måndag 4 oktober 2010

Oktober är här!

Solen skiner och det blåser friska vindar. För mig har trädgårdsintresset gått ned på sparlåga, som det brukar vid den här årstiden. Jag har jobbat i helgen så maken och barnen har skött sista utrensningen i trädgården. Lika roligt som det är att göra i ordning allt på våren lika tråkigt är det att ta bort allt på hösten..........Nästa år ska jag inte har så mycket......................hmmm, får se hur det blir med det! Jag vet ju hur det brukar låta.Syrenbuddlejan blommar riktigt sent i år, men det är väl för den frös ned i vintras så jag var tvungen att klippa ned den till marken. Men vacker är det och fjärilar drar den till sig. Den här sort har varit den vanligaste. Det är väl en amiralsfjäril?
Höstaster piggar ju alltid upp i rabatten så här års.
Likaså gör drakmyntan i sin härligt ceriserosa färg.

Jag är som så många andra så här års riktigt förkyld. Givetvis har jag med hjälp av Ipren-mannen lyckats ta mig igenom min jobbhelg. Det är så retligt att vara sjuk när man jobbar så lite som jag gör.................Idag har jag bestämt mig för att klara mig utan Ipren-mannen och låta förkylningen blomma ut .............atjoo........

Men såklart fick jag gå en sväng med hundarna. Idag var det lätt trots allt för äntligen är "vår" hästhage hästfri igen. Då busas det ordentligt och springs omkring och rullar sig i både den ena och det andra. Kanske tur att man är täppt i näsan så man slipper känner lukten ;-)
 

Full fart på prinsessorna. Försten till mamma vinner.........Här gäller det för mamma (jag alltså) att ha is i magen och stå still för de viker undan när de kommer fram till mig.

 

Mer spring!

Lite bra är det ju mest höstblommande blommor  i alla fall. Man kan ta in buketter och sätta på borden! Det är ju härligt.


Nu ska jag ta en kopp te med mycket socker och lite mjölk. Krypa upp i soffan under filter och titta på Ryder cup i golf. Det blir nog spännande!

Ha en fin dag!
9 kommentarer:

Karin SKARA sa...

Alltid kul och spännande att läsa din fina Blogg.
Synd med förkylningen, Krya på dig
Karin //

Knatten sa...

Håller med om att trädgårdsarbete nu är trist. Jag låter den ligga till våren nu.
Förkylningar hör väl till hösten=))). Du blir snart bra igen. Prosit. /Knatten

gittan sa...

Det värsta med höstrensningen tycker jag är alla krukor som ska diskas. När man sen drar ut på det så att det hinner bli sk-tkallt innan man ger sig på det gör ju inte saken bättre. Igår sopade jag ur mina krukor och stoppade in dem i växthuset - dom får snällt vänta till våren med diskningen och hur kul kommer jag att tycka att det är då "asg" (får ju skylla mig själv såklart) Trist med förkylningen, hoppas den ger med sig snabbt. På onsdag ska jag till Jönköping på mässa, vinkar upp till dig på berget =)

syren sa...

hej på dig o krya på dig med din förkylning.
härliga hundbilder - jag känner mig alldeles ruffsig av att bara titta på dem=)
här får trädgården oxå sköta sig själv mestadels nu. orkar inte ens plocka in d sista plommonen - d blåser ju så j-kligt.

Cecilia Artista sa...

Vilka fina blommor du fortfarande har kvar i trädgården! Och så roligt att se dina hundar springa runt och leka.

Jag är nu tillbaks i varma Spanien och har börjat publicera min reseberättelse för denna gång. Titta gärna in!

Krya på dig!

Rosor och ruiner sa...

Inte roligt att plocka in för säsongen, håller med dig! Inte roligt att va förkyld heller - krya på dig!

Handarbete/Pyssel sa...

Jag tycker det är ganska tillfredsställande att "hösta" i trädgården. Rensa upp och ställa undan. Känna att man går till vila...

Men förkylningar kan ju kvitta!
Här tar vi många nyttiga drinkar och hoppas på att det hjälper oss att hålla oss lite friskare...
Du får KRYA PÅ DIG !!
Och njuta ordentligt av de sista blomstren.

Kram!

Susie på Stjärnarve... sa...

Varje höst så blir jag så glad över att jag inte har något växthus som måste höststädas (Men å andra sidan är jag lika ledsen varje vår över att jag inte har något!),för jag gillar inte att vara ute nu. Har helt enkelt tröttnat!
Det hade inte gjort nått om du känt lukten av det som hundarna rullat sig i, hästskit luktar ju nästan gott! Penny rullar sig inte, men hon öäter däremot av det - usch!!

Ingela´s blogg sa...

Åh krya på dig, inte kul med förkylningar. Kram