fredag 16 oktober 2009

ABC-tema runda 2: bokstaven D

Dags för bokstaven D och denna vecka ska jag flirta med våra danska vänner ;-)

D står såklart för Danmark. När man tagit färjan från Helsingborg och ser Helsingör då börjar semestern.Oftast fortsätter vi längre söderut, men vi har många gånger också semestrar i Danmark. Ofta har vi åkt till några dagar på våren............till Legoland och Lejonparken.

Kronborgs slott i Helsingör är så vackert! Helsingör är en trevlig stad för en dagsutflykt och det har blivit många utflykter dit. I många år arbetade maken dessutom för ett företag med huvudkontor utanför Köpenhamn. Det var många resor till kontoret och gissa vem som följde med? Jag älskar att gå och strosa i Köpenhamn. Faktiskt har jag varit i Köpenhamn fler gånger än jag varit i Stockholm.......


Sen var det ju det där med danska produkter...................har man fyra legoälskande söner så har jag man gjort mycket för dansk export...................Alla har önskat sig Lego, från att de var riktigt små och till och med i tonåren. Det finns ju "robotstyrda" legosaker också!


En liten del av allt lego..............mycket står ihop i barnens rum. Finns bara en sak som är dumt med lego. Det gör ont att trampa på!! Men det kan man ju lösa............
.........om man har på sig min danska favoritprodukt Ecco-skor! Ett himmelrike för fötterna!
Maken har ju också en favoritprodukt från Danmark, men den har jag ingen bild på...............den är nämligen urdrucken "hvergang".

Till sist en gammal bild från den gamla goda tiden..............då var det hektiskt när vi hade utflykter och semester. Vi har alltid varit lite galna, så en dag mellan jul och nyår fick vi för oss att vi skulle åka till Köpenhamn över dagen...............så då gjorde vi det. Jag har fotograferat av det gamla kortet med digitalkameran. Här står vi utanför Amalienborg - det kungliga slottet!
Ja, det var mitt D! Danmark er dejligt!

23 kommentarer:

Madame sa...

Haha, åh hvor er det dejligt at læse for mig, der er dansker ;o)

gittan sa...

Haha, och jag som tycker vi är där ofta! Men dansk pilsner är ett måste!!! Vi har ett mindre lager som vi fyller på så fort det blir tomt. Ingen dansk öl - ingen riktig fredagsmiddag =P Sköbt att hör att det finns fler "galningar" därute, vi har också alltid gjort även lite längre dagsturer (gör fortfarande) Jag menar en dag i Göteborg eller så är aldrig fel. ha en finfin helg ikväll är det jag som följer med på Hockeyn eftersom minstingen kommer hem idag och hon missar minsann inte nen match / kram gittan

Gunilla sa...

Danmark är ju ett fantastiskt fint land att semestra i. Vi har också varit dit ett par gånger. När barnen var små så var vi till legoland.
Det gäller bara att hålla koll på barnen.

Ha en fortsatt fin dag och trevlig helh
Gunilla

Lillebeth sa...

Hade ingen aning om att Ecco var dansk! Så tack Danmark! Och Köpenhamn är verkligen en underbar stad. Men Stockholm - det är min stad det! Ha det gott!

Tania sa...

Flott D! Danmark og København er herlig:-)
God helg!

Henny sa...

Som dansker bliver man da glad i roen af at læse det her! Tak skal du have!

Irene sa...

"Det er godt å være norsk i Danmark" ... disse ord fra reklamen taler nok ganske sant, den gjelder visst for svensker også :o)) Familievennlig er vel stikkordet. Selv har jeg en voksen sønn og turene til Danmark blir nå mest i form av "koseturer" til København.
God helg!

Rimkogeren sa...

Flot flot indlæg. Jeg er ovebevist om at det vil være gavnligt for den danske valutabalance.

Anonym sa...

Danmark- København og Helsingør det er for meg familie. Jeg har familie på begge plassene. Elsker å reiser til Danmark med livet og atmosfæren.
Tanten min har er konservator og har arbeidet lenge på Kronborg slott!

Turid Holm Flaa sa...

Danmark er et flott land :-). Flott innlegg du har laget. Har en guttungen i huset som ønsker seg på ferie til Danmark og legoland. Vi får se hva vi får til.

Evami sa...

DAnmark er et herlig land:) Har så lyst på en tur til Tivoli nå før jul,men rekker det ikke:( Men det kommer flere julemarked der og en gang... FOr en flott gjeng dere er:)

Petunia sa...

Deilige Danmark!!!
veldig fine bilder:) Kanskje til sommeren?

Living next to me sa...

Danmark var vårt sommerland , i mange år .
Sommer hus på Sjælland med rød pølser Dyrehavsbakken og TIvoli .
Takk for nydlig kommentar hos meg , jeg tok en sjangs , og det gikk bra -God helg
F.

Tro Håb og Kærlighed sa...

Nej - det var et flot indlæg! Og vi elsker til gengæld at holde ferie i Sverige, fra Göteborg til Kiruna! Denne sommer i Falun. Men Danmark er et dejligt land- og vi deler gerne også Lego og Ecco, når vi til gengæld får Ikea og H&H tx.

Mia sa...

Jag har nog varit flera gånger i Stockholm än Köpenhamn, men det hindrar inte att jag upp gjenom livet har sovit många nätter på Villa Talazza ( skrivs det sån??) för att ta båten över till Helsingör dagen efter. För mig hänger nog alla tre städer ihop; Helsingborg-Helsingør-Köpenhamn, underbara alla tre :)

linsky sa...

Danmark er deilig! :)
Det er litt som et lite lekeland i grunn.

Mona sa...

Tummen upp för Danmark. Jag har hela min släkt i Danmark. Var där senast i somras. Det finns så många söta små byar med gamla vackra hus. Och Köpenhamn är en trevlig storby!

Tino sa...

Danmark er et flott land å feriere i, og fine bilder du har derifra.

Gode helg :)

Eli Kristin Magnussen sa...

Danmark er et deilig ferieland, så jeg liker veldig godt dette innlegget til bokstaven D. Var der senest i juli år også, hi-hi. Flotte bilder!! :)

Margrethes hus og hage sa...

Danmark er et koselig ferieland. Vi har ogsåå dratt dit ved jevne mellomrom. legoland kommer man jo ikke utenom :)

Hilsen Margrethe

Camilla Elstad sa...

Slottet var jo helt fantastisk! Et orntlig prinsesseslott ;)
Ha en fin søndag!

TorAa sa...

Joda, den fergeturen har vi tatt noen dusin ganger.
På tur de fleste ganger langt syd for Danmark.
Men det skal man jo ikke skrive høyt om for våre danske ABC-venner om.
Men, slapp av, til Danmark har vi stort sett tatt båt eller fly fra Norge....

Flott D-innlegg.

----
Beklager sen kommentar og innlegg denne uken.
Det er her:
http://toraamusic.blogspot.com/

ps. Om du vil bli med på en liten tur i Frankrike, så bli med oss her:
http://toraa.blogspot.com/2009/10/vacation-report-11-crossing-half-of.html

Melusine sa...

Så moro! Lenge siden jeg har vært i Danmark, men vi har planer om en tur neste sommer. Da blir det Legoland (jeg har to Lego-elskende sønner), og kanskje Kronborg slott som jeg har besøkt en gang for mange år siden.