fredag 3 september 2010

Septemberpromenad!

Det är så skönt med härligt, soliga dagar igen och vi har gått långa promenader den här veckan. Vi passar också på att träna lite "platssitt". Ester hon sitter ju som klistrad, Nitza börjar på kläm på att man ska sitta still tills jag har sagt till.
Det gäller att träna på olika platser - på berget .....

....och i skogen! Det är mycket spännande ljud i skogen, så helt lätt är det inte för Nitza att sitta still. Men det går bättre för varje dag.

I "min" skog växer det massor av svamp. Vilket har fått mig att fundera lite............jag är värdelös på svampar. Kantareller och fingersvamp känner jag igen. Är giftiga svampar giftiga för alla? Varför finns dom i så fall? Det mesta i naturen finns ju av en anledning! Ja, det ska vara fästingar som inte har någon orsak att leva i så fall;-) Eller det kanske dom också har.......

Det är fint med svampar i skogen i alla. Tyvärr hittade jag ingen vacker röd flugsvamp på denna promenad............kanske har någon ätit upp dom!


Mossa gillar jag ju mycket! Så mjuk och vacker den är. Tycker till och med att den är helt okey i gräsmattan! Här håller mossan på att täcka över en gammal stock.


Nej, jag vågar inte utmana ödet...........jag går åt andra hållet!


Genom den mörka täta granskogen och till slut så skådar man ljuset i tunneln!


Spindelnäten syns väldigt bra i daggdränkt dräkt!


Det är vackert dessa daggiga mornar.

Kolla vad den har växt. Den här busken är en syrenbuddleja och efter vinter fick jag klippa ned alla buddlejor till marken. Den har frusit. Den här har växt upp rejält igen och nu blommar den också.

Den andra två har också överlevt men inte växt lika mycket. Frågan är väl om de kommer tillbaka nästa år.

Nej, nu är det bäst att jag slutar. Jag har lovat hoppa i på jobbet idag så det blir jobb till klockan 8 ikväll. Alltså får maken fixa fredagsmyset, vilket i och för sig kan bli intressant;-)

Ha en trevlig helg!

7 kommentarer:

Mimi sa...

Ett härligt skrivfel! Du menade nog inte plastsitt utan platssitt...
Din syrenbuddleja är helt otrolig. Jag beundrar ju hur stora de blir hos endel, när jag med nöd och näppe får dem att överleva ifrån år till år! En liten kvist kommer det upp ungefär mitt på sommaren på mina.
Nitza har blivit härligt stor redan! Hälsn mimi

Susie på Stjärnarve... sa...

Kul att uppfostran börjar fungera. Plats är ju en nyttig kunskap, men jag tror att Penny blivit lite senil för hon kommer inte ihåg någonting vettigt längre.
Även om korna är snälla så blir dom väldigt nyfikna när man har hund med sig har jag märkt. Inte så kul när det kommer en tio-tjugo stycken springande emot en, så jag förstår att du valde en annan väg!

mammi sa...

Vilken fin prmenad. Håller med dig om varför det finns sånt "vi inte behöver". T ex som du sa fästingar, giftiga svampar och kirskål, som jag hatar.
Vi får väl dras med det
Hundarna är ju så fina, var stolt
Ha det så gott

Unknown sa...

Så himla härligt det är med skogspromenader.
Gillar din svampfundering, vad jag hört så är inte så många av de svenska svamparna giftiga, de smakar bara otäckt, det är därför vi inte äter dem. De är till för andra saker, som tex att hjälpa till med nedbrytning av växter och liknande.
Mossmänniska är jag också och den får hemskt gärna växa i gräsmattan så att den blir mjuk att gå i.

Ha en riktigt skön helg!
Camilla

Monica sa...

Oh ljuvliga dina hunndflickor är,,nästan lika stora nu,,jag har juu mina pudelgrabbar det äär en glädje varje dag,,svamp hmm,,dom är fina men att gå med en vild valp i skogen som ska känna på allt i mun ,,det är lite jobbigt med giftiga svampar då.
Härlig skogstur. ha En rikitgt go helg kram!!

karina sa...

Hejsan!
Vilken härlig promenad du gjort och jag ska bara träna upp min vänstra sida helt, sen ska det bli långa sköna promenader i skog och mark. Ha det gott, Karina.

Ingela´s blogg sa...

Fiiiina bilder du tar. Och ja du jag skulle inte gå bland kossor jag heller. har man en gång i livet blivit jagad av glada pigga kvigor så sitter det kvar i minnet. hua. Kram