torsdag 2 juni 2011

Raringar - blommor och hundar!

Här är en raring jag hittade på hundpromenaden idag och som fick följa med hem till mitt "månskensland" (rabatten med bara vita blommor!) Det är en midsommarblomster fast i vitt och den fanns flera plantor, så jag tog inte den enda!


Brunnävan är en annan raring, som nu blommar i woodlandet och den sprider sig härligt.

Det gulstrimmiga tillhör en bergklint som har valt att bli varigerad. Bergklint har jag försökt att utrota men gett upp. Håller efter den genom att rycka upp plantor på våren.


Söta Louise Bugnet har slagit ut, men jag tycker allt bäst om knopparna!

Violkungsljus.


ljusrosa violkungsljus.....


....och lila. Oj, vilka skakiga bilder, men det blåser fortfarande en massa.


Här har jag sått blommor i rader.....ser ni inte det? Jo, det är sant - tre rader med blommor..........men som ni ser så är det fullt! Men det är inte ogräs utan andra blommor som har har haft förr om åren och som har självfröat.......helt ok alltså.

Lite woodlandbilder. Det växer som ogräs, man får bara komma ihåg att vattna ibland för träden suger vatten och även om det regnar så når inte så mycket ned till marken. Dessutom torkar blåsten upp nåt förfärligt har jag märkt.  Idag blir det en trädgårdsdag. Jag har jobbar två dagar så jag har lite abstinens........dessutom så jobbar jag hela dagen i morgon.

 

Nu tycker vi att mamma inte bara kan hålla på att visa blomraringar! Nej, lite ordning får det vara så här kommer vi - "hund-raringarna"!

Snygg-Ester


Miss Devil = Nitza (tycker Ester)

Igår var vi hos veterinären och vaccinerade oss. Vi fick spruta (känns inte) och så sprutade man in vaccin i nosen - lite äckligt. Det vaccinet var nytt och skulle hjälpa oss mot kennelhosta. Det har vi haft och vi hoppas att vi slipper det fler gånger.

*****

Tack för alla uppmuntrande kommentarer ang. mitt utvecklingssamtal! Det är skönt att höra att man inte är helt "ute och seglar".

Ha en fin Kristi Himmelfärdsdag och en härlig långhelg!

måndag 30 maj 2011

Det blåser och blåser.......

men idag skiner i alla fall solen! Passar på att sitta och blogga lite medans jag väntar på att vattnet ska komma tillbaka. Det är väl nån läcka någonstans här på berget. Det händer någon/några gånger per år......

Blåsandet gör mig nästan lite tokig! Det är inte alls skönt att sitta ute heller och man önskar man hade den där inglasade uteplatsen......

 


Man får gå en runda i trädgården och se vad som har slagit ut och så får man passa på att fota emellan de värsta vindpustarna! Nu har trädgårdsnattviolen slagit ut och den är härlig, men lite ogräslik. Man får hålla efter den lite annars har du snart hela rabatten full! Trädgårdsnattviol alltså, ej att förväxla med nattviol, som är något helt annat. Den har jag faktiskt också en liten planta av. En som har flyttat in från skogen där det finns ganska många nattvioler.


Louise Bugnet håller på att slå ut och knopparna är så söta!

Ja, det är väl fortfarande ett strulande här på Blogger, men jag har upptäckt att man kan kommentera utan att vara inloggad.......dvs. om den som har bloggen har markerat att alla kan kommentera. Man måste alltså ha möjligheten att kryssa i "Namn/webbadress" eller "Anonym"...... Kan ju vara ett litet tips till er som inte har det att gå in och ändra! För alla vill väl ha kommentarer;-)). Ölandsvindar till exempel........jag kan inte kommentera hos dig, men jag kikar in ändå.....
Violkungsljusen blommar nu och lugnar vinden sig lite så ska jag fota några fler. Finns ju i ett antal färger.

I morgon och på onsdag så ska jag jobba lite extra.........Känns väl inte jätteinspirerande, för som på så många andra ställen är det ett gnällande till höger och vänster..........Jag hade utvecklingssamtal i lördags och fick bland annat höra att "vi tycker att du som har så stora barn kan komma in när vi ringer....". VA! Har jag tagit ett helgjobb så har jag, sen ska väl de skita i (ursäkta uttrycket) vad jag gör annars. Ja, vad svarade jag......jo, jag har ju två stora hundar som jag inte kan lämna i 8 timmar och det är inte precis några hundar som man kan be grannen gå ut en sväng med....Dessutom så sa jag till "bossen" att kolla på mina tider de senaste åren. Det är inte många månader som jag bara jobbar det jag är anställd för, men jag kan ju inte ta alla tider.....Sen frågade jag när jag var "godkänd", jag menar jag tar ca 70 % av tiderna de ringer om, men det duger visst inte....

Men nästan det värsta var när "bossen" frågade varför jag kom och jobbade när de ringde.......om det var för att jag behövde pengar eller nåt annat..........."det gör jag endast för att jag är snäll" sa jag.......men det kan jag väl sluta med om det är på det viset!

Vad jag är trött på alla som har åsikter om hur man ska leva sitt liv! Jag gör väl som jag vill och som jag/vi mår bra av eller hur? Alla människor vill väl inte göra karriär och bara leva genom sitt jobb .....förresten om jag hade velat jobba mer så hade jag väl inte sökt ett helgjobb?  Inte heller ligger jag samhället till last.............jag tar aldrig ut nån sjukpenning, har aldrig haft barnen på dagis, aldrig haft något annat bidrag (förutom barnbidrag och föräldrapenning då) Tänk bara på alla Vård av barn-dagar som jag aldrig har behövt använda mig av..............Jag bara undrar....

Ursäkta att ni fick stå ut med mitt gnäll, men ibland bara måste man "lätta på trycket".......nu får vi hoppas att vattentrycket har kommit tillbaka så det går att ta den där välbehövliga duschen.....