lördag 6 mars 2010

Musikfoto: 90-tal

En av mina absoluta favoritlåtar får ni höra idag. Den handlar om händelserna i Östeuropa på 90-talet och min bild är från Berlin.
Så vad mer kan jag säga än: Lyssna och njut av musiken och TÄNK att det verkligen hände till slut..............frihet i Östeuropa, vem hade trott det!


Fler bidrag finns det hos Rajson.

9 kommentarer:

Anna tassar in.. sa...

Ja himmel den händelsen minns man ju med glädje och hur förvånad var man inte när man så dessa bilder..jag har t.o.m en liten bit av muren här hemma som jag fått av vänner som bor i Berlin..för dom var fallet livets stora glädje kan jag meddela..många tragiska öden är ju förknippad med den där galna muren..

Låten är ju magisk och helt perfekt till detta tema och jag gillar att du fokuserar på den härliga händelsen...guldstjärna på dig..

Anneli sa...

Ja vilken härlig del av historien du delar med dig idag. Perfekt låtval!
och vilken bonus med allt härligt fågelkvitter. Jag fortsätter lyssna på det under morgonkaffet - perfekt! Tack för det!

Anonym sa...

Trevlig helg, Anette.
Tyvärr kan jag inte höra musiken:-)
Kram Susanne

NinaVästerplana sa...

Tänk vilka förhoppningar murens fall skapade.... o för de flesta hoppas jag det även blev en ändring till det bättre.
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

sinneskatten sa...

Nu är det tredje ggr jag försöker mig på en kommentar...
En händelse som satt djupa spår i många av oss, och en låt som är såååå fiin.
Ha en skön helg.

Rajson sa...

Tänk vad fort det gick med murens fall när det väl startade!? Man hängde inte med. Idag fattar man inte att det är bara några årtionden sen!Vilka öden.
Vi pratde lite om det med "Lillans" pojkväns föräldrar som är från tuskland. De fick sin utbildning i väst Berlin innan muren försvann.
Skön musik är aldrig fel. Scorpions kan vara väldigt mäktigt!
Ha deyt gott i solen, men nu vill vi ha värme!!!

Petit Eyekiss sa...

Fantastiskt att det blev så till slut. Man ska aldrig sluta hoppas. Kanske kan det bli en förändring på andra ställen i världen också.
Sätt näsan mot solen i helgen!
Elisabeth

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag som har varit med ett lite längre tag än du, har väl upplevt ett och annat som varit s.k. världshändelser - men den här tillhör väl en av dom allra bästa.
Fast personligen är väl månlandningen den som sitter fastbränd för evighet i hjärnan på mig. Vi satt uppe HELA natten för att se den och det var också magiskt!
TREVLIG HELG
Susie

Pumita sa...

Scorpions gillar jag också, mycket!