fredag 5 mars 2010

Blommig fredag - nånting lånat, nånting blått......

Blommig fredag igen och nu ska vi visa något lånat och lånat har jag gjort. Jag har lånat motivet från Botaniska trädgården i Göteborg. Där kan man njuta av blåregnet. En syn jag alltid kommer att få låna, åtminstone så länge vi bor kvar här.........flyttar vi till Italien så kanske det blir andra bullar ;-)
Men blått i trädgården har jag förstås. Blått är ju en av mina "huvudfärger" på blommor, tillsammans med vitt och rosa.

En armenisk pärlhyacint är detta. Även om jag blev lite förvirrad när jag kollade på googlesbilder och det kom in bilder på vad jag kallar "vanlig" pärlhyacint. Nåväl när jag köpte lökarna stod det armenisk pärlhyacint och nu när den växer hos mig så är det väl småländsk pärlhyacint ;-)

Balkansippan tycker jag mycket om! Sprider sig "lagom".

Vem längtar inte efter denna lilla sötnos? En liten bukett blåsippor, det är vår det. Hos mig är blåsippan ganska vanlig. Man får plocka buketter till "husbehov", men ej gräva upp den. Sån tur jag har som har blåsippor som har invandrat till min trädgård då! Dessutom verkar de trivas här och sprider sig. Det går så bra så...........

Kika in hos Katarina och dröm om våren en stund!

Trevlig helg!

22 kommentarer:

Lillebeth sa...

Och så helt plötsligt, utan förvarning, är Bofinken här. Jag blev ju alldeles lycklig. Och sen stod det Italien i eldskrift. Yes, vi kan väl göra ett besök! Snart blommar blåregnet för fullt där nere. Ha en riktigt skön helg!

Britt sa...

Härliga färger vad man längtar//Britt

NinaVästerplana sa...

Har kommit en härdigare variant av blåregn.... o i ditt växthus skulle väl det funka även en vinter som denna ;-)
Ha´t himla gôrgôtt i solen
Nina

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är klart att man ska kan se blåregn även här. Hade ju ett i Stockholm och har ett ganska nysatt här som faktiskt blommade elite förra året!
Blå blåsippor däremot är lite knepigare. Dom växer visserligen nästan som ogräs här, det vimlar alltså av dom, men dom är VÄLDIGT sällan riktigt blå på grund av den kalkrika marken. Dom är istället allt mellan vita, rosa, cyklamen och blålila. Fast snygga är dom ju allihop!
Har en liten välförtjänt award till dig om du tittar in hos mig. Undrade just om du gjort någon statistik på hur många du fått under åren?

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är klart att man ska kan se blåregn även här. Hade ju ett i Stockholm och har ett ganska nysatt här som faktiskt blommade elite förra året!
Blå blåsippor däremot är lite knepigare. Dom växer visserligen nästan som ogräs här, det vimlar alltså av dom, men dom är VÄLDIGT sällan riktigt blå på grund av den kalkrika marken. Dom är istället allt mellan vita, rosa, cyklamen och blålila. Fast snygga är dom ju allihop!
Har en liten välförtjänt award till dig om du tittar in hos mig. Undrade just om du gjort någon statistik på hur många du fått under åren?

Randi sa...

Så mänga vackra bilder!!! Jag saknar blåsippor här nere. Men jag har röda i trädgården, fast det är inte detsamma. Skulle vilja veta varför det inte finns några här.
Önskar dig en skön helg!
Kram Randi

Moments of photography sa...

Blått är vackert!
Balkansippar gillas skarpt här och blåsippan och.....ja ALLT.. :)

Ha en skön helg.

Spirande grönt - sa...

Vackra blå bilder!

Trevlig fredag

Rebecca

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Dagens smakskigaste inlägg wow så vackert.
Trevlig helg! Tyra

mammi sa...

Blått är flott !!! Hade tre tuvor med blåsippor (som jag lånat från skogen, aj aj aj).En morgon när jag kom upp, hade någon grävt upp dem, alltså en tjuv, va jag blev förb. Vad är det man säger "synden straffar sig själv"
Ha en trevlig helg

Britten sa...

Vilka härliga bilder!
Precis mina färger också. Tänk, det är inte såå långt tills blåsippan ute i backarna står. Här i Bohuslän är dom fridlysta, men det finns ju på handelsträdgårdarna. Dom är ju lite kinkiga. Jag vet, jag har provat, men det kanske inte är meningen att 3 hundar ska rajsa bland blåsipporna. =DD
Man kan inte tro att något så litet och gulligt kan bli så stort, lurvigt och svart. Nu menar jag ju Ester förstås. Ha Ha!
Det går säkert bra med Ester och valpen och några tips tror jag inte att Du behöver. Ester verkar ju vara en stabil och trygg hund och dessutom lydig.
Men, som Du säkert redan vet är ju kvalitéten på belöningen stor!
Önskar Dig en skön helg!

Petit Eyekiss sa...

Oh, så härligt! Blåsippor och fågelsång. Kan det bli bättre?
Elisabeth

Susie på Stjärnarve... sa...

Förlåt - glömde det viktigaste! Anledningen till att jag kallad Ester för Emma är att vi har vänner som hade en jättesnäll airdaleterrier som hette Emma.

Fast å andra sidan kanske det var en sån där "rätt" felsägning, jag tycker nämligen det skulle passa med Emma på det nya lilla trollet. Ester & Emma, låter det inte trevligt!?

Cecilia Artista sa...

Vackert med blå blommor - det gillar jag!

För två år sedan så planterade jag två stycken olika blåregn i söderläge mot vårt hus i Mälardalen. De växer och blommar så oerhört så jag är nästan rädd för huset (efter två år)! Egentligen ska de väl växa och klänga över en mur eller över en jättepergola som de gör i Malagas Botaniska trädgård. Ja jag får allt kolla dem lite extra noga i sommar. Men oj så vackert det är!

Mia sa...

blåsippan ute i backarna står.. nu kan den snart få lov att komma och niga för mig tycker jag :)

Gela sa...

Vilka fina blommor du visar upp tror att jag har den armeniska pärlhyacinten någonstans i min trädgård också. Du, jag har något åt dig på min blogg. Tack för allt fint du delar med dig. Ha en riktigt fin fin helg/Gela

Lena/isklockan sa...

Mmmm va´fint du visar. Snart blåsippe dax . Härligt. Jag har lämnat en liten award till dig på min blogg. Kram

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vitt, blått och ljusrosa är favoriter här också. Härliga bilder.
Trevlig helg
Birgitta

Moa sa...

Blåsippor.. oj vad vackert.. ja nu längtar man så det knakar om det.. till vår, värme och sol.. önskar dig en härlig o mysig helg..Kram/moa

Ninne sa...

Blått,blått o särskilt BLÅSIPPA. DET ÄR VÅR. JAg njuter av dna bilder.
KRam Ninne

A home far away sa...

Kikar in och önskar trevlig helg!

Kram Gunilla i Singapore

Katarina sa...

Önskar mig både blåregn och blåsippor! Så fina blå blommor du visar!