tisdag 9 augusti 2011

Bland solhattar och tasstvätt!

Den ena dagen efter den andra går..........och vi är redan en bra bit in i augusti. Jag har jobbat lite extra några dagar, men nu är det tillbaka till det normala...........Solhatt har vi väl inte precis behövt på sistone men i trädgården frodas solhattarna.........

Pink double delight!


Coconut lime, bara namnet är ju underbart läskande......

och så favoriten Green Envy..........



Är den inte alldeles underbar? Nästan som en bal på slottet :-)

Jag brukar ju inte kalla dom för solhatt utan för rudbeckia, vet inte riktigt hur det är med det där...........


Det här är i alla fall en rudbeckia som heter Cappuccino och som finns i min gulbruna rabatt framför växthuset.....
....där blommar det nu också en passande daglilja samt höstöga.


Titta här vad som har hänt.................jag klippte inte mina vindruvor i vintras och helt plötsligt så kom det druvor! Fyra klasar har jag på denna som heter Zilga...

och gröna druvan Sukribe, som växer utomhus har massor med klasar. Nu skulle man förstås gallra bland klasarna, men ni som känner mig vet hur jag är...............kan man inte rensa bort blommor som är i "fel" färg så kan man förstås inte gallra bland vindruvsklasarna heller.


Röran på framsidan, vallmona är överblommade, fortfarande blommar malvan, rosor och lite dagliljor (i fel färg förstås). En "fågelsådd" solros sticker upp längst bort också.

Så var det det där med tasstvätten eller Paw Plunger som den heter...........




Såg en annons i en hundtidning och ville förstås testa.........har ju två stora "monster", med jättetassar....



.....ser ut som en biltvätt inuti och så häller man i vatten. Sen sticker man ned en tass i taget......

Det var inte jättekul tyckte damerna, men det funkade jättebra tyckte deras mamma. Fullt med sand och vattnet var alldeles brunt när jag hällde ut det............om någon är intresserad så finns den www.rkprodog.se.


Annars börjar min vanliga "trädgårdströtthet" sätta in. Det brukar den göra så här års..........fast jag ska köpa lite lökar och sätta i woodlandet och kanske ska jag också peta ned lite tulpanlökar på framsidan. Tror nog tulpanerna kan klara sig nu när hundarna styr och ställer på framsidan.

Ha en fin vecka!