren blir sjuka, men som precis med barnen, man gör allt för att de ska må bra igen. Ha det bra/Lis

Marie sa...

Men nä... Sitter här och ska precis gå och lägga mig - tittar in till dig och möts av all denna goda mat... Blev jag hungrig ju!!! Man magen den får kurra det är sovdags nu!!!

Marie

Anonym sa...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David