fredag 14 september 2012

Blommig fredag - hösttecken

Hösttecken - för mig är det inte fina krukor och kransar i höstfärgring..............nej, för mig är hösttecken mina söndertuggade hostor. För när hösten kommer så är jag så trädgårdstrött att jag inte bryr mig om alla små sniglar som tuggar på bladen. Då, på hösten, orkar jag inte bry mig alla "odjur" i trädgården. Efter att på vår och sommar varit flitig med att bekämpa pingborrar, löss, mördarsniglar och annat elände, så känner jag när hösten kommer att "nu får det räcka för i år".Hösttecken - då får man krypa upp i soffan inne med gott samvete, äta choklad (nåja, det kan man ju jämt!) och läsa nån bra bok. Idag är det dessutom väldigt blåsigt hos mig, ännu så länge är det sydliga vindar.


 Men visst finns det små guldkorn i naturen även på hösten och snart kommer ju alla vackra höstfärger. Dessutom slipper man hålla ögonen öppna efter ormar - bara en sån sak!


Här har vi ett säkert hösttecken som finns bara i vår familj! Hunden Ester älskar när hästarna har försvunnit från hagen och hon får slänga sig i sitt älskade "mösagräs", som vi kallar detta gräset i familjen. Ester älskar det här gräset, lite tjockare runda strån som trivs det är lite fuktigt. 


Nu lär det bli en riktigt kurig hösthelg! Jag är ledig och ännu har inte lill-killens handbollssäsong dragit igång med matcher. 

Fler höstbilder finns det här.

Trevlig Helg!

tisdag 11 september 2012

September!

Nu är det höst på riktigt! Ännu har det inte blivit de där riktiga höstfärgerna dock och ännu har vi inte haft någon frost, fast man känner att det närmar sig.


Asparna har i alla fall fått sin höstdräkt och man ser att det börjar skifta lite färg här och var.  Två av barnen var hemma för två veckor sedan med den obligatoriska "nu-har-skolan-börjat-förkylningen", som de sedan skickade över till mig och sin pappa (stackarn;-D). 

Inte nog med det........."lill-hunden" Nitza bröt en klo och fick åka till veterinären och skala bort klokapseln och nu är det bandage som gäller. Det verkar vara en lång konvalescens på klobrott, så det blir lugnt med långpromenader ett tag.

Inte nog med det - del 2 - så fick Ester urinvägsinfektion några dagar senare och ett nytt veterinärbesök följde. Nu ska jag gnälla lite............varför i hela världen måste det kosta 250:- att analysera ett urinprov från en hund. Ett prov som jag dessutom tog själv innan vi åkte in och man tester ju bara med en sticka...........ibland tycker jag nog att man utnyttjar vår svaghet för våra djur......Visserligen har jag försäkring på båda, men Esters räkning kom ju inte upp i självrisksumman.

Nåja, så är livet ibland, men nu hoppas vi det vänder och att alla blir friska!!


Nu har lill-killens handbollssäsong satt igång och det blir ett skjutsande till träningar tre gånger i veckan och så matcher förstås. Men det är ju roligt att han spelar och håller igång och handboll är en kul sport! Igår satt jag i bilen och läste när han var inne och tränade, ibland åker jag och handlar mat under tiden och ibland sitter jag inne och kollar.


Här är en lilja från i somras. Visst är det en härlig chokladfärg?! Annars var jag rätt besviken på alla blommor jag sått och alla lökar jag köpt, men det är klart att vädret kan man ju inte råda över. Men nästa år så ska jag nog inte driva upp så många plantor själv................tror jag inte i alla fall;-) Det är ju mycket jobb och mycket pengar man köper fröer för och då vill man ju gärna att det ska bli nåt av det också!


Plockade in lite rosor igår och jag gissar att det blir sommarens sista rosbukett! 

Nej, nu ska jag köra ett Zumbapass. Har en DVD som jag kör med. Blir ju inga långpromenader nu och jag är ju "beordrad" att motionera minst en halvtimme varje dag för att få ned blodtrycket så pass att jag slipper öka på medicinen. Det vore ju skönt att slippa starkare piller för det går så bra med dom jag har, dvs inga biverkningar.

Ha en fin höstvecka!