söndag 13 april 2014

Vårtecken: april

Jag kan bara konstatera att NU är våren här för att stanna..........så mycket bloggande hinns det inte med och man vill bara vara ute, men den här veckan har varit regnig och inte så mysig för mig. Å andra sidan så har växterna sträckt på sig och vuxit massor.
 

Backsipporna är för härliga med allt sitt ludd!

 
Nu märker man i min trädgård att alla gula vårblommor (förutom påskliljan) har vissnat och de blå börjar ta över. Men jag har sett att gullvivorna är på gång, så då slår det gula tillbaka!

 
Man ser fler och fler insekter och en och annan fjäril dyker upp när solen skiner. Den här humlan har nog somnat i bollvivan.......


 
I de nya rabatterna jag gjorde förra året sattes förstås en massa lökar. Jag delade in det lite så ena sektionen går i rosa, nästa i vitt och den här tredje går i blått. Så nu börjar de blåa hyacinterna komma upp ordentligt. De blå krokusarna har blommar över och de blå pärlhyacinterna är på väg (det var nog nån särskild sort för oj, vad de se stora ut.).


Ibland har man tur och det hade jag när den här rosa blåsippan tyckte den skulle växa i min trädgård. Till vänster skymtar en ovanlig vitsippa, men den har inte slagit ut ännu. Den är häftig i sin gröna färg.


De här tulpanerna har funnits länge här i trädgården. Jag fick 5 lökar för många år sedan när jag prenumererade på någon trädgårdstidning. I min trädgård finns det två tidsåldrar, "före hund" och "hundtiden";) Innan vi skaffade hund fick aldrig tulpaner vara i fred så till slut satte jag inga. Men de här fick vara, någon har sagt mig att det är botaniska tulpaner och det gillar tydligen inte rådjur. Innan hundarna kom hit, så var det mycket som var avbitit, flox, rosor mm.........det är inte bara mysigt att gosa med hundarna de gör lite nytta också ;)

 
"Fintulpanerna" har börjat knoppas också!
 
Nu börjar solen visa sina strålar över träden - härligt - det ser ut att bli en utedag! Med lite "innepaus" förstås. Idag ska jag hjälpa "lill-sonen" att packa för i morgon åker han till Island med sitt handbollslag. Spännande!
 
Hon Annica finns det fler vårtecken och med dom orden lämnar jag utmaningen för den här våren........det kommer säkert mer vårbilder, men inte så här "organiserat". Ha det så gott i era trädgårdar!