fredag 3 september 2010

Septemberpromenad!

Det är så skönt med härligt, soliga dagar igen och vi har gått långa promenader den här veckan. Vi passar också på att träna lite "platssitt". Ester hon sitter ju som klistrad, Nitza börjar på kläm på att man ska sitta still tills jag har sagt till.
Det gäller att träna på olika platser - på berget .....

....och i skogen! Det är mycket spännande ljud i skogen, så helt lätt är det inte för Nitza att sitta still. Men det går bättre för varje dag.

I "min" skog växer det massor av svamp. Vilket har fått mig att fundera lite............jag är värdelös på svampar. Kantareller och fingersvamp känner jag igen. Är giftiga svampar giftiga för alla? Varför finns dom i så fall? Det mesta i naturen finns ju av en anledning! Ja, det ska vara fästingar som inte har någon orsak att leva i så fall;-) Eller det kanske dom också har.......

Det är fint med svampar i skogen i alla. Tyvärr hittade jag ingen vacker röd flugsvamp på denna promenad............kanske har någon ätit upp dom!


Mossa gillar jag ju mycket! Så mjuk och vacker den är. Tycker till och med att den är helt okey i gräsmattan! Här håller mossan på att täcka över en gammal stock.


Nej, jag vågar inte utmana ödet...........jag går åt andra hållet!


Genom den mörka täta granskogen och till slut så skådar man ljuset i tunneln!


Spindelnäten syns väldigt bra i daggdränkt dräkt!


Det är vackert dessa daggiga mornar.

Kolla vad den har växt. Den här busken är en syrenbuddleja och efter vinter fick jag klippa ned alla buddlejor till marken. Den har frusit. Den här har växt upp rejält igen och nu blommar den också.

Den andra två har också överlevt men inte växt lika mycket. Frågan är väl om de kommer tillbaka nästa år.

Nej, nu är det bäst att jag slutar. Jag har lovat hoppa i på jobbet idag så det blir jobb till klockan 8 ikväll. Alltså får maken fixa fredagsmyset, vilket i och för sig kan bli intressant;-)

Ha en trevlig helg!

onsdag 1 september 2010

Första höstdagen!

Första september och som så många gånger förr så undrar man "vart tog sommaren vägen?" Går den inte fortare och fortare för varje år? Det måste ha något med växthuseffekten att göra ;-D
Det är i alla fall med glädje jag har njutit av den härliga höstsolen idag. Det börjar så smått torka upp i skogen, även om vissa (läs Nitza) gör sitt bästa för att hitta alla pölar som är kvar........
Träffade på en otroligt trevlig fjäril häromdagen. Jag förklarade att jag gärna ville ha lite snygga närbilder och det var okey sa han och satt still en lång stund.

I morgon tänkte jag fota mer fjärilar, för nu har äntligen syrenbuddlejan (fjärilsbusken) slagit ut. Den fick jag ju klippa ned ända till marken, men jag ska ta ett kort på hela busken så får ni vilken växtkraft.........(en cliffhanger alltså).


Lill-killen har fått ordning på magen sin och är så nöjd med sin nya skola. Idag har de fixat en "maskfarm" på elevens val (han har ju valt trädgårdsodling den raringen).

Dessutom verkar stor-killen har fått lite ordning på sitt liv igen.........han är tillbaka i sin"vanlig upplaga" - skönt, tycker en orolig hönsmamma! Ni vet, det där med "små barn, små bekymmer" - visst stämmer det! Det kan jag intyga!

Prinsessorna (hundarna alltså) lever och frodas. Nu är det skönt med promenader igen och den här veckan har vi gått förbi bysmeden några gånger. Ester och han är kompisar. Han har följt henne sedan hon var valp. Nu berättade han att han funderat på att köpa hund igen (han har haft två förut) och så var han förstås intresserad av en svart terrier. Ester hon går in i hans verkstad när vi går förbi och sätter sig bredvid honom och "buffar" lite med nosen så att han ska killa henne...........Ska bli spännande att se om det blir ännu en svart terrier i trakten! Då blir det tre - det är inte en så vanlig hund.......

KRAM
måndag 30 augusti 2010

Äntligen en solig dag.....eller åtminstone regnfri!

Ja, det är väl ett typiskt "i-landsgnäll" att gnälla över regnet när man ser hur de har det i Pakistan. Men så är det väl och jag lever ju här och här har det regnat massor. Till och med så mycket att hundarna har fått en egen damm precis utanför trädgården. Ja, vissa skulle kanske kalla det för en pöl förstås:-)
Vi har mest hållt oss på vanliga grusvägar de senaste dagarna för pga av allt regn så är stigarna som små bäckar.


Idag gick vi förbi "vår" hage.........ännu är det inte fritt fram för oss för hästarna är kvar.  Just den här lille pållen verkar väldigt söt och rar för den kommer fram till staketet när man går förbi. Så jag satte hundarna på stigen och så satt de och tittade en stund .  Men vi längtar tills hästarna är borta från hagen för det är härligt att gå där med hundarna!


Äntligen börjar "blomman för dagen" blomma. Den är ju väldigt söt, men den blommar lite för sent för mig. Nästa år ska jag ha någon mer tidigblommande slingerväxt tror jag.


En liten humla som njuter på solrosen. Solrosorna i trädgården har som vanligt snälla fåglar sått åt mig. Det är alltid spännande att se var de dyker upp!

Visst börjar det bli höst på riktigt nu. I går morse hade vi bara +2..........det var riktigt kallt! Man är inte riktigt redo för hösten ännu tycker jag. Hoppas på en solig och varm september!

Ha det så gott alla bloggvänner!