fredag 16 oktober 2009

Musikfoto: kvinnlig favorit del 2

Det där är svårt...........kvinnlig favorit eller egentligen vilken favoritartist som helst. Det är många jag gillar, men ingen sådär speciellt mycket. Så jag fortsätter som jag började detta tema (kvinnlig favorit del 1), med att vara lite lokalpatriot..............Lena Ph! Hon är bra och jag har sett henne live några gånger och då är hon ännu bättre........
Smärta, smärta är det i den låten och det är väl inte samma slags smärta som jag har haft de senaste 5-6 veckorna..................men ändå - ont som ont!


Fotot visar mina trogna följeslagare under denna tiden.............sjöng gjorde jag däremot inte :-)

NU igår eftermiddag så hände det otroliga helt plötsligt................det slutade göra ont.........hoppas det håller i sig!!!


Nu väntar jobb i helgen och denna gång utan ryggskott. Det var inte kul att jobba med ryggskott som jag gjorde för 3 veckor sedan. Håll tummarna!!


Fler musikfoton finns det hos Rajson.

Tack tjejer


Tack Norrskens-Gunilla och Ormbunke-Anita för awarden! I awarden ingick utmaningen att man ska berätta sju saker om sig själv............................många av er vet nog redan en del om mig.......................men här kommer mina svar...............jag varvar med lite vårbilder, för det behövs idag, det går rätt fort till våren - egentligen.........

1. Hemmafru i huvudsak, 4-barnsmamma, hundmamma, trädgårdstok och sportfåne!

2. Älskar att resa. Har ingen längtan till Thailand och såna avlägsna länder, men ack om jag fick åka till Rom, Barcelona, Budapest, Wien................ och så Alperna förstås!3. Älskar mexikansk mat eller förresten älskar nästan all mat. Fiskbullar är däremot det äckligaste jag vet...........räcker att känna lukten. Lutfisk är ju heller ingen höjdare.......

4. Är en riktig godisråtta..........vingummi, hallonlakritsskallar, schweizernöt mm. mm

5. Min favoritaffär är inte Clas Ohlson, som man man kan tro utan Oil & Vinegar. Där kan jag gå hur länge som helst..............dom har ju provsmakning också :-)6. Jag önskar att jag kunde spela något instrument! Jag har ju spelat piano, men jag menar så där bra..........så att man bara kunde sätta sig och spela.........min bror är sådan, tyvärr är vi inte så lika!


7. Är lite för rund, lite för lat, lite för godissugen och har fortfarande lite ont i ryggen.........
Nu ska man ju skicka vidare utmaningen och awarden och jag gör som jag brukar...............ni vet ni som finns i min blogglista........ta åt er allihop! Ni är bäst och det är så kul att kika in hos er alla och få besök från er. Har insett att mina bloggkompisar är som mina arbetskamrater (dom som jag inte har varje dag alltså!) Kram och trevlig helg till er alla, ingen nämnd och ingen glömd!

ABC-tema runda 2: bokstaven D

Dags för bokstaven D och denna vecka ska jag flirta med våra danska vänner ;-)

D står såklart för Danmark. När man tagit färjan från Helsingborg och ser Helsingör då börjar semestern.Oftast fortsätter vi längre söderut, men vi har många gånger också semestrar i Danmark. Ofta har vi åkt till några dagar på våren............till Legoland och Lejonparken.

Kronborgs slott i Helsingör är så vackert! Helsingör är en trevlig stad för en dagsutflykt och det har blivit många utflykter dit. I många år arbetade maken dessutom för ett företag med huvudkontor utanför Köpenhamn. Det var många resor till kontoret och gissa vem som följde med? Jag älskar att gå och strosa i Köpenhamn. Faktiskt har jag varit i Köpenhamn fler gånger än jag varit i Stockholm.......


Sen var det ju det där med danska produkter...................har man fyra legoälskande söner så har jag man gjort mycket för dansk export...................Alla har önskat sig Lego, från att de var riktigt små och till och med i tonåren. Det finns ju "robotstyrda" legosaker också!


En liten del av allt lego..............mycket står ihop i barnens rum. Finns bara en sak som är dumt med lego. Det gör ont att trampa på!! Men det kan man ju lösa............
.........om man har på sig min danska favoritprodukt Ecco-skor! Ett himmelrike för fötterna!
Maken har ju också en favoritprodukt från Danmark, men den har jag ingen bild på...............den är nämligen urdrucken "hvergang".

Till sist en gammal bild från den gamla goda tiden..............då var det hektiskt när vi hade utflykter och semester. Vi har alltid varit lite galna, så en dag mellan jul och nyår fick vi för oss att vi skulle åka till Köpenhamn över dagen...............så då gjorde vi det. Jag har fotograferat av det gamla kortet med digitalkameran. Här står vi utanför Amalienborg - det kungliga slottet!
Ja, det var mitt D! Danmark er dejligt!

torsdag 15 oktober 2009

Är vintern här för att stanna?

Ja, man kan ju inte annat än undra..........fy så kallt det är! Blommorna ute har defintivt gjort sitt nu.......

På sina ställen är det rätt mycket snö, men på en del är det kalt. En fördel är ju att alla leriga pölar och stigar är borta ......

......och ersatta med is! Vilken kaos det blir varenda år när kylan väl kommer. Däckfirmorna i stan har fullt upp, det blev ett förtvivlat rivande efter vantar, mössor och tjocka jackor...........och sån kaos det är i hallen, när både höst och vinterkläder och skor är framme........Tänk man får nog aldrig tillräckligt med förvaring i en hall.....

Idag firar vi 21-årig bröllopsdag! Tiden går fort när man har roligt;-) Min brorson förlovade sig häromdagen så nu känns det som om en ny generation tar över .....
Igår började jag läsa Hypnositören av Lars Kepler. Den fångade en direkt. Stickningen går bra, en vante är färdigt. Det går snabbt att sticka vantar, så jag får nog köpa nåt annat till nästa vecka........


Vad tror ni jag hittade i skogen i dag då..........jo, en ny spion! Märkligt sätt att klä ut sig till ett löv när det är snö.........Ha en trevlig dag!Torsdagsfoto: runt

Runt är det som gäller idag och här är det runt i dubbel bemärkelse! En dörr som är flitigt använd här i huset.............

Fler torsdagsfotobidrag finns det hos Birgitta!

onsdag 14 oktober 2009

Ordlös onsdag - höstfärger

Fler höstfärgsbilder finns det här.

tisdag 13 oktober 2009

Orkar ni med mer snöbilder.......

Det blev en väldigt konstig promenad idag. Det är fortfarande så mycket löv kvar och så snön på det.........märkligt!


Kolla vilken grå himmel, men det gör sig fint mot de gula, snöpudrade löven. Pratade med mamma för en stund sedan. Hon bor två mil från mig och de hade klarblå himmel, inte ett snökorn och höll på att putsa fönster. Utanför mitt fönster vräker det ned just nu. Så nu slipper jag putsa fönster idag också!
Snötyngda rönnbär. Lätt att fota idag då grenar viker sig av tyngden.


Fruset eklöv! Det ser verkligen konstigt ut när det är så mycket löv kvar överallt.......det stämmer liksom inte med snön.

Alla mindre träd orkar förstås inte tyngden eftersom löven gör att det fastnar mer snö än vanligt. Så det var inte helt lätt att gå i skogen idag. Om man inte är hund förstås!


Undrar om sista seriematchen har spelats ännu? I vilket fall så blir det väl ingen match idag!


Ska det vá så här??? I oktober..............nääää.........det är väl lite tidigt!

Till slut skymtade jag också solen...................kom fram ordentligt nu då!!


Vad hände här då........

Är det nån som tycker att jag brukar gnälla om att hösten är här?? Det är inget mot vad jag brukar gnälla om vintern...........så här så det ut för en stund sedan hos mig i Småland................................*gnäll, gnäll*

Men det blev ju ljust och fint med en gång. Gäller att hitta alla ljusglimtar!
Nu var det ju blöt snö så jag har gott hopp om att det försvinner under dagen.

Så får vi hoppas att alla tar det lugnt på vägarna...................för härnere är det nog ingen som har bytt till vinterdäck!


Gissa spåren? Man måste ju gå ut på "morronpinken"...............sen är det ju perfekt att lägga sig och sova lite till - i mammas säng!
Tisdagstema: texturer/mönster

Mönster och texturer, ja det finns ju en hel del runt omkring oss. Jag har valt en av mina kuddar i soffan. Har lite orientaliskt tema i vardagsrummet.

Fler bidrag finns det här.

söndag 11 oktober 2009

Hösträddning!

Det gäller att ladda upp med lite räddningsplankor när hösten är här. Har köpt lite nya böcker! Brukar låna på bibblan också, men ibland är det svårt att hitta något........speciellt när man läst allt man hittar av sina favoritförfattare!

Så har jag investerat i en ny stickning. Tänkte sticka pulsvärmare. Bra att ha när man går ut med hunden och perfekt när man ska fotografera. Sen är det ju så himla kul att sticka också, speciellt när det är mönsterstickning.
Men hur svårt är det att hitta rätt storlek på strumpstickorna............jag nämligen ett antal och i många år stickade jag ingenting, så det var lite oordning i stickkorgen. Tror att jag har fått tag i 5 lika stora, men är osäker på om det är rätt storlek. Jag får nog börja med att sticka en provlapp.

Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag del 5

Idag är en typisk höstdag hos mig. Grå himmel, småblåsigt och inte sådär jättelockande att gå ut. Husse och Ester är på sök-kurs, så idag tänkte jag sitta inne och sticka. Jag köpte garn och mönster till "pulsvärmare" i går. Med flätmönster på såklart. Det är ju roligast att sticka ett mönster!

Här är vår uteplats. Trädgårdsmöblerna är inplockade och det är sopat. Usch, hur fort gick den här sommaren!!
Höstfärger börjar det bli ordentligt mycket nu. Den röda busken till vänster är ett luktolvon och den röda till höger är amerikanska blåbär. Det brukar få en ännu mer självlysande röd färg, får väl se om det kommer längre fram.


Tror det är läge för äppelpaj till kaffet! Får skicka ut barnen att plocka äpplen. Själv har jag fortfarande lite ryggproblem och undviker att böja mig så mycket....

Fler dagsfärska bilder hittar ni här.

Hoppas ni får en fin söndag "wherever you are"!