lördag 6 mars 2010

Musikfoto: 90-tal

En av mina absoluta favoritlåtar får ni höra idag. Den handlar om händelserna i Östeuropa på 90-talet och min bild är från Berlin.
Så vad mer kan jag säga än: Lyssna och njut av musiken och TÄNK att det verkligen hände till slut..............frihet i Östeuropa, vem hade trott det!


Fler bidrag finns det hos Rajson.

fredag 5 mars 2010

Blommig fredag - nånting lånat, nånting blått......

Blommig fredag igen och nu ska vi visa något lånat och lånat har jag gjort. Jag har lånat motivet från Botaniska trädgården i Göteborg. Där kan man njuta av blåregnet. En syn jag alltid kommer att få låna, åtminstone så länge vi bor kvar här.........flyttar vi till Italien så kanske det blir andra bullar ;-)
Men blått i trädgården har jag förstås. Blått är ju en av mina "huvudfärger" på blommor, tillsammans med vitt och rosa.

En armenisk pärlhyacint är detta. Även om jag blev lite förvirrad när jag kollade på googlesbilder och det kom in bilder på vad jag kallar "vanlig" pärlhyacint. Nåväl när jag köpte lökarna stod det armenisk pärlhyacint och nu när den växer hos mig så är det väl småländsk pärlhyacint ;-)

Balkansippan tycker jag mycket om! Sprider sig "lagom".

Vem längtar inte efter denna lilla sötnos? En liten bukett blåsippor, det är vår det. Hos mig är blåsippan ganska vanlig. Man får plocka buketter till "husbehov", men ej gräva upp den. Sån tur jag har som har blåsippor som har invandrat till min trädgård då! Dessutom verkar de trivas här och sprider sig. Det går så bra så...........

Kika in hos Katarina och dröm om våren en stund!

Trevlig helg!

torsdag 4 mars 2010

Torsdag!

Veckorna flyger iväg! Nu är det torsdag igen.............melodifestivalen har jag bara lyssnat på med "ett halvt öra" de senaste veckorna, men den här låten gillade jag! Glad och pigg och trallvänlig! Givetvis blev den utslagen..........i år är det visst ballader som gäller.......Nu ska jag inte gnälla över det, men liiiiiite tråkigt urval är det i år! Får väl hoppas att rocktjejerna går vidare från andra chansen, så det blir lite drag!


Förmiddagspromenaden är avklarad och det är allt en befrielse att på gå på "torra land" igen. Åtminstone är det torrt och isfritt på en del ställen. Kameran hade jag inte med idag, men mobilkameran fixar ju det rätt bra!


Snövallarna på gatan skottades bort igår och det är så skönt att ha lite mer plats! Det har inte gått att möta någon annan bil och att ha gäster har snudd på varit omöjligt, för det har inte funnits någon plats att parkera på.

Igår lyste solen så härligt. Jag var ute en stund på eftermiddagen, men jag är ju lite solkänslig så jag får ta det lite lugnt. Inget solskyddskräm fanns att uppbringa i skåpen heller. Den tog väl slut i Kroatien i somras!

I år blir det förstås ingen utlandssemester! Vi ska ju ha tillökning i familjen, som ni säkert känner till om ni varit här och hälsat på den senaste tiden!

Ännu vet vi ju inte precis vilken av valparna som blir vår, men jag visar en bild på Ester när hon var två månader! Så vet ni vad ni har att vänta er............


Torsdagsfoto: ovanför dig

En iskall bild, som är rykande färsk - om det nu går ihop sig. För ovanför mig är det fullt att istappar som växer till sig varje dag i den härliga vårsolen! Bäst att se upp alltså!

Ni ser den vackra blå morgonhimlen eller hur?! Det blir ännu en strålande dag, så istapparna lär växa ännu mer (om inte lill-killen hinner bryta av dom först..........det är väldigt frestande). Hur många stora isbitar och istappar som jag har haft i frysen under årens lopp - det vet jag inte. Lill-killen har nämligen snöat in på att ta med sig lite hem om han hittar någon stor och fin.............jaja, vi har alla våra intressen:-) Han kanske är en blivande polarforskare.........

Fler bilder finns det hos Birgitta!

onsdag 3 mars 2010

Trädgårdsinköp....

är inte det är härligt ord.........TRÄDGÅRDSINKÖP! Igår köpte jag plantjord och givetvis åkte det med lite annat.............bla dessa fuchsiasticklingar. Köpte sticklingar förra året och sen toppar man dom efter ett tag och så får man mer sticklingar. Det blir mycket blommor för en liten summa..........
Mer fynd blev då de sålde ut julrosor..............för 10:-/st. Nu var ju inte alla superfräscha, men jag tyckte jag hittade en hyfsad och med TLC (tender loving care) så borde den väl bli fin i en kruka på trappan när det är dags för sånt.  I år gäller det är ta det lite lugnt.....
...med trädgårdsinköpen! För det är annat på gång..............det är nu nämligen bestämt att det blir en lillasyster till Ester och hon ska hämtas om några veckor :-) Så det lär bli rätt mycket hundbilder på bloggen om ett tag, varvat med blommor då förstås!
Här har vi en annan valp eller fröplanta kanske man ska säga. En heliotrop och man börjar ana på karaktärsbladen att det är en heliotrop. Många plantor har jag fått av dom och det är helt ok. En del petuniaplantor blir det också och jag håller på att skola om dom. Så det lär nog bli prunkande krukor i år också!

Ett härligt vårvinterväder har vi. Solen skiner från klarblå himmel och det droppar lite smått från taken. Man har skrapat bort en massa snövallar på gatan och nu kan man mötas med två bilar utan att krångla! Skönt! Här ser man hur snön lägger sig som en volang på vårt pergolatak.

En tulpansol är inte dumt att ha på köksbordet heller!

Nej, nu ska jag omskola lite mer plantor! Ha det så fint och njut av solen om ni kan!

söndag 28 februari 2010

Fototriss: guld

Efter några dagars ofrivillig bloggpaus pga av datavirus så är jag nu med på banan igen! På banan har ju även många av våra OS-deltagare varit med bravur. Jag tillhör ju kategorin "sportfånar" så givetvis satt jag upp och kolla hela damernas curlingfinal med efterföljande medaljceremoni! Det var slut halvfyra på morgonen....... Några guldmedaljer har jag inte att bjuda på, men lite annat guldigt finns det allt.............även om allt inte är guld som glimmar!


Ja, jag vet att inte är världens flitigaste med dammtrasan, vilket syns på sista bilden ;-)

En trevlig söndag önskar jag er och vi hoppas förstås på fortsatt snösmältning och kanske ett litet medaljregn över Sverige så här sista dagen...........

Kika in hos Helena och kolla på mer guld!