fredag 22 februari 2013

Blommig fredag: Att fånga dagen....

Fredag igen och idag ska vi "fånga dagen". Något jag har förmånen att göra ganska ofta eftersom jag bara arbetar varannan helg! Nu får ni stå ut med att det kan skilja lite på årstiderna i bilderna, men ni fattar meningen ändå hoppas jag ;-)

Nåväl att fånga dagen.....................det innebär för mig att ta med kameran och mina ständiga följeslagare ut i skogen. Härligt att möta solen emellan skir grönska!
Härligt att hitta de första blåsipporna!


Mossa gillar jag mycket!


Här är mina följeslagare, Ester och Nitza, två rysk svart terrier-damer som aldrig är långt borta från "mamma".


När vi kommer hem är det dags att väcka sönerna (om de inte redan är vakna, vilket är en liten chans med tonåringar!!). Sen kan man skicka ut dom i trädgården och så får de hjälpa till med lite smått och gott, eller rättare sagt grävningen ;-) På bilden är bara halva styrkan mobiliserad. Kan tillägga att han till höger senare halkade in på trädgårdsutbildning.....


Efter grävningen tar jag vi med plantering eller sådd och det är stor risk/chans att det blir lite rosor och annat lull-lull.

Här har vi två damer som gärna kör "carpe diem" VARJE dag! Härligt tycker Nitza när vi har gått upp och hon får plats att sträcka ut sig ordentligt!


 Ester hon älskar att slänga sig ned på hårt, tillplattade snötäckta vägar..............är det sådana vägar (som det är nu) då tar promenaderna lång tid!
 Avslutas dagen sedan med en vacker solnedgång, som den här får några veckor sedan, då är ju dagen fulländad!

Ja, det var mitt bidrag och nu väntar jag med spänning på söndagen och hoppas att värmen når mig också! Jag vill ha VÅR nu!

Som vanligt så kan ni kika in här  (Bland rosor och bladlöss) och kolla på mer bilder.


Kram


måndag 18 februari 2013

Beställning av nya rosor och solhattar!

För ett tag sedan beställda jag lite rosor och solhattar från Hortogreen. Jag har lånat bilderna från deras webb-shop. Det blir små bilder men det får ni stå med tills jag kan ta kort på mina egna;-)

Framför mitt växthus har jag ju en gul-orange-brun plantering i slänten.


På marken framför växer en ros heter Aichaoch brevid den tänkte jag plantera


Westerlandoch Agnes.

På framsidan går ju det mesta i rosa-vitt-blått och där har jag redan ganska mycket rosor, men lite mer får väl plats,-) Nedan en bild från förra våren när vi hade gjort den nya rabatten. Den ska utökas framåt. Längre till vänster, utanför bild, har jag lite små träd och rosor, syren mm och där ska det "bindas i hop på liknande sätt.
Här finns redan Alba Maxima, Great Maidens Blush, fjärilsbuske och lavendel och en himla massa vallmo. Dessutom planterade jag mängder av tulpanlökar emellan allt.


Martin Frobischer

Madame Plantier

Lövhult

Morden Blush Ole

Nåväl, när rosorna är "utspridda" på framsidan ska det alltså "bindas ihop" med lite mer "rufsrabatter. Så jag har beställt lite solhattar som ska "portioneras ut"Summer Coctail


Catharina


 Strawberry Shortcake, som jag tycker är lite fulsnygg 

Emellan här blir det också en himla massa vallmo som ligger och väntar på sådd. Mer "rufs" på gång alltså.

Ja, det är väl planerna inför våren. Som vanligt får jag hjälp av min "trädgårdsdräng" Jonatan! Han ska förresten snart ut på praktik hos en fruktodlare, något han ser framemot mycket. Vi får väl hoppas det går bra och har han tur kanske han kan får sommarjobb där också. Hans påbyggnadskurs inom trädgård blev inställ pga. för lite sökande (heter det), men kommunen här sparar in ordentligt på vuxenutbildningen så jag undrar om det in är sånt som ligger bakom....

Kika gärna in hos Hortogreen och kolla.........där finns så mycket och jag har handlat där ganska mycket genom åren och är nöjd med allt! Dom håller på att göra en ny hemsida med den gamla är inte du heller:-)

Nu är det dax för hundpromenad! Kan tillägga att jag var på gymmet igår och det känns sååå bra att vara igång igen efter senaste årens ryggproblem! 

Ha en fin vecka och kram.....
söndag 17 februari 2013

Söndagstankar......

Sitter här och och längtar, som så många andra säkert, efter VÅREN!! Det känns ju väldigt avlägset just nu även om ljuset kommer tillbaka med stormsteg och fåglarna kvittrar för fullt!


Men visst är det härligare när man kan plocka in buketter och sätta på borden! 


Jag längtar efter humlesurr i sälgen!


Jag längtar efter alla vårlökar........jag satte ju en massa (mer än hundra!!) tulpaner i höstas + en massa "smålökar". Det längtar jag efter.........

Mest av allt längtar jag nog ändå efter den där första koppen kaffe ute på trappan, med fågelkvitter och solens varma strålar.............MEN den som väntar på nåt gott....

En trevlig söndag önskar jag er alla! Själv ska jag jobba ett par timmar och sen tänkte jag träna lite, har bokat gympapass, men funderar på om jag ska ta gymmet i stället.............det är mitt stora beslut i dag ;D