fredag 8 oktober 2010

Höstpynt!

Har gjort ett litet försök till höstpynt ute. Har sett så mycket fint när jag har "bloggvandrat".............Jag är nöjd förutom att jag ska fixa lite mer mossa i morgon så att inte bordskanten syns så mycket.

Jag har ju länge letat efter en passande hundskylt och förra veckan hittade jag en. Det är ju precis vad det handlar om här "lekande hundar" och två stycken är dom ju;-)
Jag ska strax åka till jobbet. Jobbar bara fem timmar så det ska jag väl överleva fast det är fredag. I helgen är jag helledig och det ska blir skönt. Länge sen vi hade en ledig helg samtidigt allihop och resten av oktoberhelgerna så jobbar jag....................

Hösten är rätt mysig bara man gör något åt det. Tänder lite ljus till exempel.

Trevlig och mysig hösthelg önskar jag alla mina bloggvänner!

Blommig fredag - använd

Kul med Blommig fredag igen! Idag ska vi illustrera "använd"............så mycket blommor blir det inte hos mig.

Men här är en larv som "använder" ett blad i dubbel bemärkelse. Dels att sitta på och dels att äta!

A caterpillar (is that the right word?) is using a leaf, as food and "chair"!


Här har en spindel "använt" ett utblommad  tistel att till att spinna sitt nät i. Tänk vad naturen är bra på att återanvända sig själv:-)

A spider used an old thistle for his net!

Fler bilder finns det hos Katarina.

Trevlig helg.

torsdag 7 oktober 2010

Inspiration önskas!!

Jag/vi är i en riktigt "inredningsskugga" .................det blir sådär ibland. I år har lill-hunden tagit tid och man har i takt med sönderbitna "inredningsdetaljer" insett att det är bäst att vänta lite med att göra något. Nu verkar hon ha lugnat ned sig på den fronten!

Vi har pratat om att fixa till köket. Vi gjorde en liten "mini-makeover" för några år sedan, när vi bytte kakel och flyttade upp skåpen ända upp. Dessutom satte vi en öppen hylla under, man kan se den skymta på bilden.


Handtagen är väldigt slitna och dom är väl lätta att byta ut, men vi funderar på att göra något åt luckorna. Är det någon som har lackerat/målat sådana här luckor? De är i faner och alltså inte helt släta. Vi har tänkt att lämna in dom till en lackeringsfirma om det blir så att vi "slår till". Vi är lite inne på röda luckor.

Så ska vi byta bänkskivor, dessa börjar bli riktigt slitna. Vi har ju trots allt bott här sedan -92. Istället för den diskbänk vi har nu så vill jag gärna ha en infälld diskbänk eller två runda infällda hoar. Spisen sjunger på sista versen så den blir ersatt. Har också där tänkt någon infälld historia med "lös" ugn.

Alla synpunkter och erfarenheter mottages tacksamt.

Idag är det riktigt höstväder. Det regnar och regnar. STORA droppar! Hundarna är inte så förtjust i att gå ut i sånt här väder och inte jag heller, men man måste ju. Fast promenaden blir inte lika lång som vanligt.
Gott om pölar på stigarna var det. Nästan mer pöl än stig om ni förstår hur jag menar.....

Här är utsikten genom fönstret från kontoret. Jag ser min rosenport alltså. Längtar tills den är lite mer fylld av rosor!

På baksidan finns en rabatt fylld med prydnadsgräs. Eller fanns kanske jag ska säga. Jag har börjat gräva upp dom och sätta dom i krukor i stället. I "gräsrabatten" tänkte jag sätta rosor nästa år. Vresrosor/vildrosor/nyponrosor eller vad de kallas.  Dom doftar ju så gott och så verkar de "odödliga". Dessutom får de fina nypon!
Jag har en nervös son hemma nu. Han ska snart "köra upp" för första gången (och sista får vi hoppas). Han missade tyvärr teorin med tre poäng, men det känns som ett mindre problem. Hoppas, hoppas att han klara sig första gången...........*håller tummarna*.  Han har ju kört på körskola och med pappa och jag har åkt med några gånger. Måste säga att jag är väldigt lugn när jag åker med honom, till skillnad från hur det var när jag åkte med hans äldre bror:-). Bara han kan hålla nerverna i styr så.......

Avslutar med en liten sommarbukett! Det är ett tag sedan..........men snart är det dags igen. Vi har visst bara lite höst och vinter att klara av först........och lite vår förstås!


onsdag 6 oktober 2010

Björn?

Igår var det mycket som hände på promenaden. Ni som brukar kika in kanske minns att Nitza smet ifrån mig och sprang fram till en annan hund för någon månad sen. Det gick ju bra och jag bad så mycket om ursäkt och så pratade vi en stund den andra hundägaren och jag. 

Igår var det dags igen fast denna gång var det inte mina hundar som var skyldiga. De var kopplade och satt bredvid mig.

Jag väntade på att paret som kom med den andra hunden skulle reagera och kalla in sin hund men "icke sa Nicke". Så den hunden (en labbe) kom rusande i full fart mot mina och det blev lite kaos ett tag.

Allt gick bra förutom att min vänstertumme blev lite klämd emellan kopplena...............MEN det som gjorde mig så irriterad var de andra hundägarna.  De fick in sin hund, kopplade den och bara gick iväg. Man kan väl åtminstone be om ursäkt!!! Jag fann mig förstås inte.......givetvis skulle jag ha sagt något, men nästa gång då är jag laddad!!!

Sen träffade vi på en dagisgrupp. Fyra små knattar ca 1,5 - 2 år med sin "fröken". Fröken såg inte oss men ett av barnen sa "vau, vau" vilket väl betyder vovve eller voffvoff eller nåt. Men inte reagera fröken på det. När däremot nästa lilla knatte säger "titta bjööön" då minsann vände hon sig om kvickt;-D

Sen blev de fotograferade för de var ute och "samlade" djur och deras läten. Som tur var skällde Nitza en gång också, annars hade de inte fått något hundljud!!

Jag lägger in ett litet filmklipp från lite bus i hästhagen igår. Får se om det funkar......


Idag har jag gjort mammografi. Alltid skönt när det är avklarat, även om jag inte alls tycker det gör ont.  Förkylningen är bättre så tack för alla "krya på dig-hälsningar" . Det var säkert det som gjorde susen!!


Ha en fin dag!måndag 4 oktober 2010

Oktober är här!

Solen skiner och det blåser friska vindar. För mig har trädgårdsintresset gått ned på sparlåga, som det brukar vid den här årstiden. Jag har jobbat i helgen så maken och barnen har skött sista utrensningen i trädgården. Lika roligt som det är att göra i ordning allt på våren lika tråkigt är det att ta bort allt på hösten..........Nästa år ska jag inte har så mycket......................hmmm, får se hur det blir med det! Jag vet ju hur det brukar låta.Syrenbuddlejan blommar riktigt sent i år, men det är väl för den frös ned i vintras så jag var tvungen att klippa ned den till marken. Men vacker är det och fjärilar drar den till sig. Den här sort har varit den vanligaste. Det är väl en amiralsfjäril?
Höstaster piggar ju alltid upp i rabatten så här års.
Likaså gör drakmyntan i sin härligt ceriserosa färg.

Jag är som så många andra så här års riktigt förkyld. Givetvis har jag med hjälp av Ipren-mannen lyckats ta mig igenom min jobbhelg. Det är så retligt att vara sjuk när man jobbar så lite som jag gör.................Idag har jag bestämt mig för att klara mig utan Ipren-mannen och låta förkylningen blomma ut .............atjoo........

Men såklart fick jag gå en sväng med hundarna. Idag var det lätt trots allt för äntligen är "vår" hästhage hästfri igen. Då busas det ordentligt och springs omkring och rullar sig i både den ena och det andra. Kanske tur att man är täppt i näsan så man slipper känner lukten ;-)
 

Full fart på prinsessorna. Försten till mamma vinner.........Här gäller det för mamma (jag alltså) att ha is i magen och stå still för de viker undan när de kommer fram till mig.

 

Mer spring!

Lite bra är det ju mest höstblommande blommor  i alla fall. Man kan ta in buketter och sätta på borden! Det är ju härligt.


Nu ska jag ta en kopp te med mycket socker och lite mjölk. Krypa upp i soffan under filter och titta på Ryder cup i golf. Det blir nog spännande!

Ha en fin dag!