lördag 23 maj 2009

Musikfoto - djur

Idag är det djurmusik som gäller och mitt val av djur är ju ganska självklart - hund! Modellen är ju också ganska självklar - min hund Ester.........


och låten jag har valt tycker jag också är ganska självklar.........en härligt fartig låt som var populär för några år sedan. Fler bidrag finns det här.

Ha en fin lördag!

fredag 22 maj 2009

Fredagsfoto: yin och yang


Idag ska vi visa "yin och yang" - två ytterligheter. Jag har valt att visa "mjuk och hård" med denna bild.................mjuk mossa på hårda stenar.

Fler fredagsfoton finns det här.

Ha en trevlig fredag!


torsdag 21 maj 2009

Vilket väder vi fick och så lite blad........

Ojoj, vilket väder vi hade igår. Efter morgonens rejäla regn så klarnade det upp på förmiddagen. Men det var lugnet före stormen, för sen satt det i gång att åska och efter en stund var himlen kolsvart och sen kom..............haglet! Ett fascinerande skådespel är det - vädret!
Tyvärr mådde ju inte alla växter så bra efteråt, men de repar sig förhoppningsvis och gör nya blad........
Tog lite foton på daggiga blad häromdagen...........klicka gärna upp bilden!

Snart slår första vallmon ut. Detta är en jättevallmo som heter Salmon Glow och ska vara laxfärgad. Vi får väl se........
Midsommarblomstren har också slagit ut. De har invandrat från "vildmarken" och de trivs bra i trädgården och har spridit sig, men de är ett av de "tillåtna ogräsen".

Annars var det tältpremiär i trädgården i går. Vi satte upp några tält för att kolla vilket storgrabbarna ska ha på Sweden Rock. Sen skulle ju givetvis smågrabbarna sova ute, men det var nog rätt kallt.............fast de är rätt härdade. Vi hade nysnö en morgon när vi vaknade i alperna............en konstig känsla i juli...........och kallt som sjutton var det!
Nu skulle det kommit en bild men jag glömde lägga in den först och sen var det omöjligt att flytta ned den hit........... men som ni ser kom jag på hur man skulle göra!!


Idag ska det köpas lite mer jord och jag ska plantera i mina fönsterlådor.
Sen ska det förstås kollas på TV i eftermiddag. Jag är ju sportfåne och i maj är det en av årets höjdpunkter............Giro d'Italia på cykel. Väldigt spännande tävling, underbara bilder från Italien och kommentatorerna är underbara. Pratar mycket om trakten man kör igenom och om mat och vin! Så man kan njuta även om man inte gillar sport. I dag kör de i Cinque Terre så har ni Eurosport så kan ni kolla.............brukar starta vid 15-tiden.
Ha en fin dag!onsdag 20 maj 2009

Ordlös onsdag - sval och mjuk


Fler bidrag till ordlös onsdag finns här.

tisdag 19 maj 2009

Tisdagstema: gammal, äldre, äldst

Tisdagstema igen och idag blir det gamla grejor.........här är mitt bidrag och det blev bara en bild!
Den lilla kannan får väl räknas som gammal (närmre 10 år), vagnshjulet äldre (från makens morfar) men äldst är min farmors gamla zinkkanna, som är närmre 100 år! Hinken som ser rätt gammal ut den är helt nyinköpt, men växterna slingrar i hjulet, så den fick vara med på bilden också!

Fler bidrag finns det här


måndag 18 maj 2009

Tovsippor och en rosa flamingo!

Äntligen blommar mina tovsippor! Ett vackert "ogräs". Ja, de är ju inte ogräs förstås, men de förökar sig som ogräs. Men de är lättrensade om man vill ta bort dom. Sånt ogräs är välkommet......................vackert och lättrensat! På första bilden ses dom i sällskap med ett annat sånt "ogräs" - pärlhyacint.

Visst är dom söta!

Man kan inte se sig mätt på dom!

Äntligen har jag också en rosa flamingo i trädgården!
Jaja, ta det lugnt.............det är ingen rosa flamingo i plast utan alldeles äkta vara!
I form av en clematis som heter Pink Flamingo. Söt som socker är den, eller hur?!Regn har vi fått i natt och på förmiddagen. Det behövdes! På eftermiddagen kom solen fram igen. Nu längtar man bara efter den riktiga värmen!